Netspeed İnternet Problemi İçin Çözüm Önerileri

justes123

Kilopat
Arkadaşlar iyi sosyaller, eğer siz de benim gibi Netspeed kullanıp son 1 aydır daha çok akşam saatlerinde internetinizde dalgalanma ve yavaşlama yaşıyorsanız sebebi "Bandwidth Throttling".
Ben 2 senedir Netspeed kullanıcısıyım şu zamana kadar bu denli büyük bir sorunla karşılaşmadım fakat Aralık ayının ortalarında yapılan alt yapı çalışmasından sonra internetim çok berbat duruma geldi. Netspeed adlı ISS şirketinin kendi DNS yönlendirmesiyle aldığım değerleri aşağıdan görebilirsiniz.

Hat değerlerim:
1704484231350.png

Netspeed ile aldığım değerler:

1704484064494.png

Yukarıda gördüğünüz gibi Download değerim 1 Mbps bile değil. Bunun sebebi maalesef ki "Throttling" , yıllardır kullanıcısı olduğumuz şirket nedense bant genişliğinde daraltma uyguluyor. Bunu aşmanın yolu VPN veya DNS. Ben 3-4 adet bilindik DNS adreslerini denedim bir sonuç alamadım fakat sizde farklı olabilir, denemekte fayda var.
Kendim VPN kullanarak en iyi sonucu alabildim. CF WARP veya ProtonVPN kullanabilirsiniz. Ben ücretsiz VPN ile denediğim için Ping ve Download değerlerim eskisi kadar iyi çıkmadı fakat siz ücretli VPN alarak daha iyi değerler elde edebilirsiniz. VPN kullanarak daha iyi internet erişimi sağlayabiliyorum, Netspeed tarafında hiçbir aksiyon olmadığı için mecbur bu şekilde idare ediyorum. Netspeed açtığım destek kayıtlarını da sorununuzu çözdük diyerek otomatik mesaj ile sonlandırıyor, bu şekilde giderse ISS değiştireceğim.

VPN açık aldığım değerler:
1704485000251.png

Dosya Ekleri

• 1704484410259.png
    1704484410259.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 42
Dediğiniz çözümü deneyeceğim. Sorun yaşayıp başka İSS'ye geçip sorunu çözülen arkadaşlar varsa bizi bilgilendirsin lütfen.

Netspeed kullanıyorum. Normalde altyapım 41 Mbps desteklıyor ama benım kullandığım 70 Mbps çok ilginç.

3 gün 55 Mbps sabıt kullandım şimdi normal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı