Nereden ve nasıl başlamalıyım?

Cengizhan20

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba öncelikle ben 8.sınıf öğrencisiyim ve teog adlı bir sınava hazırlanıyorum. Boş zamanlarımda kendimi geliştirmek konusunda oyun yapmak (programlamak) istiyorum bunu ilk önce unity adlı bir oyun motorunda denedim. Unity 5 anlaması zor geldi unity 5 ile ilgili Türkçe kaynak da yok unity yerine hangi oyun motorunu önerirsiniz ve hangi programlama dilinden başlamalıyım C# mı javascript mi arada kaldım. Önerdiğiniz bir video yada youtube kanalı falan varmı varsa yazarsanız yardımcı olmuş olursunuz. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
C# bütün programlamanın temelidir. C ile başlamanı kesinlikle tavsiye ederim temel programlama mantığını anladıktan sonra gerisi gelir. Ayrıca C# ile ilgili çok fazla kaynak var youtube vb. kaynaklardan öğrenebilirsin.

Ben uygulayamadan pek öğrenemiyorum C# derslerine bakarken bir yandan da bir oyun vb. bir şey yaparak mantığını daha rahat kavrayabilirim. Fakat Unity harici pek oyun motorlarını bilmiyorum Unity 5 ile Türkçe kaynak şu anda hiç yok bunun için değişik Unity gibi ama Türkçe kaynağı olan bir oyun motoru bulmalıyım.

Bu konu hakkında Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün mükemmel anlatımları var kafa ayarında. Kafanda bir şeyler oluşması açısında izlemediysen bence bir bakmalısın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ayrıyeten son zamanlarda oyun motorlarının ücretsiz olması da senin için bir artı böylelikle daha çok kaynak çıkacaktır sende test edebilir ve öğrenmeye başlayabilirsin.

Cryengine ile başlamanı tavsiye ederim. Türkçe Unity'e göre daha çok kaynak var.Gelişince Cryengine'e geçersin.
İlk önce Cryengine ile başlayıp sonra mı unity ye geçmeliyim cümlen biraz değişik olmuş da o yüzden sordum.

Bu konu hakkında Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün mükemmel anlatımları var kafa ayarında. Kafanda bir şeyler oluşması açısında izlemediysen bence bir bakmalısın.

İzlemiştim 2 videoyu da

Aklına gelecek çoğu şeyi yapabilirsin. Masaüstü uygulamaları, web ve veri tabanı uygulamaları. Windows Phone, Windows, Azure uygulamaları vs. Ayrıca XNA Game Studio ile çeşitli oyunlar da yazabilirsin ama Unity'e göre pek kolay ve tercih edilesi değildir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı