C# yi nasıl öğrenebiliriz.C# bütün programlamanın temelidir. C ile başlamanı kesinlikle tavsiye ederim temel programlama mantığını anladıktan sonra gerisi gelir. Ayrıca C# ile ilgili çok fazla kaynak var youtube vb. kaynaklardan öğrenebilirsin.
Eğer ortaya koyacak resmi bir kanıtım, raporum velhasıl seni ikna edecek bir delilim olsa idi gerçekten koyardım. Şimdi konuya girelim... Yukarıdaki saygı değer, yardımsever arkadaşlarımızdan edindiğin kaynakla Yazılım Geliştirme dünyasının ancak %3 yada %4'ünü görebileceksin. Hemen ön yargılı olma, dinle... Aslında eksik bir giriş bölümü var bu konuda. Kilit nokta Yabancı Dil. Kitaplar için harcayacak 20 tl param olsa o 20 tl ile programlama değil yabancı dil kitabı alırdım. C, C++, C#, Java, JavaScript, Visual Basic, Visual Basic .NET, Delphi, Phtyon, F#, TypeScript, Ruby, Asp .NET bunların hepsini bir obje olarak görmelisin. Bu objeleri de ancak Yabancı dil ile kontrol edebileceğini düşün. Uzun lafın kısası sen ilk önce güzelce bir İngilizce'ni geliştir. Daha sonra Hangi yazılım dili değil... İstediğin her türlü yazılım dilini öğreneceksin. O an bulunduğun amaç içerisinde iken otomatik olarak karar vereceksin zaten... Bak burada senin işini görecek bir kitap var. Bol bol pratik yap, onu kullan. İnan bana YouTube, Stackoverflow ile yürüyecek hatta ve hatta Türkiye'deki Programlama kaynakları ile yürüyecek bir iş değil!
"Flexibility" bu terimi artık karman-karışık kod hiyeraşisinden bıktığın zaman göreceksin. İlk karşına çıkacak terim bu olacak. C# şu an var ise mükemmel olduğu için var. Kafanı karıştırmayayım. Şöyle düşün "C" bu bir programlama dili değil mi ? Strateji var burada C'de söz konusu olan değer "++" operatörü ile bir defa arttırılır. Peki bunun "C++" ile ne alakası var ? "C++" yani C'nin bir fazlası, bir üst versiyonu... Bi de bunu şöyle düşün "(C++)++". Kafanda bir şeyler oluşmaya başladı değil mi ? Peki o dört artı ? ++++ => # Ben de tam aynı fikirdeyim ne garip değil mi ? Şimdi gelelim asıl cevaba ? Binlerce şükürler olsun ki böyle bir seçim yapmaya gerek duymadım. Eğer duysaydım bu ikiside olmazdı... Seni yönlendirmek istemiyorum. Sadece bir amaç belirlemeni istiyorum. Bu amaç doğrultusunda yazılım geliştireceğin platformu seçmeni istiyorum. Ha yine de Dünyada sadece bu iki dil kalsaydı ihtimalini ele alalım. Gene seçmezdim... İki şey çok önemli ; yabancı dil ve amaç... Umarım benden nefret etmiyorsundur...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.