Çözüldü Netspeed almayın

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

purplefoxx

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar birkaç gündür mtu değerimle ilgili sorun yaşıyorum 1492 olması gereken değer 1448'de kalıyor. Aynı modem aynı bilgisayarlar sadece modem arayüzünden Türk Telekom kullanıcı adı ve şifresini girerek tekrar test yaptığımda mtu değerim normale dönüyor. Müşteri temsilcisini aradığımda ısrarla modemde sorun var diyor. Cahil insan sorun modemde olsa neden diğer ISP'ye geçtiğimde sorun çözülsün. Kıssadan hisse arkadaşlar, biraz daha uygun olsun diye geçtiğiniz Netspeed gibi ISP'ler fiyat performans gibi gözükebilir ancak internet sadece indirme ve yükleme değerleri değildir. Mesela mtu gibi değerler sizin stream almanızda ve yüklemenizde (GeForce NOW benzeri) büyük etkenlere sahiptir -bu gibi değerlerin ne olduğunu bile anlayamıyor Netspeed müşteri temsilcileri-

Birincisi bağlantımı yenile de ve modemi kapat aç.
Yine artmaz ise talebi sun.
Modeminiz çok süredir açık ve kapanmamış. Amaç onu da sıfırlamak ki kullandığı güç sıfırlansın.

Uzun süredir böyle hocam açıp kapattığımda da aynı yani ama deneyeyim tabii ki.

Uzun süredir böyle hocam açıp kapattığımda da aynı yani ama deneyeyim tabii ki.

Büyük ihtimalle size 50Mbps veriyorlar. SNR değerleriniz için o değerlerde tutuyor olabilirler.
Yükselttirin hattınızda kopmalar yaşarsanız aşağı çektirin geri.
8 ve üstü Margin değerleri iyi kalitede olduğunu gösterir. Onun altında kopmalar meydana gelebilir.

Büyük ihtimalle size 50Mbps veriyorlar. SNR değerleriniz için o değerlerde tutuyor olabilirler.
8 ve üstü margin değerleri iyi kalitede olduğunu gösterir. Onun altında kopmalar meydana gelebilir.

Değerler hala aynı hocam yazıyorum o zaman TurkNet oim e tam olarak ne yazmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?

8 ve üstü Margin değerleri iyi kalitede olduğunu gösterir. Onun altında kopmalar meydana gelebilir.

Bir de semtinizde fiber yok mu?
Benim arkadaşım İzmir'de ve fiber ile bayağı yüksek değerleri alıyor.

Netspeed'den 100Mbps paketim var ama 43-45'ini alabiliyorum ve sorunum kablodan laynaklandığını söylüyorlar 55 Mbps kablo mu düşürücekmiş sanki bozuk kopuk olsa hiç vermez.

Kablo kopuk olmasa da incelmiş veya tam temas etmiyor olabilir. Benim de başıma geldi Netspeed ile konuştum tesisatı kontrol edin dediler, gerçekten de apartman girişindeki kutudan bağlantıyı düzgün bir şekilde sağlamlaştırınca düzeldi. Kutuya bağlantıyı ben yaptığım için çok sağlıklı durumda değildi önceden.

"Merhaba, hattıma gelen hız 48Mbps'dir. Bu hızın hattımın alabileceği 75Mbps'ye hat değerlerimi güncellemenizi rica ederim."

Aynisini yazdım yolladım cevap bekliyorum hocam anladığım kadarıyla sizin dediklerinizden hız sabitleme yapmışlar.

Sonucu yazarsınız.

Merhaba, sistemde kayıtlı numaradan sizi aradım fakat yanıt alamadım. 49 Mbps hız hattınıza ulaşmaktadır. Daha önce konu ile ilgili Türk Telekom ekipleri kontrol sağlamış. Türk Telekom ekipleri gerekli kontrolleri sağlamış sorunun altyapı kaynaklı olmadığı, iç tesisatınızdan kaynaklı sorun yaşadığınız iletilmiş. Bunun için bina girişindeki ankastre kutusundan itibaren kontrollerin sağlanması gerekiyor. Dilerseniz ücretli saha ekiplerimizi iç tesisat kontrolü için yönlendirebilirim. 300 TL karşılığında sağlanmakta. Gerekli kontroller sonrasında altyapı kaynaklı sorun olduğu iletilirse bu ücreti sizden tahsil etmiyoruz. İletmeniz halinde gerekli yönlendirmeyi sağlayabilirim. Ya da profesyonel bir elektrikçiden destek alabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi günler dileriz.

Merhaba, sistemde kayıtlı numaradan sizi aradım fakat yanıt alamadım. 49 Mbps hız hattınıza ulaşmaktadır. Daha önce konu ile ilgili Türk Telekom ekipleri kontrol sağlamış. Türk Telekom ekipleri gerekli kontrolleri sağlamış sorunun altyapı kaynaklı olmadığı, iç tesisatınızdan kaynaklı sorun yaşadığınız iletilmiş. Bunun için bina girişindeki ankastre kutusundan itibaren kontrollerin sağlanması gerekiyor. Dilerseniz ücretli saha ekiplerimizi iç tesisat kontrolü için yönlendirebilirim. 300 TL karşılığında sağlanmakta. Gerekli kontroller sonrasında altyapı kaynaklı sorun olduğu iletilirse bu ücreti sizden tahsil etmiyoruz. İletmeniz halinde gerekli yönlendirmeyi sağlayabilirim. Ya da profesyonel bir elektrikçiden destek alabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi günler dileriz.

Ben ne diyorum adamlar ne diyor ya.

Ben ne diyorum adamlar ne diyor ya.

Dedikleri mantıksız değil. Olabilecek bir durum.
Hat değerlerini güncelleyebiliyorlarsa güncellesinler. Fakat Max buysa. Dediği gibi kablolamada sıkıntı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı