İlk defa bu forumda 18 sayfa yazı görüyorum
(bu arada bence PS5 daha iyi)
35 sayfalık sistem toplama konusu vardı bir ara. @326001'ın.İlk defa bu forumda 18 sayfa yazı görüyorum![]()
Bu hiçbir şey.İlk defa bu forumda 18 sayfa yazı görüyorum(Bu arada bence PS5 daha iyi)
tuttu tutmadı 265 sayfaİlk defa bu forumda 18 sayfa yazı görüyorum(bu arada bence PS5 daha iyi)
Hocam biraz erken bir yorum olmuş. Bu konsollar aynı markanın aynı mimarili çiplerini kullanıyor. Özelleştirme en minimum seviye olur ki pc mimarisinde uzaklaşmasın (cell mimarisinin yarattığı sıkıntı örneğin). Bir de xbox departmanından açıklama gelmişti, bu sorunları bildiklerinden bunun sebebinin konsollarının geliştirici kitlerinin geç yolladıklarını söylemişti. Bu sebep ve 2 donanım halinde çıkması dezavantaj yarattı. Ayrıca tflops az önce dediğim mimariye kadar aynı olmasından dolayı oldukça önemli, yoksa xbox one'ında saat hızı daha yüksekti onun daha iyi olması lazım ama diğer değerler düşüktü. Hangi değerler? Ünite ve çekirdek sayısı gibi birimleri ps5'den oldukça fazla xsx'de. Ps5'deki özelleştirme genel olarak amd'nin smart shift özelliğini daha verimli hale getirme üzerine. Yani sunumda anlatılan işlemci ve gpunun değişken hızlarıyla sıcaklık ilişkisi. Hem bir kaç ay geç yollanması hem de 2 donanımla çıkanın sebep olduğu dezavantaj önümüzdeki sene ile birlikte kalkar zaten pc mimarisi kullanıyorlar daha rahat adepte olurlar 7.nesil ve öncesine göre. Ama özel oyunlar konusunda ne olur bilmem ps in eli daha sağlam, ama xbox bünyesinde bir sürü stüdyo var onu zamanla görücez. Ben açıkcası yakın olacağını ama muhtemelen kendimin ps tarafına özel oyun açısından daha yakın olduğumu düşünüyorum, şimdilik en azından. Ama tek açıdan ps5 in yükleme konusunda daha iyi performans sunması dışında, bundan sonraki yıllarda çok zor, bu özel oyunlardaki gibi zevk renk değil matematik aslında. Aynı ps4'ün xbox one ile olan farkı, ve xbox one x'in ps4 pro ile olan farkları gibi. Biraz erken bir yorum olduğunu düşündüğüm için biraz kısaltarak (evet kısaltarakDaha güçlü olmadığını gördük. Mark Cerny her şey teraflops değil diyordu. Testlerde gördük sonucu.
Game Pass, geriye uyumluluk ve daha güçlü olması. PS5'in daha çok performans vermesinin sebebi optimizasyon, o da yakın zamanda düzelir.
Ama bu mimaride saat hızı daha önemli.Hocam biraz erken bir yorum olmuş. Bu konsollar aynı markanın aynı mimarili çiplerini kullanıyor. Özelleştirme en minimum seviye olur ki pc mimarisinde uzaklaşmasın (cell mimarisinin yarattığı sıkıntı örneğin). Bir de xbox departmanından açıklama gelmişti, bu sorunları bildiklerinden bunun sebebinin konsollarının geliştirici kitlerinin geç yolladıklarını söylemişti. Bu sebep ve 2 donanım halinde çıkması dezavantaj yarattı. Ayrıca tflops az önce dediğim mimariye kadar aynı olmasından dolayı oldukça önemli, yoksa xbox one'ında saat hızı daha yüksekti onun daha iyi olması lazım ama diğer değerler düşüktü. Hangi değerler? Ünite ve çekirdek sayısı gibi birimleri ps5'den oldukça fazla xsx'de. Ps5'deki özelleştirme genel olarak amd'nin smart shift özelliğini daha verimli hale getirme üzerine. Yani sunumda anlatılan işlemci ve gpunun değişken hızlarıyla sıcaklık ilişkisi. Hem bir kaç ay geç yollanması hem de 2 donanımla çıkanın sebep olduğu dezavantaj önümüzdeki sene ile birlikte kalkar zaten pc mimarisi kullanıyorlar daha rahat adepte olurlar 7.nesil ve öncesine göre. Ama özel oyunlar konusunda ne olur bilmem ps in eli daha sağlam, ama xbox bünyesinde bir sürü stüdyo var onu zamanla görücez. Ben açıkcası yakın olacağını ama muhtemelen kendimin ps tarafına özel oyun açısından daha yakın olduğumu düşünüyorum, şimdilik en azından. Ama tek açıdan ps5 in yükleme konusunda daha iyi performans sunması dışında, bundan sonraki yıllarda çok zor, bu özel oyunlardaki gibi zevk renk değil matematik aslında. Aynı ps4'ün xbox one ile olan farkı, ve xbox one x'in ps4 pro ile olan farkları gibi. Biraz erken bir yorum olduğunu düşündüğüm için biraz kısaltarak (evet kısaltarak) bir şekilde ekleme yapmak istedim. Dostlarım konsol savaşı saçma bir olay, keşke olarak herkesin imkanı olsa da iki cihazı da alsa ama her şey nasıl mutlu olunacağını bakıyor şuan. Herkese iyi günler
![]()
Şok olmaya hazır mısınız?İlk defa bu forumda 18 sayfa yazı görüyorum(bu arada bence PS5 daha iyi)
ama şunları kaçırıyorsun hocam. bu teraflops zaten bir benchmark birimi özünde. yani toplam gücü temsil ediyor aslında. hz ghz gibi bir birim değil tam olarak. bir de hız önemli, değil demiyorum elbette ama bunu önemli kılan o hızın beslediği çekirdek ve ünite sayısı. burada da xsx de çok daha fazla ünite var. o kadar çekirdek ve üniteye ps5'deki hızda çalıştırırsan acayip ısınır cihaz. ayrıca ps5deki değerler değişken, yani normal hızı xbox ile aynı fakat optimum soğuk bir durumda hızı artıyor ve aynı şekilde teraflops değeri de (10.28tflops) aynı şekilde artıyor normal seviyede 9 küsür bir değerde. bir de xbox one tek farkı ram olsa zaten bu kadar fark olmazdı. ram önemli ama xbox one ve ps4 arasında oluşan farkı meydana getirecek kadar hayati değil. en büyük farkları tflops ve birim miktarı idi. bir de değerlerin basamak sayısı farklı olduğu için tam olarak yüzdelik ile yapmak doğru olmaz. en basit hesaplama hız ile birim sayılarını çarparak ulaşılabilir ki o bile tam farkı sunmaz. yoksa xbox one'ında da dediğim gibi hem saat hız daha yüksekti hem de düşük miktarda da olsa fazladan bir vrame (vrami dememin sebebi fazladan yüksek bir hızda çalışmasıydı) sahipti. ram kare hızında evet ama görsek kalitede mevcut farkı yaratacak kadar kötü değildi. bir kaç link vericem buradan bakabilirsiniz dediğim değerleri merak ediyorsanız.Ama bu mimaride saat hızı daha önemli.
Xbox series x teraflops olarak %15 daha fazla.
Playstation 5 saat hızı olarak %20 daha fazla.
Ps4 ve xbox one ın arasındaki fark ram farkı idi.
Ps4 te gddr5, xbox one da ise ddr3 ram vardı.
Ama şunları kaçırıyorsun hocam. Bu teraflops zaten bir Benchmark birimi özünde. Yani toplam gücü temsil ediyor aslında. HZ GHz gibi bir birim değil tam olarak. Bir de hız önemli, değil demiyorum elbette ama bunu önemli kılan o hızın beslediği çekirdek ve ünite sayısı. Burada da XSX de çok daha fazla ünite var. O kadar çekirdek ve üniteye PS5'deki hızda çalıştırırsan acayip ısınır cihaz, dar boğaza bile yol açabilir. Ayrıca PS5'deki değerler değişken, yani normal hızı Xbox ile aynı fakat optimum soğuk bir durumda hızı artıyor ve aynı şekilde teraflops değeri de (10.28tflops) aynı durumda bu seviyede normalde 9 küsur bir değerde. Bir de Xbox One tek farkı RAM olsa zaten bu kadar fark olmazdı. RAM önemli ama Xbox One ve PS4 arasında oluşan farkı meydana getirecek kadar hayati değil. En büyük farkları tflops ve birim miktarı idi. Bir de değerlerin basamak sayısı farklı olduğu için tam olarak yüzdelik ile yapmak doğru olmaz. En basit hesaplama hız ile birim sayılarını çarparak ulaşlıabilir ki o bile tam farkı sunmaz. Yoksa Xbox One'ında da dediğim gibi hem saat hız daha yüksekti hem de düşük miktarda da olsa fazladan bir VRAM'e (VRAM'i dememin sebebi fazladan yüksek bir hızda çalışmasıydı) sahipti. RAM kare hızında evet ama görsek kalitede mevcut farkı yaratacak kadar kötü değildi. Birkaç link vereceğim buradan bakabilirsiniz dediğim değerleri merak ediyorsanız.
Xsx:AMD Xbox Series X GPU Specs
PS5: AMD Playstation 5 GPU Specs
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.