Netlik için VA mı IPS mi?

nikim

Hectopat
Arkadaşlar netlik için monitör almayı düşünüyorum, kullandığım ASUS VG248QE TN panel monitörümün renkleri iyi değil. Çok açık, bulanık ve cansız renkleri var.
IPS ya da VA panellere geçmeyi düşünüyorum, sizce renkleri canlı, bulanık olmayan, net gösteren monitör olarak hangi paneli tercih etmem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu konuda en başarılı IPS panel. Renk canlılığı ve gerçekçiliği açısından IPS > VA > TN olarak sıralanıyor.
IPS candır. Güneş ekrana çarpıyor bakıyorum yine gözüküyor Windows. Netlik için IPS

Kaliteli marka olursa şayet VA ve IPS panel arasında çok fark olmuyor. TN monitör 1 kere kullandım sonra tövbe ettim zaten. Benim tercihim VA panel olurdu. Hem IPSe çok yakın renkler ve parlaklık sunuyor hem de yenileme hızları ve tepkime süreleri IPS panellere göre daha düşük. Samsungun kavisli monitörünü kullandım bir internet cafede VA paneldi ve renkler çok canlıydı.

IPS paneller, OLED'den sonra monitör aleminin en kalitelisidir. Renk canlılığı, parlaklık ve yüksek görüş açısı ile VA ve TN panellerden çok daha iyidir. Ancak tek sorunları yüksek tepki süreleridir. Hem IPS panele sahip hem de 2ms tepki süresine sahip olan monitör:

1 ms olan tipleri de var hocam, örneğin şunun 24 ınç olanı varsa tam benlik. FreeSync özelliği, 144 Hz, 1ms, IPS, Full HD. Bence dört dörtlük

@Xarmion Tek sorunu o değil maalesef. Keşke tek sorunu o olsa. Kontrast oranı ne yazık ki kötü siyah renk içeren bir sahnede görüntü çöp oluyor. Ne kadar çok sevsem de parlaklık sıkıntısıyla beraber siyah renk problemi var bu panelde. Mesela filmlerde veya oyunlarda karanlık sahneler güzel gözükmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…