Merhaba dostlar, sizlere bugün Neofetch'de nasıl distro isminizi değiştirmeyi göstereceğim bu şekilde boş bir şekilde herkese "I use Arch BTW!" diyebilirsiniz konuyu uzatmadan rehbere geçiyorum.
Öncelikle neofetch distronuzda yok ise indirmek için
Arch:
Debian/Ubuntu:
Fedora:
İndirdikten sonra terminale neofetch yazın.
Ardından Home klasörüne gidip gizli dosyalar kapalı ise CTRL+H tuşuna basarak açın ardından
Neofetch klasörünün içindeki config.conf dosyasını Kate veya VSC ile açın ben Kate ile açacağım siz istediğiniz code editör ile açabilirsiniz
Config. Conf klasörüne girdikten sonra böyle bir yer ile karşılacaksınız tek yapmanız gerek şey.
Kodunu bu şekilde info Underline'nın altına yazacaksınız sonrasında tek yapmanız gereken CTRL+S deyip kayıt almak.
İşte son hali!
Eğer Arch veya başka distro logosunu değiştirmek isterseniz.
@Bayram Tempest hocamın şu konusuna bakabilirsiniz.
www.technopat.net
Öncelikle neofetch distronuzda yok ise indirmek için
Arch:
Sudo pacman -s neofetch
Debian/Ubuntu:
sudo apt install neofetch
Fedora:
Sudo dnf install neofetch
İndirdikten sonra terminale neofetch yazın.
Ardından Home klasörüne gidip gizli dosyalar kapalı ise CTRL+H tuşuna basarak açın ardından
Neofetch klasörünün içindeki config.conf dosyasını Kate veya VSC ile açın ben Kate ile açacağım siz istediğiniz code editör ile açabilirsiniz
Config. Conf klasörüne girdikten sonra böyle bir yer ile karşılacaksınız tek yapmanız gerek şey.
Kod:
distro="distro ismi"
Kodunu bu şekilde info Underline'nın altına yazacaksınız sonrasında tek yapmanız gereken CTRL+S deyip kayıt almak.
İşte son hali!
Eğer Arch veya başka distro logosunu değiştirmek isterseniz.
@Bayram Tempest hocamın şu konusuna bakabilirsiniz.
Rehber: Neofetch: ASCII nasıl değiştirilir?
Neofetch, GNU/Linux ve diğer unix benzeri işletim sistemlerinde kullanılan bir komut satırı aracıdır. Sisteminizin temel bilgilerini ve sistem bilgilerini görsel olarak görüntüler. Neofetch işletim sistemi adı ve sürümü, masaüstü ortamı, CPU ve GPU türü, RAM miktarı, kullanılan disk alanı, ağ...