trustright
Decipat
Daha fazla
Netspeed Kullanıyorsanız yaklaşık 8-9 gündür devam eden bir "siber saldırı" olayı olduğu öne sürülerek her gün belirli saatlerde internette sorunlar yaşandığının farkındasınızdır. Netspeed bu konuda belirli paylaşımlar yaparak sorunu oldukça güzel detaylandırdılar.
www.netspeed.com.tr
Kendim de farklı serverlere pingler atarak ping alamadığım serverlerin anlatımları ile örtüştüğünü fark ettim ve muhtemelen siber saldırı olayı doğru. Eminim benden daha detaylı araştırma yapabilecek arkadaşlar da vardır.
Yapmış oldukları açıklamayı incelerseniz saldırının %53.26'sı Türkiye içerisinden ve %53.26'nın %51.03'ü TTNET'e bağlı noktalardan çıkmakta olduğunu paylaştılar. Yani açıkça tekelleşme çabasında yapılan rekabet karşıtı bir eylem mevcut.
Bu tür tekelleşmelere engel olabilmek adına Cimer üzerinden topluca şikayet yazmanızı rica ediyorum. Şikayetin tamamını altta yazacağım. İsterseniz üzerinde oynama yaparak ekleme yapabilir, kendi sorununuzu detaylandırabilirsiniz. Ancak kalın renkte olan yerleri değiştirmemeniz oldukça önemli. Göndereceğiniz kurum ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI olması gerekiyor.
Bu ne işe yarayacak denetim mi var ki diyeceksiniz belki. Denetim var aslında ama çok yavaş işliyor ve tek başınıza her zaman sonuç vermeyebiliyor. Bu yüzden toplu Cimer üzerinden şikayet göndermenizi rica etmek istiyorum. Göndermek zorunda değilsiniz tabii ki ancak internet üzerinde tekelleşmeye engel olmak istiyor ve gelecekte bu tür davranışlara engel olmak istiyorsanız sizden ricam bunu paylaşın ve şikayetlerinizi Cimer üzerinden yapın. Ne kadar fazla şikayet olursa o kadar dikkat çeker ve işlem yapmak zorunda kalınır.

Netspeed - Taahhütsüz, Limitsiz En Uygun Fiber İnternet Paketleri | Altyapı Sorgulama | İnternet Hız Testi
Taahhütsüz, Kotasız, En Uygun Fiber İnternet ve En Ucuz İnternet Paketleri, Netspeed kalitesiyle hizmetinizde.

Kendim de farklı serverlere pingler atarak ping alamadığım serverlerin anlatımları ile örtüştüğünü fark ettim ve muhtemelen siber saldırı olayı doğru. Eminim benden daha detaylı araştırma yapabilecek arkadaşlar da vardır.
Yapmış oldukları açıklamayı incelerseniz saldırının %53.26'sı Türkiye içerisinden ve %53.26'nın %51.03'ü TTNET'e bağlı noktalardan çıkmakta olduğunu paylaştılar. Yani açıkça tekelleşme çabasında yapılan rekabet karşıtı bir eylem mevcut.
Bu tür tekelleşmelere engel olabilmek adına Cimer üzerinden topluca şikayet yazmanızı rica ediyorum. Şikayetin tamamını altta yazacağım. İsterseniz üzerinde oynama yaparak ekleme yapabilir, kendi sorununuzu detaylandırabilirsiniz. Ancak kalın renkte olan yerleri değiştirmemeniz oldukça önemli. Göndereceğiniz kurum ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI olması gerekiyor.
İlgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na
İnternet sağlayıcısı konumunda olan NETSPEED İNTERNET A.Ş. firmasının 30 Haziran 2025 tarihinde kamuoyu ile paylaşmış olduğu internet hizmeti sağladıkları bağlantı noktalarına yapılan saldırı hakkında saldırının %53.26 oranında Türkiye içerisinden yapıldığı ve saldırıların tamamının 51% oranının yani %53.26 Türkiye içerisinden yapılan saldırıların neredeyse tamamının TTNET'e ait bağlantı noktaları ve ağlarından yapılmış olduğunu verilerle destekleyerek kamuoyu ile paylaşmış bulunmaktadır. Bu saldırılar 8 günü aşkın süredir devam etmekte olarak her gün en yoğun internet kullanımı saatlerine 19:00-20:00 arasında başlayıp 24:00 saatinde son bulmaktadır. Bu saldırılardan yoğun mağduriyet yaşıyor olmakta ve işlerim aksıyor olmaktadır. Bununla birlikte bu saldırılar konusunda TTNET engelleyici bir işlem yapmamış olarak saldırılara fiilen izin vermekte olup 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı davranış göstermektedir. İlgili denetimin yapılarak Rekabet Kanunu ihlalinden dolayı uygun görülen işlemin yapılmasını arz ederim.
TTNET A.Ş. Firma Bilgileri
Firma Uzun Ünvanı : TTNET ANONİM ŞİRKETİ
Mersis : 859049187200014
Vergi Numarasi : 8590491872
Vergi Dairesi : BOĞAZİÇİ KUR. VERGİ DAİRESİ MÜD.
Adresi : GAYRETTEPE MAH. VEFABAYIRI SK. / 2 İSTANBUL / BEŞİKTAŞ
NETSPEED İNTERNET A.Ş. Firma Bilgileri
Firma Ünvanı : NETSPEED İNTERNET A.Ş.
Vergi Numarasi : 6310761835
Vergi Dairesi : SARAYLAR VERGİ DAİRESİ MÜD.
Adresi : SARAYLAR MAH. 464 SK. DURMUŞALİ ÇOBAN İŞ MERKEZİ 9 / 1 DENİZLİ / MERKEZEFENDİ
Saygılarımla.
Bu ne işe yarayacak denetim mi var ki diyeceksiniz belki. Denetim var aslında ama çok yavaş işliyor ve tek başınıza her zaman sonuç vermeyebiliyor. Bu yüzden toplu Cimer üzerinden şikayet göndermenizi rica etmek istiyorum. Göndermek zorunda değilsiniz tabii ki ancak internet üzerinde tekelleşmeye engel olmak istiyor ve gelecekte bu tür davranışlara engel olmak istiyorsanız sizden ricam bunu paylaşın ve şikayetlerinizi Cimer üzerinden yapın. Ne kadar fazla şikayet olursa o kadar dikkat çeker ve işlem yapmak zorunda kalınır.
Son düzenleyen: Moderatör: