Neden zayıf insanlar var?

Sen hangi konudan bahsettiğinin farkında değilsin bence. Çirkinsin diye sağlıklı olamıyor musun? Çirkinsin diye partner bulamayacağını mı sanıyorsun veya zayıfsın diye sağlıksız olduğunu mu?
Ben böyle biri değilim, örnek verdim tartışma yapmak için. Bir işe girip çalışmayı beceremeyen, baba parası yiyen, hiç bir kadının bakmadığı ve asla çocuk sahibi olamayacak bir erkek sağlıklı mıdır sence?
 
Zayıflık konusuna gelirsek, en güçlü olan mı kazanır yoksa en hızlı olan mı? Bir yüzme sınavına bir balığı ve ondan kat kat güçlü kartalı sokarsan güçlü olan değil uygun olan kazanır.
 
Ayrıca güç yetenek zeka, spermden gelen bir şey mi?
Bunlar DNA ile mi alakalı.

Sperm zaten kalıtsal bilgilerle donatılmış bir şey.

Ben böyle biri değilim, örnek verdim tartışma yapmak için. Bir işe girip çalışmayı beceremeyen, baba parası yiyen, hiçbir kadının bakmadığı ve asla çocuk sahibi olamayacak bir erkek sağlıklı mıdır sence?

Sosyal açıdan değildir, biyolojik açıdan bir hastalığı yoksa gayet sağlıklıdır.
 
Ayrıca güç yetenek zeka, spermden gelen bir şey mi?
Bunlar DNA ile mi alakalı.
Zeka, yetenek ve güç genetiktir. Pectoralis major kası birleşik olmayan birini ne kadar çalıştırırsan çalıştır göğsünün ortasını dolduramayacağı için kötü gözükür. Pelvis kemiği kalın birine ne kadar omuz idmanı yaptırırsan yaptır, ne kadar bel inceltme diyeti yaptırırsan yaptır estetik ve "V" şeklinde gözükemez. Güç doğuştan gelebilir veya sonradan kazanılabilir ama bazı insanların yıllarını verdiği, hayvan gibi yediği, hayvan gibi idman yapıp ulaştığı güce hiç çalışmadan sahip olanlar var. Çok uzun süre emek verip yıllarını powerlifting sporuna harcayıp 200 kilo deadlift yapan birisi var, karşısında hiç spor yapmamış ve deneme niyetine 160-170 kilo deadlift atan var. Şimdi zekadan bir örnek vereceğim, zeka biraz farklı. Genetik ama o zekayı mevcut eğitim sisteminde kullanabilmek önemli. Örneğin biz zeka denemesi olmuştuk ve ben sınava 15 dakika geç kalmıştım. Ona rağmen sınıfımda açık ara farkla 1. oldum ve okulumda ya küsürat ya çok küçük bir farkla 2. oldum. Bu denemeye göre 130 civarı bir İQ değerine sahibim diye hatırlıyorum ancak doğruluğu tartışılır, sadece benim diğer insanlardan daha farklı düşünen bir zekaya sahip olduğumu kanıtlar. Çünkü ders denemelerinde ilk 20-30 arasında olurdum(okulda), çok nadiren ilk 15 veya ilk 40 içerisine girerdim. Yani genetik olarak şans diye bir şey var neredeyse hayatın tümünde.
 
Zeka, yetenek ve güç genetiktir. Pectoralis major kası birleşik olmayan birini ne kadar çalıştırırsan çalıştır göğsünün ortasını dolduramayacağı için kötü gözükür. Pelvis kemiği kalın birine ne kadar omuz idmanı yaptırırsan yaptır, ne kadar bel inceltme diyeti yaptırırsan yaptır estetik ve "v" şeklinde gözükemez. Güç doğuştan gelebilir veya sonradan kazanılabilir ama bazı insanların yıllarını verdiği, hayvan gibi yediği, hayvan gibi idman yapıp ulaştığı güce hiç çalışmadan sahip olanlar var. Çok uzun süre emek verip yıllarını powerlifting sporuna harcayıp 200 kilo deadlift yapan birisi var, karşısında hiç spor yapmamış ve deneme niyetine 160-170 kilo deadlift atan var. Şimdi zekadan bir örnek vereceğim, zeka biraz farklı. Genetik ama o zekayı mevcut eğitim sisteminde kullanabilmek önemli. Örneğin biz zeka denemesi olmuştuk ve ben sınava 15 dakika geç kalmıştım. Ona rağmen sınıfımda açık ara farkla 1. oldum ve okulumda ya küsurat ya çok küçük bir farkla 2. oldum. Bu denemeye göre 130 civarı bir IQ değerine sahibim diye hatırlıyorum ancak doğruluğu tartışılır, sadece benim diğer insanlardan daha farklı düşünen bir zekaya sahip olduğumu kanıtlar. Çünkü ders denemelerinde ilk 20-30 arasında olurdum(okulda), çok nadiren ilk 15 veya ilk 40 içerisine girerdim. Yani genetik olarak şans diye bir şey var neredeyse hayatın tümünde.

Teşekkürler bilgilendirme için.
 

Geri
Yukarı