Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Samsung'un bazı katı davranışlarını sevmiyorum onun dışında iyi bir üretici diyebilirim. Hala orta seviye modellerinde 720P ekran kullanıyor tamam çok farkedilmiyor ama yakın fiyatlardaki rakiplerine göre geri kalıyor. Çoğu modelini birbirine benzetmesinden dolayı da kamera ve donanım dışında neredeyse bütün orta seri telefonları aynı tasarımda. Bu benzetme olayı üst sınıflarda da mevcut. Ben şu an eğer giriş-orta seviye bir telefon alacak olsaydım Realme modellerini tercih ederdim. :)
 
Pek çok kişi reklamdan şikayetçi olmuş. Ayarlardan ve çeşitli yerlerden kapatılan "tavsiyeleri göster" kısımlarından sonra reklam çıkmıyor. Ben telefonu ilk aldığım zamanlarda yaptım ve o zamandan beri reklam falan çıkmadı.
 
Kullananlarda gram mantık görmediğim tek marka, istisnasız şekilde kamera övmekten başka bir şey bilmiyorlar. Tabii arada mantıklı konuşanlar var da geneli böyle.
 
Evet, bu yazıda size bunun nedenlerini en açık şekilde anlatacağım.

1- Xiaomi ve Redmi aynı marka değil.

Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur.

2- Yazılım

Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (Bunlardan birisi de benim.). Sadece Redmi Note 8 değil, Redmi Note 9 modelinde de kasma problemleri var. İncelemelerde söylendi ve alan kişilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.

3- Yazılım Desteği

Bu konu tartışmaya tamamen kapalıdır. Redmi telefonlar güncellemeleri tüm telefonlardan geç alırlar. Android 11 çıktı fakat Redmi Note 8 hâlâ Android 10 almadı. Ayrıca tek sorun yavaş almaları değil almamaları. Normal şartlar altında Redmi Note 7 bile Android 11 almalıyken daha geçen yıl çıkan ve çok güçlü bir model olan Redmi Note 8 Pro bile Android 11 almayacak.
Pahalı dediğiniz Samsunglar ise en hızlı şekilde güncellemeleri alır ve en az 2 yıl (artık 3 yıl) Android güncellemesi alırlar. Aradaki farkı görmek isterseniz şu fotoğrafları bırakıyorum.

Android 11 alamayacak Redmi Note 8'in özellikleri: 4 GB RAM, 64 GB Hafıza, Snapdragon 675 işlemci (175K AnTuTu Puanı)
Android 11 alacak Samsung A01'in özellikleri: 2 GB RAM, 16 GB Hafıza, Snapdragon 439 işlemci (91K AnTuTu Puanı)

Eki Görüntüle 705790

Eki Görüntüle 705795

4- Ömür

Redmi telefonların yazılımları sebebiyle de fazla ömürleri yoktur. Normal modellerin 1.5-2 yıl ömürleri var. Kasmalar donmalar yaşamanız oldukça olası çünkü yazılımları berbat.

5- Arayüz

MIUI oldukça ağır bir arayüzdür. Xiaomi'nin amiral gemisi denilen telefonların da bile hantal çalışan bu arayüz sizin Redmi telefonunuzda akıcı çalışamaz. Boşta 2.5 GB RAM yemekle meşhurdur kendisi (Windows 10'dan bile fazla!).

6- Yazılım bugları

Eğer Redmi modellerin yazılımlarında her hata bulana ödül verilseydi Xiaomi kesin olarak batardı. Ayrıca arada yanlış güncellemeler gönderip telefonunuzun içine etme ihtimalleri var. Arkadaşıma yanlış güncelleme gönderdiler ve şu anda telefon zar zor çalışıyor.

Almayın, aldırtmayın! Bu telefonlar Hindistan'da seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Sağdan soldan duyma bilgilerle Samsung'u sakın ola kötü görmeyin çünkü Samsung yaptığı telefona destek olan nadir üreticilerden.
Redmi berbat.
 
Her telefonda sorun çıkar ama Xiaomi'de bu biraz fazla. Bende Redmi Note 8 kullanıyorum ancak bende hiçbir sorun yok ve MIUI 12 akıcı ve hızlı. Sanırım ben sorun çıkmayan taraftayım.
Şunu da söyleyeyim kimse değinmiyor. Xiaomi Huawei(geçmişteki bazı modelleri) gibi markalar olmasa Samsung'ta daha yüksek fiyatlar görürdük.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı