NetGSM'den numara alıp başkasına kiralamak yasal mı?

NetGSM'den bir 850'li numara satın alıp bu numarayı başkasına kiralamam mümkün müdür? Numara tamamen benim kontrolümde olacak. Bu durumu reseller mantığıyla düşünebiliriz. Bu numara sadece WhatsApp kullanımı için kullanılacak. Sadece bir kez WhatsApp Business hesabı açması için numarayı telefonuna yönlendireceğim.

Yapabilirim fakat yasal olup olmadığını merak ettim.

Son düzenleme:
Yasal olmadığı nerede yazıyor? Böyle bir kanun var mı? Birde yasal olmama durumu sadece NetGSM için mi koşullar gereği vb.?
NetGSM den hat alırken verdiğiniz bilgiler, sizin kaydınız için var. Yapılan tüm işlemlerde sorumluluk size aittir.

Yani bir seferlik verdiğiniz yönlendirme sonucunda kullanılan WhatsApp business'da yapılan her işlemi siz yapmışsınız sayılır, aksini iddia edemezsiniz. Risk çok büyük.

Yasal olmadığı nerede yazıyor? Böyle bir kanun var mı? Birde yasal olmama durumu sadece NetGSM için mi koşullar gereği vb.?
Öncelikle sen bu hizmeti satın alırken TCKN, isim ve soyisim veriyorsun.
Bu numarayla dolandırıcılık, terör örgütü ile görüşmeler, uyuşturucu ticareti vb. işler yapılırsa numarandan kim olduğun çok basit bir şekilde bulunur.
Başkasına kiraladığın ve senin adına olan bir numara ile yapılan her yasadışı işlem tamamen sana ait sayılır.

Evet böyle bir kanun var. Numara satmak ve kiralamak için şirket açmalısın...

Anladım teşekkür ederim. Çok riskli olduğu için yapmamayı planlıyorum. Peki şöyle yapsam, numarayı alan kişiyi telefonla arasam, ses kaydı alsam, tüm sorumluluğun onda olacağını onaylatsam, TC'sinin ön yüz, arka yüzünü güvenlik amaçlı alsam, bu sefer sorumluluk yine bende mi?

Şirketimiz de mevcut.

Anladım teşekkür ederim. Çok riskli olduğu için yapmamayı planlıyorum. Peki şöyle yapsam, numarayı alan kişiyi telefonla arasam, ses kaydı alsam, tüm sorumluluğun onda olacağını onaylatsam, TC'sinin ön yüz, arka yüzünü güvenlik amaçlı alsam, bu sefer sorumluluk yine bende mi?

Şirketimiz de mevcut.
O iş zor biraz.Birde ses kayıt muhabbeti geçerli olmaz.Sonuç da sizin operatör telekomünikasyon şirketiniz yok sandığım kadarıyla anca şirket üzerine alırsanız hattı o kişinin de ya yanınızda çalışan olması lazım şirket hattı kullanımı niyetinde kullanabilmesi için diğer konu ise kiralama yapamazsınız çünkü siz netgsm üzerinden kiracı olarak görünüyorsunuz.Bu olay şuna benziyor araba kiraladınız başkasına kiralamaya çalışıyorsunuz gibi kısacası olmaz.Diyelim ki yaptınız ama o verdiğiniz kişi o numara ile birilerini taciz veya yasal site kullanımı için kullanırsa işin ucu size dokunur aksini ispat edemezsiniz sonuç olarak sizin adınıza soy adınıza kayıtlı bir hat en sakat işlerden birisi..

O iş zor biraz.Birde ses kayıt muhabbeti geçerli olmaz.Sonuç da sizin operatör telekomünikasyon şirketiniz yok sandığım kadarıyla anca şirket üzerine alırsanız hattı o kişinin de ya yanınızda çalışan olması lazım şirket hattı kullanımı niyetinde kullanabilmesi için diğer konu ise kiralama yapamazsınız çünkü siz netgsm üzerinden kiracı olarak görünüyorsunuz.Bu olay şuna benziyor araba kiraladınız başkasına kiralamaya çalışıyorsunuz gibi kısacası olmaz.Diyelim ki yaptınız ama o verdiğiniz kişi o numara ile birilerini taciz veya yasal site kullanımı için kullanırsa işin ucu size dokunur aksini ispat edemezsiniz sonuç olarak sizin adınıza soy adınıza kayıtlı bir hat en sakat işlerden birisi..
Sorumluluğu ona yüklemem imkansız mıdır? Bir yolu var mı? Fatura da keseceğim bu arada alan kişiye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı