Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım.

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım desteği.

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsung'lar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu puanı)

Eki Görüntüle 705790

Eki Görüntüle 705795

4- ömür.

Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerde 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz.

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonlarında bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları.

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.

Söylediklerinin bir kısmı yanlış. Doğru kısımlarda da kendi sinirini dile getirmişsin. İlk çıktığından beri Note 9 Pro kullanıyorum, hiç kasmıyor. Ayrıca yazılım desteği konusunda (kendinle çelişmişsin) sana hak vermiyorum. Sonuçta Redmi bir alt model geç gelmesi normal.
 
söylediklerinin bir kısmı yanlış doğru kısımlarda da kendi sinirini dile getirmişsin ilk çıktığından beri note 9 pro kullanıyorum hiç kasmıyor ayrıca yazılım desteği konusunda (kendinle çelişmişsin) sana hak vermiyorum sonuçta redmi bir alt model geç gelmesi normal
Alt model olan Samsung A10'a Android 10 geleli 5 aydan fazla oldu. Note 8 ise hâlâ almadı. Ayrıca dediğim gibi her alan kişi kasma yaşamıyor ama alanların %40'ı yaşıyor. Azıcık forumlara bakmanızı tavsiye ederim.
Her Redmi Note 9'da veya 8'de kasma olacak demedim zaten. Her Rampage PSU bozulmadığı ve her James Donkey SSD'nin sağlığı düşmediği gibi her Redmi kasmaz. Ama çoğunda kronik olarak bu sorun bulunuyor. Ben sadece kendimce olayları listeledim.
 
4 Yıllık Sony maceramdan sonra bende bir süre araştırdıktan sonra 2 hafta önce mi Note 10 Lite aldım, Redmi Note 9 Pro almadım çünkü malzeme kalitesi düşük olduğu ve alt marka olduğu için bir sorun yaşadığımda pişman olmak istemedim. Samsung'a yıllardır ön yargılıyım ve hala sunduğu şeylere göre çoğu modelinin gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Keşke Sony adam akıllı telefon üretmeye devam etseydi de biz de kötünün iyisini seçmek zorunda kalmasaydık.
 
4 yıllık Sony maceramdan sonra ben de bir süre araştırdıktan sonra 2 hafta önce Mi note 10 lite aldım, Redmi note 9 pro almadım çünkü malzeme kalitesi düşük olduğu ve alt marka olduğu için bir sorun yaşadığımda pişman olmak istemedim. Samsunga yıllardır ön yargılıyım ve hala sunduğu şeylere göre çoğu modelinin gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Keşke Sony adam akıllı telefon üretmeye devam etseydi de biz de kötünün iyisini seçmek zorunda kalmasaydık.
Mi almanız iyi olmuş. Ayrıca pahalı olduğunu düşünebilirsiniz fakat 3 yıl boyunca stabil Android güncellemesi vermek çok kolay sayılmaz.
 
İşte bu yüzden ve sırf Redmi serisinde AMOLED panele sahip telefon yok, 2-3 modellerinde de sık sık Ghost screen sorunuyla karşılaşıldığı için Redmi serisini almadım. Önermiyorum ve sıcak da bakmıyorum. Dün bir telefon aldım ( Mi Note 10 Lite ). Çok baktım, Redmi gerçekten ucuz ama gözümü boyayamadı.
 
4 Yıllık Sony maceramdan sonra ben de bir süre araştırdıktan sonra 2 hafta önce Mi Note 10 Lite aldım, Redmi Note 9 Pro almadım çünkü malzeme kalitesi düşük olduğu ve alt marka olduğu için bir sorun yaşadığımda pişman olmak istemedim. Samsung'a yıllardır ön yargılıyım ve hala sunduğu şeylere göre çoğu modelinin gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Keşke Sony adam akıllı telefon üretmeye devam etseydi de biz de kötünün iyisini seçmek zorunda kalmasaydık.

Hele o Z5 ya da Premium olan bence mükemmel telefondu.
 
@BERWAR hazır buradayken sana sorayım, anlarsın sen. Yeni telefon alacağım, bütçem aralığında Redmi Note 9 Pro, Xiaomi Mi Note 10 Lite ve biraz daha düşüğüne Samsung M31 var.

Telefondan beklentilerim kamera performansı, ekran kalitesi, kronik sorunu olmaması, gündelik kullanımda donma, kasma yaşatmaması ve tasarım. Batarya olarak 3 model de yeterli olduğundan ekstra belirtmeme gerek yok.

Oyun oynamadığımdan oyun performansları umurumda değil. Sence kamera, ekran ve uzun ömürlülük için bütçemi arttırıp Note 10 Lite alayım mı yoksa Note 9 Pro'da işimi görür mü?

Benim önerim Samsung M31 6 GB RAM ve hatırlamıyorsam 128 GB hafızaya sahip. Kamerası 64 MP selfie kamerası ise 32 MP. İşlerinizi karşılayacak, sizi yarı yolda bırakmaz. Bu arada 6000 mAh bataryası var :D.
 
Fiyat/performans olarak Samsung yaklaşık son 1 senedir Redmi ile yarışmakta. Kullanıcıların kafalarında Samsung daha pahalı Redmi daha ucuz ve performanslı gibi bir düşünce kaldı. Bu durum MSI ve Monster arasındaki duruma benziyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı