Neden yazılıma olan ilgi son yıllarda iyice arttı?

Algoritmik

Hectopat
Birçok insan farklı bölümler okumasına rağmen yazılım alanına yöneliyor, baya bir bilgisayar mühendisi mezunu var. Sizce Yazılımın bu kadar talep görme sebebi ne bir de bu talep azalır mı?

Bu zamanında tıp alanının çok fazla rağbet görmesi gibi bir şey. İnsanların gözlerinin aylık 2-3 bin dolar gibi meblağlarla boyanması ve herkesin ağzında olan "geleceğin mesleği" algısının bir ürünüdür.

Şu anda baktığınız da yer yer bilgisayar mühendisliği tıptan daha düşük sıralamalarla aldığını görebilirsiniz.

Sanki Dünya'da tek bir yazılımcı olmak süper meslekmiş gibi lanse edilmesi yakında bir kaç meslek gibi yazılımda ele düşer 100 TL'ye hesap makinesi kodu yazanlar ortaya çıkar.
Web front-end piyasasının kötü olduğunu duymuştum.

Turkiye yetenek bazli degil ezberci egitim veren bir ulke oldugu icin ogrenciler de bu sekilde ezbere bolum secerler.

Belirli periyotlarda belirli bolumler "moda" olur ve yetenegine bakilmaksizin yonlendirme yapilir.
Zamaninda elektrik-elektronik, Tip, genetik muhendisligi, endustri muhendisligi bundan payini aldi. Donemin modasi da bilgisayar.

Ne yaptigini, neyle karsilasacagini, ne gereksinimleri oldugunu bilmez. "Bu iste para varmis, o halde ben de gireyim" kafasi iste. Halbuki ortalama bilgisayar muhendisinin aldigi maasin 10 katini alan tonla pideci var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı