NetSpeed genel hız düşüklüğü

@Patrixcs NetSpeed'de ping'i çok iyi olanı da görmedim zaten Static IP alanlar biraz daha iyi idi sanırım. Ama Sratic IP alanlarda da varmış söylediğim problemler. Paket kaybı da cabası zaten. Ben önceden hızlarda problem yokken paket kaybı için hızımı ufak miktar kontrol ederek düzenlemiştim. Şimdi o hızı alamadığı içim de geri çektim ayarlarımı:)

Hat kalitesi ve paket kayıplarını öğrenmek için dslreports.com'a bakabilirsin.

@Patrixcs Benim şuan hat kalitem ve upload yurtdışına çıkışlarda çok çok düşük. Paket kaybım internet paketimin hızını kullanmadığım için A+ vermiş:D

Önceden hepsini A+ şeklinde internetimi ayarlamıştım, mesela paket kaybım fazlaydı hat kalitem hızlı olsa bile ben de paket hızımın yavaş yavaş düşürerek BufferBloat da A kalite yapmıştım. A+ için DNS deniyordum hangisi benim bölgemde iyi diye ve genellikle artık A+ olarak sonuç alıyordum. Bunu da yabancı bir arkadaş test yapmamı söylemişti paket kaybım var deyince, sonra modemden Trafik kontrolü yaptırdı falan düzelmişti ve ping değerlerim de 300'lerden 100'e kadar düşmüştü en uzak bölgeye.

1607447444021.png

Başladı yine hız düşmesi, akşam olduğunu anlıyoruz.
Bugün de İstanbul tarafından geçen sunucularda aynı problem devam etmekte.

Saat 19'a kadar 95MBps, 19'dan sonra 1MBps.
O da vardı, şimdi gündüzleri bile 2MBps hız alıyorum, yurtdışı sunucuları bağlanmama sorunları da başladı. 2021 yılına geldik halen internet sorunları yaşıyoruz. Boşuna demiyorlar Türkiye 20 seneden geri geliyor diye.

Edit: 11.12.2020
An itibariyle İstanbul ve çevresine yakın olan illerde problem çözülmüş bulunmakta. 1 saatten fazla internet kullanımı iyi, umarım bir daha bu kadar uzun süre yaşamayız. Varsa başka bölgelerde darısı sizlerin başına arkadaşlar.

Değerli müşterimiz,

Tüm bölgelerimiz için Planlı Bakım, Cihaz Ekleme ve Kapasite Arttırma çalışmaları tamamlanmıştır.

İnternet kullanım talebinin artış gösterdiği bu dönemde siz değerli abonelerimize internet trafiğinin en yoğun olduğu zamanlarda dahi kesintisiz, güvenli ve daha iyi hizmet verebilmek için tüm Netspeed Trafik Toplama Noktalarında Altyapımızı daha güçlü hale getirecek yeni network cihazları konumlandırılmış ve kapasite artırımı sağlanmıştır.

Ayrıca Netspeed İnternet A.Ş ile Facebook, Inc. arasında yapılan anlaşmalar kapsamında Facebook ve Instagram platformlarına erişimin daha hızlı sağlanabilmesi, yurtdışından satın alınan trafiğin ulusal çapta korunması ve bu trafiğin diğer yönlerde daha optimum şekilde kullanılmasına katkıda bulunması öngörülen Facebook Caching Node Sunucuları, Netspeed Trafik Toplama Noktalarına konumlandırılmıştır.

Çalışma süresince abonelerimizin evden çalışma ve öğrencilerin uzaktan eğitim süreci nedeniyle kesintilerden asgari seviyede etkilenmeleri hedeflenmiş ve bu çalışmalar ekiplerimiz tarafından özellikle gece saatlerinde yapılarak tamamlanmıştır.

Süreç boyunca gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı