Neden tüm ergenler puff kullanıyor?

Tütün ve türevlerini erken yaşlardan itibaren kullanmaya başlıyor bu insanlar.
Şu çok kolay kestirilebilir, gelecek nesil bol hastalıklı ve hastaneleri dolduran bir nesil olacak.
Çocuklarının benim annem/benim babam ben erken yaştayken hayatını kaybetti/hastalığa düştü hikayeleri çok çok fazla olacak.
Zarar ziyan.
 
Arkadaş çevresi ve aileye bağlı bir durum.
 
Tüm ergenler başlığı biraz yanlış olmuş. Ergen olupta puff vesaire kullanmayan çok kişi var. Bende şahsen bir kere bile tadına bakmadım zaten ergenlerin elinde kendini kanıtlama, büyük olduğunu kanıtlama gibi dolaşıyor. Genellikle özel okulda daha çok gezer çünkü hem oranın çocuklarının ekonomik durumu daha iyi hemde doğuştan genellikle ailesi tarafından el bebek gül bebek gibi büyütüldüğü için sigara içip leş gibi kokmayı istemiyorlar veya o riski alamıyorlar. Puff tabii ki daha zararsız geliyor. Zaten puff içenlerin %90'ı da puff'dan başka tütün ürünü kullanmamıştır. Yani puff tamamen 12-25 yaş arasında dolaşıyor. Bana kalırsa ne kadar zararsız olsa bile hiçbir tütün ürünü denenmemeli bile.
 
Evet ben de ilk başta mesajlaşma dilinden bahsediliyor sandım.

Gel bana Bisiklet'in her bir parçasını sor bilirim bilgisayarın her bir parçasını sor bilirim sporla ilgili bir hareketi sor aleti sor bilirim ama böyle boş işleri bilmem anlamam bedava verseler kullanmam lise zamanımda bir arkadaşım cebime sigara koymuştu al iç tarzında gittim yoldaki dayıya verdim teşekkür etti iyilik yaptığımı sandı sonradan pişman oldum Adam'ın ciğerlerini bir nebzede olsa çürüttüm.
 
Liseye gidiyorum, açıkçası öyle inek bir çocuk değilim sosyal okulumdaki herkes gibi bir insanım. Okulun yarısı puff içiyor. Bana çok kez teklif edildi fakat denemek istemedim. Tadı güzel olabilir fakat ciğerler için sağlığı kanıtlanmamış bir ürünü kullanmak mantıklı gelmiyor. Spor yaptığımdan böyle bir riske girmek istemiyorum. Bazı arkadaşlarım dahil herkes neden puff içiyor? Tadı güzel demek bahane olamaz bana kalırsa tadı daha iyi olan bir sürü farklı alternatif vardır.

Aga bende liseye gidiyorum ve puff satın aldım 3 haftadır önce kullanıyorum ama çok az haftada 1 kere şarj ediyorum o kadar az kuzenimle beraber aldık onun likit bitti bile öyle düşün buna rağmen bende öksürük ve balgam oluştu bile asıl sebebi puff ağır bir şey değil tabii aç karnına çok hızlı hızlı çekersen biraz baş ağrısı yapıyor nikotindende sigara gibi ağırlığı yok o yüzden çekiyosun sürekli duman duman ağzından düşmüyor eğer merak ediyorsan boğazında güzel tat ve koku oluyor o kadar bir de oyuncak sürekli çek dur çek dur.
 

Geri
Yukarı