Neredeyse tüm içeceklerin şekerli olması

Tim

Zettapat
Sosyal Tayfı
Katılım
23 Nisan 2015
Mesajlar
11.884
Makaleler
25
Çözümler
605
Yer
Stockholm
Merhaba,

Genellikle hep Fuse Tea tarzı şeyler içiyordum fakat hafiften özel gelmemeye, çok şekerli gelmeye başladı. Kırk yılın başı değişiklik olsun diye Fuse Tea vs. yerine Coca-Cola Lime alayım dedim fakat normal Coca-Cola'dan tadı hiç farklı değil. Bir tek bana mı böyle geliyor bunun tadı? O kadar da değişik tadı olur diye umuyordum. Sadece biraz daha asitli geliyor. İçecek yeni şeyler arayışındayım ama sonuç sıfır. Markete gidiyorum, her şey şeker + şeker. Sözde "ferahlatıcı" olan her şeyden sonra bir litre su içmek gerekiyor resmen. :)
 
Maalesef hayatımızda böyle bir problem var.

İnsanlara şeker cazip gelir.

Şeker ister bolca.

İster, ister, alır içer. Ancak içe içe belli zaman sonra sorunlar çıkar ortaya. İnsanlar farkında değiller bunun.

Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması vardır :)

Şekeri kararında tüketmek lazım.

Fuse Tea içmeyin, Didi daha güzel.

Ayran öneririm. Yağlıdır ama çok tüketmeyin.
 
Uzun süredir maden suyunu suyla karıştırıp içiyorum gerçekten çok güzel oluyor. Hem içimi daha kolaylaşıyor hem daha hafifleştiriyor. İsteyenler biraz limon da sıkabilir veya yenilikçi şeyler ekleyebilir :)

Tansiyonu olanlar sodyumu düşük olanları tercih edebilir. Aromalı olanları pek tavsiye etmiyorum.
 
Biraz mide bulandırıcı olabilir o yüzden Spoiler'a alıyorum.
özellikle gazlı içecek veya meyveli soda içince tükürüğüm daha katı bir hal alıyor normalde ağızdan direk çıkması gereken şey bayağı dökülmeden sarkıyor.

Gerçekten öyle. En çok da gazoz ve fantada oluyor bana bu. Kolada daha az oluyor. Yani niye oluyor anlamıyorum ama aşırı bi şekilde tükürük üretiliyor onları içince.
 
Sade maden suyu tavsiye ederim. Eğer tadını sevmiyorsanız meyveli olanlardan alabilirsiniz ama meyveli olduğu için onlarda da şeker oluyor haliyle. Ben günde 1 maden suyu içerim, susuzluğu alıyor gerçekten.
Maden suyu içiyorum. O biraz normal geliyor fakat bilgisayar başında bir şeyler yaparken, sinemada otururken falan hep içmelik bir şey gibi gelmiyor. :(
Tavsiyem.
Çiğ süt al > yoğurt mayala > ayran yap > iç ve ferahla :)
Ayran içiyorum. Hazır olanlarından çok daha güzel oluyor yapılınca. Köpüklü falan. Hazırlaması da kolay olsa keşke. :)

Fuse Tea'nin mangolu olanını içiyorum bir tek artık. Şeftaliden bıktım. Başta limonlu sevmezken onu da arada bir içmeye başladım. Şeftalili olanı en şekerlisi gibi geliyor. Didi de içiyorum arada. @Samotne Ciasteczka
 

Yeni konular

Geri
Yukarı