Neden zengin değiliz?

Zengin olunca ahireti kazanamıyor musunuz ? Fakirlik şartı mı var ? Zekasını kullanan herkes istediği parayı elde eder.
En büyük nimetin beynin. Hayvanlar gibi bir alanda doğup o alanda ne varsa onlardan otlanmıyorsun. Düşünerek ilerliyorsun.
İnşaat işçiliği yaparak çalışmış ve parasını adam akıllı değerlendirmiş kişiler şuan da İstanbul'da tahtlarını kurmuş.
Şuan ki zenginleri sanıyor musunuz ki doğuştan geldi. Ya da zenginlik size mi verilecek ki bekliyorsunuz ? Siz kazanacaksınız.
Sistem demişsiniz, kendi sisteminizi kurun. Şuan ki zenginlerin hayatlarına bakın. Siz bu şekilde düşünürseniz ülkenin bu bize yetiyor ne gerek var o teknolojilere demesi normal.

Şükretmek demek değil ki bu bize yeter oturalım :p
 
Hocam herkes zengin olsaydı, dünyada yaşayamazdık. Yediğin yemekler kaldığın evler bunları para karşılığında yapıyorlar. Herkes zengin olsaydı emin ol ne yaşayacak yerimiz ne de yiyecek yemeğimiz olurdu.
 
Kader olgusu inanca bağlıdır. Eğer müslüman değilsen verilecek cevaplar farklılaşır. Zaten o yüzden arkadaşa başta inancını sordum. Ve eğer dünyanın adil olmadığını bana gönderme yaparak söylediysen ben de dünyanın adaletsiz bir yer olduğu düşüncesindeydim. İslam da bunu bunu söylüyor. Dünyada adalet sağlanamaz, asıl adalet ahirette olacaktır.

Selamlar, sevgili @Camaroo

Size veya bir başkasına gönderme yapmıyorum lütfen yanlış anlamayın.

Ben tüm dinlerin toplum yönetimi amacıyla kullandığını düşünüyorum zaten devlet iradeleri tarafından. Ama bunun inanan insan tarafından bir önemi olduğunu sanmıyorum, çünkü inanç sahibi insanlar her şeyin yaratıcı tarafından geldiğini otomatikman kabul etmiş oluyor. Yani öyle ki farklı bir devletin evinizin çatısına bomba atması dahi Allah'ın takdiri ilahisi olabiliyor.

Din sohbetleri genelde ben dahil olduğumda farklı yerlere gittiğinden hiç dahil olmama tarafındayım ama mantıkçı olmakta fayda olduğunu düşünüyorum, çünkü yarattı ve bıraktı demiş olmak istemiyorum ama ben yaratıcının dünya işine karıştığını düşünmüyorum. Eğer varsa adaletinin ölümden sonrasında geleceğine ahirette olacağına inanıyorum.

İyi günler dilerim.
 
Zengin doğulmaz, ailen varlıklı ve zengin ise parasını yersin sadece. :)
O imkan yoksa, çalışarak ama çok çalışarak bir yerlere gelebilirsin.
Türkiyede çok fazla doktor açığı var mesela. TIP okursan, işsiz kalmazsın ve dolgun bir maaşın olur.

Bilgisayar mühendisliği okuyacaksanda, tabela üniversitelerinde okuma. Hiçbir katkısı yok.

tabela üniversiteleri
 
Son düzenleme:
Merhabalar,
Uzun zamandır düşünüyorum kara kara. Ya neden zengin değilim? şimdi bakıyorum etrafa ya gerçekten 7 milyar da 1 şansı var ve biz o bir'iz. Neden ferrari, lamborghini sürmüyoruz? Neden bu ülkede doğduk? Neden her türlü teknolojinin en pahalısını kullanmıyoruz? Neden her istediğimizi elde edemiyoruz? Tanrı bizi sevmiyor da böyle bir hayat'ı bize yaşatıyor. Yoksa bizde mi problem var? Benim ferrari sürmekten neyim eksik? Benim kocaman villalarda oturcak neyim eksik? Param eksik. Ne olucak gençler halimiz? Biz neden şanssız taraftayız? Yenen ve yenilenler arasından biz neden yenileniz? Yenen taraf ihtimalide varken?

Aşağıda saçma saçma Sakıp Sabancı vari sözler paylaşmayın. Yok çok zenginmiş oğlu yürüyemiyormuş. Sanki her zenginin bir tarafı sakat. Besbelli mis gibi fakiriz. Fakir edebiyatı yapmaya gerek yok.

Bu halden kurtulup zengin tarafa geçmemiz gerekiyor. Ferrariler sürmemiz yüz binlerce liralık teknoloji kullanmamız gerekiyor. Yorumlarda tartışalım biz neden böyleyiz diye. Bekliyorum..
 
Tamam şimdi kendini zengin olarak düşün. Sonuç ne? 10 bin liralık bilgisayarın olmasın 2 bin liralık olsun ne kaybettin? Dünyanın sonu mu geldi? Yada 10 bin liralık bilgisayarın var. Ee ne oldu şimdi erdin mi? Para mutluluk getirmez bunu unutma. O fakir kısmına soktuğun işçiler senin için oyun yapmasa 10 bin liralık bilgisayarın olsa ne olur olmasa ne olur?
 
Bu şans işi. Sabancı'nın oğlu olarak da doğabilirsin Hurdacı Mehmet Efendi'nin oğlu olarak da. Ama bu durumu değiştirecek olan da sensin. Çalış ve akıllı davran. Çalışkan ve akıllı insanlar zengindir. Acun mesela. Gerizekalı diyebilirsin ama adamın kafa paraya çalışıyor.
 
Yada soruyu şöyle sorayım;
Üniversite son sınıfta bir arkadaş, neredeyse tüm yıllarda sınıfı sınırdan geçmişken, çalışmayıp orda burda dolaşıyor, gençliğini yaşıyorken, her hafta farklı bir kızla takılıyorken, ben neden daha hazırlık sınıfından itibaren kodlama çalışmaya başlıyorum? Neden yaz tatilinde aynı bölümde okuyan diğer arkadaşlarım gibi tatile çıkmak yerine bir programcının yanında "çırak" olarak işe başlayıp ondan birşeyler kapmak için tüm yazımı harcıyorum?
Saygılarımla.
 
Hayat adaletli değildir. Senin ona yetişmen lazım. Özel okulda okuyan çocuk 490 alırken, Tunceli'de devlet okulunda çocuk 495 alabiliyor lise sınavında. Neden biliyor musun? O çalışmış, tırnaklarıyla gelmiş çünkü. Sen de çalışacaksın ve belki de ilerde arkadaşını şirketinde çalıştıracaksın. Bak, inancım kuvvetli değildir. Şükretmek bana zenginin zenginliğini kabul etmek gibi geliyor. Hep kendimi ileri taşımaya çalışıyorum. Çünkü ancak o zaman o ''arkadaşları'' geçebiliriz.
 
Dünyada tüm herkes aynı maddi durumda olsa ne güzel olurdu. Ama maalesef günümüz dünyasında çarklar böyle işlemiyor. Zengin makineyi satın alır fakirlerde yaşayabilmek için o makineyi kullanıp zengine para kazandırır. Eğer bunu yapmasa yaşayamaz :) Umarım anlatabilmişimdir. Fakir doğdun diye fakir gidecek diye bir şey yok. Dünyada genelde kurnaz insanları "Başarılı" kabul ediyorlar ve genelde kurnaz insanlar zengin oluyor. Eğer bir işe yoğunlaşıp (Örneğin Programlama) o işe hakim olursan ve biraz da ticaret sistemini bilirsen zengin olursun. Boş boş oturup zengin olan birini görmedim. Dünya sistemini kısaca özetlemek gerekirse zenginlerin daha da zenginleştiği bir sistemde yaşıyoruz. Ama bu zengin havuzuna girmek istiyorsanız (Doğuştan zengin değilseniz) maalesef ki çalışmalısınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı