Need for Speed neden kalitesini kaybetti?

• Konuyu başlatan Zylex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.307

Zylex

Hectopat
Bana kalırsa Prostreet'den sonra milletin gözünde bir düşüş yaşadı. Drag konusunda süper olan bir oyun aslında. Sonrasında serinin pist oyununa geçip tekrar sokak yarışına dönmesi vs. 2010 dönemine kadar bir git gel yaptı. Sonra çıkan oyunlarda ya optimizasyon sorunu ya başka bir sorun vs. o dönemde hot pursuit çıktığı zaman seriye yenilik geldi düşünüyorum. Gece-gündüz döngüsü, arabalar hakkında bilgi vermesi, arabaların sesi konusunda gerçekten iyi bir oyundu hot pursuit bence. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Herkes hikaye konusunda nfs most wanted i beğeniyor ama bence en iyisi Pro Streetti. Herkes farklı body kit seçenekleri görmek istedi ama kimse daha detaylı modifiye edildiğini fark edemedi. Hot Pursiutte çok başarılıydı ama hep mw ile karşılaştırdılar. Nfs serisinin canlanması için sanırım mw benzeri bir hikayeli oyun gerekiyor

Bana kalırsa Prostreet'den sonra milletin gözünde bir düşüş yaşadı. Drag konusunda süper olan bir oyun aslında. Sonrasında serinin pist oyununa geçip tekrar sokak yarışına dönmesi vs. 2010 dönemine kadar bir git gel yaptı. Sonra çıkan oyunlarda ya optimizasyon sorunu ya başka bir sorun vs. o dönemde hot pursuit çıktığı zaman seriye yenilik geldi düşünüyorum. Gece-gündüz döngüsü, arabalar hakkında bilgi vermesi, arabaların sesi konusunda gerçekten iyi bir oyundu hot pursuit bence. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
EA oyunlarını farklı farklı firmalara yaptırıyor. Aynı zamanda kendinden küçük firmaları söğüşlemeyi çok seviyor. Zamanında efsaneleşmiş oyunları (Most Wanted, Underground, Shift serisi gibi) yapan bu firmaların da iliğini sömürmüş, bazılarını batırmış ve bazılarıyla da çalışmayı kesmiştir.

Bundan dolayı çoğu serinin devam oyununu getiremedi kendileri. Gözünü tamamen para bürümeye başladı. Güç zehirlenmesi yaşadı diyebiliriz. Her oyununda kaliteden çok kazanmaya odaklandılar, ama alternatifler türedikçe EA yavaş yavaş gücünü kaybedecektir bana göre.

En basitinden bu müthiş oyunları remake olarak çıkarsalar bile gönül alacakken yher sene yenisini yapıp kaliteyi yerle bir edip, 60 dolardan çıkarıp para kazanmayı hedefliyorlar.

EA'in kafa yapısı değişmediği sürecek Fifa gibi seriler dahil olmak üzere kaliteli yapım beklemeyin derim.

Çünkü oyun dünyasının pist yarısına ihtiyacı yok. Hızlı ve öfkeli ile bağdaşan bir oyun. Pist isteyen zten F1 seviyor :) Yarış araçları ile sokakta yarısmak baska bi hevesti. Dolayısı ile vibe'ı düştü

EA oyunlarını farklı farklı firmalara yaptırıyor. Aynı zamanda kendinden küçük firmaları söğüşlemeyi çok seviyor. Zamanında efsaneleşmiş oyunları (Most Wanted, Underground, Shift serisi gibi) yapan bu firmaların da iliğini sömürmüş, bazılarını batırmış ve bazılarıyla da çalışmayı kesmiştir.

Bundan dolayı çoğu serinin devam oyununu getiremedi kendileri. Gözünü tamamen para bürümeye başladı. Güç zehirlenmesi yaşadı diyebiliriz. Her oyununda kaliteden çok kazanmaya odaklandılar, ama alternatifler türedikçe EA yavaş yavaş gücünü kaybedecektir bana göre.

En basitinden bu müthiş oyunları remake olarak çıkarsalar bile gönül alacakken yher sene yenisini yapıp kaliteyi yerle bir edip, 60 dolardan çıkarıp para kazanmayı hedefliyorlar.

EA'in kafa yapısı değişmediği sürecek Fifa gibi seriler dahil olmak üzere kaliteli yapım beklemeyin derim.
Örnek olarak Black Box mesela.EA U1'den başlayıp tabi arada farklı firmalara da yaptırdı NFS fakat EA Black Box'a The Run'ı yaptırdıktan sonra kapattı.

Need for speed sürekli denemeler yapan ve farklı firmalara oyunlarını yaptıran bir şirket. Ürettikleri seriyi en fazla 1-2 oyun yapıp bırakıyorlar. Forza gibi düzen oturtturup tekdüze gitmiyorlar, gidemiyorlar.

Adamlar Carbon'dan sonra oyun motorunu değiştirince battılar. Carbon'un Most Wanted'ın o keskin viraj alma hissiyatından sonra kalas gibi dönmeyen arabalar, virajdan dönmek için sadece drift atabileceğimiz arabaları getirince havası gitti. Keza hikaye yönünden de aşırı zayıfladı, mobil oyun gibi oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı