Nefes alıp verme takıntısı

Bu tür takıntılarınız neyden geliyor tam olarak? Evde tek olduğunuzda mı yapıyorsunuz yoksa insan içindeyken de böyle misiniz?
 
Hocam, psikoloğa görünmekte fayda var. Bu durumu herkes yaşıyor. Çözümü ise unutmaya çalışmak. Şu da aklınızda olsun hocam hiçbir insan kendini boğamaz.
 
Bu tür takıntılarınız neden geliyor tam olarak? Evde tek olduğunuzda mı yapıyorsunuz yoksa insan içindeyken de böyle misiniz?

Diğer takıntılarım insan içindeyken çok az oluyordu. Hatta hiç olmuyordu neredeyse. Ama bu her an var. Kafamı dağıtamıyorum.
 
Nefessiz kalmadığımın farkındayım. Vücudun bir zaman sonra otomatiğe bağlayacağını da biliyorum. Ama aşamıyorum bir türlü.
 
Olay tamamen unutmakta bitiyor, geçtikten sonra farketmiyorsunuz bile.

Mesela size "kırmızı bir araba düşünme" desem, bunu becerebilecek misiniz?
Tabii ki hayır, bu mesajı okuyana kadar aklınızın ucundan bile geçmiyordu aslında.
Ama ben "düşünme" dediğim için hep aklınızda kırmızı bir araba olacak.
 
OKB / anksiyete / panikatak veya üçü bir arada olabilirsin psikoloğa git böyle takıntıların varsa ve seni hayattan soğutuyorsa bağını koparıyorsa gecikmeden git erken tedavi en iyisidir bir yıllarca ilaç kullanmak var bir aylarca tedavi almak var bende yaşadım bu durumları 7-8 ay boyunca her şeyi takıntı hale getirdim nabız sayma tansiyon ölçme nefes sayma nefesimi manuel alma göz kırpma gibi bunların hepsi davranışsal bozukluk ve düşünme geçer ile maalasef geçmez illaki kalıtsal kalır unutursun 1 yıl sonra geri başlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı