Neden Xbox Series X bu kadar övülüyor?

Her ay 30 TL'ye cidden güzel bir dolu oyun, hatta yakında bulut sistemi geliyor. Tasarım olarak evlere daha fazla uyum sağlıyor, kolu oldukça ergonomik. Oyun fiyatları uçuk değil, PC ile aralarında az bir fark var. PS5 sadece özel oyun ve dualsense olarak iyi, diğer türlü series X iyi @Ellie Williams.
Abonelik sistemi kullanılmıyorsa oyun fiyatları aynı.

Bunu diyenleri dikkate almayınız, mantık çerçevesinde düşünmeyen insanlar çünkü. Olaya Türkiye tarafından bakmak yanlış çünkü bizim döviz kurumuzda sıkıntı büyük. Yurtdışında yaşayan adam 60 dolara yeni nesil oyun sahibi oluyor, bizde durum farklı. Oyunlarının bizde pahalı olması PS5'i kötü yapmaz, bu sorun ülke ekonomisi ile doğrudan alakalıdır.
Biz burada Türkiye'den bahsetmiyor muyuz? Ben Avrupa veya Amerika'da olsam koşar gider PS5 alırım.

Dirt 5 de var mesela. O da mı Ubisoft oyunu mesela. Diğer oyunlarda da durum benziyor. Özellikle sloganının en güçlü konsoldan en güçlü Xbox'a evrilmesi durumu özetliyor.
Yeni neslin çıkmasının üstünden daha bir ay geçti. Şu anda geliştirilen oyunların neredeyse tamamı eski nesile de uygun yapılıyor. Hayatınızda daha önce çapraz platform duydunuz mu mesela? Tek bir platforma geliştirme yapılması daha kolay iken çoklu platformlara oyun çıkarmanın daha zor olması gibi?

Yeni nesil oyunların tamamen yeni nesile özel gelmesini beklemeden birden karşı konsola saldırmanın anlamı yok. Series X kağıt üzerindeki gücünü aynı şekilde oyunlarda da gösterecek. En güçlü konsol buna şüphe yok. Ancak Microsoft bünyesinde olması, bu konsolun yazılım anlamında her daim geride kalması demek. Zaten konsolun limitlerinden biri de Microsoft. Şu anda olan sorunlar (ki ben sorun vs. göremiyorum) tamamen yazılımsal ve kısa süre içerisinde çözülen/çözülmüş sorunlar.

Eğer eski nesil oyunlardan konuşacaksak taa PS3'e kadar gidip ısınma sorunlarından FPS sorunlarından bahsedelim isterseniz?

Siz bir PS fanı olarak hiçbir şeyi görmeden konsolunuzu savunmaya devam edin, biz de objektif olarak konuyu tartışalım. İyi günler...

Kısaca Türkiye'de yaşadığımız için.
X değil de S daha mantıklı olur. 2 metre ötedeki çalıları görmek için o kadar para verilmez (oynadığım oyunlarda 30 FPS'ye şükreden birisi olarak söylüyorum). PS5 de pahalı ve hiçbir oyun için o kadar para verilmez. Ama yine de şahsi tercih meselesi tabi yeterince paranız varsa (çok paranız varsa) alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı