Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

IOS'un verdiği performansı verecek her telefon pahalı.
Ancak almak isteyenlerin bir kısmı o niyetle almıyor :) Apple ile ilgili şöyle bir yazı paylaşmıştım bir yerden alıntı yaparak.

Apple'ın stratejisi ile ilgili bir videoda şunu duymuştum.

Steve Jobs'un en büyük ticari dehası buydu, farklılık. Steve Jobs çok erken zamanlarda kapitalist dünyada insanların birbirlerini sahip oldukları nesneler üzerinden tanımladığını fark etmişti. Şimdi bu konuda birbirimize karşı çok dürüst olalım. İnsanların ne kadar iyi kalpli merhametli ahlaklı vs olduğu bizim birinci seviyede pek umurumuzda değil. Hem kendimizi hem de başkalarını sahip oldukları nesneler üzerinden tanımlıyoruz. Sahip olduğu ev üzerinden, işi üzerinden, diploması üzerinden, Ya da arabası üzerinden, televizyonu bilgisayarı ve telefonu üzerinden. Steve Jobs'un başarısı buydu zaten. İnsanların bu metalar üzerinden kendilerini tanımladığını, metalar üzerinden sosyal sınıflar ve statüler yaratıldığını fark ettiği için o da buna yönelik bir ürün ortaya çıkartmaya başladı. 1990 lardan sonraki Apple'ın stratejisi buydu. Steve Jobs her zaman şunu söylerdi. Biz insanlara bir ürün satmıyoruz. Biz bir yaşam tarzı satıyoruz. Daha doğrusu biz insanlara statü satıyoruz. O yüzden bizim ürünlerimiz her zaman farklı olmalıdır. Değişik. Biz rakiplerimiz gibi değiliz. Biz farklıyız ve pahalıyız. Eğer siz bir cep telefonuna ihtiyaç duyduğunuz zaman 1000 dolarlık cep telefonu yerine bizim 2000 dolarlık cep telefonumuzu alırsanız farklı olursunuz mesajını verdi. Tabii ki bu mesajı kaliteli yazılım ve kaliteli donanım ile iyice pekiştirdi. Jobs'un tekniği buydu. İnsanlara telefon değil statü satıyordu.
 
1.5 aydır falan redmi note 9 pro kullanıyorum. Hiç reklamla karşılaşmadım. Sanırım apk bir şey indirdiğinizde yanında eğer varsa gelen virüslerden dolayı oluyor bu. Arayüz kasmayla da bir kez karşılaştım onda da telefonun şarjı azdı ve telefonu kapatıp açınca yine akıcı hâle geldi.
 
Tamam İphone 11 Pro Max almaya gidiyorum.

Doğru param yok. :/
Zaten satıştan kalktı hocam para olsa da alamazsınız.
Benzer telefon alacaksanız General Mobile Telefonlardan alın kendinisi redmi kalitesinden daha iyi düzeyde ve saf android'i bulunuyor güncelleştirmede android one programında olacağından sorunlar yaşanmayacak ve bahsedilen telefonlar kadar da güçlü olduğunu düşünüyorum ucuzluk konusunda da şuan gm daha ucuz
GM'ler deki Android One hikayesi yalandan ibaret. 1 kere güncelleme verip bir daha unutulduğu söyleniyor. Bu durumla ilgili birçok yerde yorum gördüm. Kalite olarak Redmi'ler den farkı yok diye düşünüyorum.


Sonunda düzgün yorum yapan kişiler geldide şu Xiaomi ordusundan kurtulduk. :D
 
1.5 aydır falan redmi note 9 pro kullanıyorum. Hiç reklamla karşılaşmadım. Sanırım apk bir şey indirdiğinizde yanında eğer varsa gelen virüslerden dolayı oluyor bu. Arayüz kasmayla da bir kez karşılaştım onda da telefonun şarjı azdı ve telefonu kapatıp açınca yine akıcı hâle geldi.
Mi Note 3 aldığımda reklam olaylarıyla karşılaşmıştım. Ancak bazı yerlere girip kapatmak mümkün. Ama bunun da olmaması gerekiyordu. Reklam konusundaki eleştirilere katılıyorum.

Belki yeni telefonlarında yavaş yavaş azaltmışlardır onu bilemem. Ancak Xiaomi telefonlarındaki reklam olayı doğru ve virüsle ilgisi yok.
 
Tam 1 yıl önce Note 7 aldım. 1700 olması gerekirdi sanırsam. Şimdi zamanlandı 3K yakın oldu. Reklam olayı sadece müzikde gördüm internetini kesince bir daha gelmedi. Xiaomi ordusu falan diye saçmalamaya başlamayın gene. 1700 liraya 10 numara telefon. Tamam kardeşim 1700 liraya aldığım telefonda da Android 11 olmayıversin. Kasma falan görmedim. Hayır anlamıyorum kasmayı nereden buluyorlar? yoksa mecaz ile karışık abartıyorlar mı anlamadım. Telefon cidden güzelce çalışıyor.

Şimdi bir iki "bebe" gelir. Redmi ile Apple karşılaştırır. Bir şey bulamayınca, "sana yazılım gelmiyor hehe" derler. Şimdi onlara soruyorum 1700 nerede, 11.000 nerede?

Ben alırken A51 vs. yoktu. Olsa A51 alırdım. Ama tek fark edeceği şey yemin ederim Android 11 gelmesi olacaktı. Bir de cebimden çıkan gereksiz paralar.
 
MIUI'da reklam çıkıyor.

MIUI çok yavaş ve kullanışsız.

Redmi telefonların çoğu dandik çocuk oyuncağı plastiğinden yapılıyor.

Xiaomi bilerek kameraları kötüleştiriyor, GCam o yüzden yüklüyor insanlar.

Tianma panel olayı, Tianma paneller kronik sorunlu ve çoğu Redmi telefonda bunlar kullanılıyor.

Güncelleme çok geç gelir, gelirse de bir ton sorun ile birlikte gelir.

Hele hele Mediatek işlemci kullanan eski bir Redmi telefon ise geçmiş olsun.

Genelde SAR değerleri diğer rakiplerine göre daha yüksek olur. Note 8 Pro telefon alıp başı
ağrımaya başlayan çok insan gördüm.

Redmi 8A deneyimlemiştim, o kadar berbat kasıyordu ki arayüzü daha uygulamalar menüsüne girmeden bıraktım telefonu elimden.

Son sözler : Her Mediatek Xiaomi telefon çöp değil, Redmi Note 8 Pro gayet güzel mesela. Ama eskiden gerçekten çok sorun çıkartıyordu. Plastikten yapabilirsin telefonu, lafım yok. Ama bu kadar düşük kalite plastikten imal etmek gerçekten ciddi emek ister.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı