NetSpeed kullanıcılarının internete erişememesi ve ülkedeki tekelleşmeyi engellemek

trustright

Decipat
Daha fazla  
Netspeed Kullanıyorsanız yaklaşık 8-9 gündür devam eden bir "siber saldırı" olayı olduğu öne sürülerek her gün belirli saatlerde internette sorunlar yaşandığının farkındasınızdır. Netspeed bu konuda belirli paylaşımlar yaparak sorunu oldukça güzel detaylandırdılar.

Kendim de farklı serverlere pingler atarak ping alamadığım serverlerin anlatımları ile örtüştüğünü fark ettim ve muhtemelen siber saldırı olayı doğru. Eminim benden daha detaylı araştırma yapabilecek arkadaşlar da vardır.
Yapmış oldukları açıklamayı incelerseniz saldırının %53.26'sı Türkiye içerisinden ve %53.26'nın %51.03'ü TTNET'e bağlı noktalardan çıkmakta olduğunu paylaştılar. Yani açıkça tekelleşme çabasında yapılan rekabet karşıtı bir eylem mevcut.

1751393723050.png

1751393760705.png

Bu tür tekelleşmelere engel olabilmek adına Cimer üzerinden topluca şikayet yazmanızı rica ediyorum. Şikayetin tamamını altta yazacağım. İsterseniz üzerinde oynama yaparak ekleme yapabilir, kendi sorununuzu detaylandırabilirsiniz. Ancak kalın renkte olan yerleri değiştirmemeniz oldukça önemli. Göndereceğiniz kurum ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI olması gerekiyor.

İlgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na

İnternet sağlayıcısı konumunda olan NETSPEED İNTERNET A.Ş. firmasının 30 Haziran 2025 tarihinde kamuoyu ile paylaşmış olduğu internet hizmeti sağladıkları bağlantı noktalarına yapılan saldırı hakkında saldırının %53.26 oranında Türkiye içerisinden yapıldığı ve saldırıların tamamının 51% oranının yani %53.26 Türkiye içerisinden yapılan saldırıların neredeyse tamamının TTNET'e ait bağlantı noktaları ve ağlarından yapılmış olduğunu verilerle destekleyerek kamuoyu ile paylaşmış bulunmaktadır. Bu saldırılar 8 günü aşkın süredir devam etmekte olarak her gün en yoğun internet kullanımı saatlerine 19:00-20:00 arasında başlayıp 24:00 saatinde son bulmaktadır. Bu saldırılardan yoğun mağduriyet yaşıyor olmakta ve işlerim aksıyor olmaktadır. Bununla birlikte bu saldırılar konusunda TTNET engelleyici bir işlem yapmamış olarak saldırılara fiilen izin vermekte olup 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı davranış göstermektedir. İlgili denetimin yapılarak Rekabet Kanunu ihlalinden dolayı uygun görülen işlemin yapılmasını arz ederim.

TTNET A.Ş. Firma Bilgileri
Firma Uzun Ünvanı : TTNET ANONİM ŞİRKETİ
Mersis : 859049187200014
Vergi Numarasi : 8590491872
Vergi Dairesi : BOĞAZİÇİ KUR. VERGİ DAİRESİ MÜD.
Adresi : GAYRETTEPE MAH. VEFABAYIRI SK. / 2 İSTANBUL / BEŞİKTAŞ

NETSPEED İNTERNET A.Ş. Firma Bilgileri
Firma Ünvanı : NETSPEED İNTERNET A.Ş.
Vergi Numarasi : 6310761835
Vergi Dairesi : SARAYLAR VERGİ DAİRESİ MÜD.
Adresi : SARAYLAR MAH. 464 SK. DURMUŞALİ ÇOBAN İŞ MERKEZİ 9 / 1 DENİZLİ / MERKEZEFENDİ

Saygılarımla.

Bu ne işe yarayacak denetim mi var ki diyeceksiniz belki. Denetim var aslında ama çok yavaş işliyor ve tek başınıza her zaman sonuç vermeyebiliyor. Bu yüzden toplu Cimer üzerinden şikayet göndermenizi rica etmek istiyorum. Göndermek zorunda değilsiniz tabii ki ancak internet üzerinde tekelleşmeye engel olmak istiyor ve gelecekte bu tür davranışlara engel olmak istiyorsanız sizden ricam bunu paylaşın ve şikayetlerinizi Cimer üzerinden yapın. Ne kadar fazla şikayet olursa o kadar dikkat çeker ve işlem yapmak zorunda kalınır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi buradaki husus, Netspeed'e yapılan siber saldırının TT tarafından gerçekleştiriliyor olması mı? Tam olarak anlamadım, TT kaynaklarından çıkıyor olması saldırının tam olarak TT şirketi tarafından yapıldığı anlamına mı geliyor yoksa TT sadece saldırılar için açık kapı mı bırakıyor? Muhtemelen açık kapı bırakıyordur.

Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

Ya bunu yapan adamlar Netgsm'in parasını ödediği radio hizmetini vermediler, bunlar kendilerine rakip mi isterler, Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde hukuksal olarak bir çıkarım elde edemezsiniz, kovuşturmaya gerek yoktur diyerek geçerler.

Abi ben açıkçası destekliyorum bunu ya. Müsait vakit bulduğumda kendim de CİMER'e yazacağım. Bu konunun tutması lazım bence. Twitter'da falan da 2-3 kez gündeme geldi ancak bir aksiyon alınmıyor. Sağlam bir gündeme getirmek lazım.

Çamur at, izi kalsın demişler. Tek sorun Netspeed mi kardeşim herkes Türknet, Kablonet gibi firmaları TT üzerinden sorunsuz kullanıyorken sadece Netspeed müşterilerinin sorun yaşaması TT'ye mi ait ayrıca Türkiye'deki internetin büyük çoğunluğu Türk Telekom üzerinden dönüyorsa bu bizim sorunumuz değil. :)

Çamur at, izi kalsın demişler. Tek sorun Netspeed mi kardeşim herkes Türknet, Kablonet gibi firmaları TT üzerinden sorunsuz kullanıyorken sadece Netspeed müşterilerinin sorun yaşaması TT'ye mi ait ayrıca Türkiye'deki internetin büyük çoğunluğu Türk Telekom üzerinden dönüyorsa bu bizim sorunumuz değil. :)

Dalga mı geçiyorsun dostum? Firma siber saldırı altında olduğunu duyuruyor kamuoyuna. Kanıtlarıyla paylaşılıyor. Yalan mı söylüyorlar?

Türk Telekom tarife ve ara bağlantı ücretlerinde 1 Temmuz'da (dün) artış olacağını duyurmuştu. Sitedeki kampanyalara henüz yansımadı ama arka planda muhtemelen klasik "zam gelecek" durumu var. Hani Tekel bayileri de "zam gelecek" diye sigara satmazdı ya bazen. Bir ara ayçiçek yağında da olmuştur aynısı. Sanırım öyle bir durum söz konusu. Firmalar geri gelir gelmez ya da hemen ertesi 3-5 gün içinde fiyatların zamlanmış olduğunu görebiliriz. Muhtemelen şu an sen indirimli fiyattan abone olma-görme diye siteler kapalı, sana yansıtmadıkları zamdan dolayı kaynaklar sınırlı. Özellikle 12 ay yıllık ödeme kampanyaları göz önüne alındığında...

Vallahi saldırı altında ama günü gelir gelmez çatır çatır parasını alıyor sağlanamadığı hizmetin. Haklı olan, hakkı olan müşterisinin de hakkını verir ve sunamadığı hizmet için bedel almaz!

Dalga mı geçiyorsun dostum? Firma siber saldırı altında olduğunu duyuruyor kamuoyuna. Kanıtlarıyla paylaşılıyor. Yalan mı söylüyorlar?

Ben niye dalga geçeyim. Siber saldırı diyorsunuz ama TT yaptı diyorsunuz ona gülüyorum ayrıca sadece yurtiçinden mi saldırı yapılmış. Tabii ki hayır ama siz bu konularda ilk suçu TT'ye atarsınız ki firmanızda sizin gibi onu suçluyor. Saldırı yoksa bile birkaç güne yok olacaktır muhtemelen firmanız. Verdiğiniz paralara yazık o paraların üstüne biraz daha ekleyip TT, Turkcell Superonline veya TurkNet gibi daha sağlam bir firmayla devam edebilirdiniz. Ben yıllardır TT kullanıyorum hiç sorun yaşamadım, yaşasam da 1 günde hallediyorlar.

Abi ben açıkçası destekliyorum bunu ya. Müsait vakit bulduğumda kendim de CİMER'e yazacağım. Bu konunun tutması lazım bence. Twitter'da falan da 2-3 kez gündeme geldi ancak bir aksiyon alınmıyor. Sağlam bir gündeme getirmek lazım.

Tepki alsa bile bu Türk Telekom'un ardında hukumet var. Geçen Twitter da mobil verinin diğer ulklere göre hızlı bitmesi gundem olmuştu 2 gun sonra o paylaşımı yapan hesapları kapadılar ve Türk Telekom 2 GB internet hediye etmişti kullanıcılarına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı