Netspeed mi TurkNet mi?

Büyük ihtimalle ikisi de Telekom altyapısı. Gerçek fiber ile 100'ü aşması gerekir diye düşünüyorum.
Bence de bu şekilde olabilir. Siz TurkNet'i arayıp sorun: Buradaki altyapı VAE mi YAPA mı diye. YAPA ise deneyin bence. VAE ise uğraşmaya değmez direkt Netspeed ile devam edin.

Bence de bu şekilde olabilir. Siz TurkNet'i arayıp sorun: Buradaki altyapı VAE mi YAPA mı diye. YAPA ise deneyin bence. VAE ise uğraşmaya değmez direkt Netspeed ile devam edin.

YAPA sadece VDSL'de olan bir altyapı türü değil mi?

VDSL'de 100/100 santralin sunduğu maksimum hıza kadar hız sunmaya çalışan bir hizmet türü.

GigaFiber - FTTH
YAPA - VDSL2

Olarak 2 tane TurkNet'e ait altyapı bulunuyor.

Ayrıca dediğiniz gibi

VAE - FTTH/B
VAE - VDSL2

Olmak üzere ana Telekom sağlayıcıdan hizmet sunduğu ortak erişim ağı bulunuyor TurkNet'in.

Bilmiyorum.

TurkNet'in %100 kendisine ait Türk Telekom altyapısından tamamen farklı bir altyapı olduğunu biliyorum. VDSL ve fiber farkları varsa bilmiyorum.

Benim TurkNet abonesi olduğum hat VDSL ve YAPA. Aldığım hız ise 100 Mbps.

Son düzenleme:
Aslında bu konuda @Ulunay hocam bilgilidir. DSL olarak ise benim bildiğim altyapı Türk Telekom'a ait oluyor. Fiber olarak ise diğer firmaların da var. TurkNet ve Super Online gibi.

Sonuca göre altyapınız fiber görünüyor. Netspeed ve Turknet farketmez aynı hizmeti alırsınız burada tercih yaparken fiyat etkeni ve müşteri desteği konusu önünüze çıkacak. Netspeed henüz zam yapmadığı için daha ucuz ancak yakın zamanda yapacaktır. Müşteri desteği konusunda ise Netspeed çok iyi. Her iki firmada modem ve aktivasyon ücreti yansıtmıyor her iki firmada arkadaşını getir indirimi mevcut dolayısıyla pek bir fark görünmüyor.

Aslında bu konuda @Ulunay hocam bilgilidir. DSL olarak ise benim bildiğim altyapı Türk Telekom'a ait oluyor. Fiber olarak ise diğer firmaların da var. TurkNet ve Super Online gibi.
Altyapı fiber diye(FTTH veya FTTB) gözüküyor.

İstanbul veya çevresinde oturuyorsanız TurkNet tercih ederseniz Steam bağlantılı oyunların ping degeri düşük olur. Modem ve ONT için kira ödemezsiniz. Tabii kısa süre sonra 139TL ödeyeceğinizi unutmayın.

Netspeed sanırım 9TL modem ve ONT için kira ücreti alıyor. Sanırım diyorum çünkü net fiyat bilgisi bulamadım. Keza TurkNet'in başarısız olduğu Konya vb. yerlerde Netpseed tercih edilebilir.

Tamamen bölge ve bütçe odaklı düşünmek lazım.

YAPA'yı sadece VDSL olarak tanımlarsak yanlış yapmış oluruz çünkü her VDSL altyapı, YAPA anlamına gelmiyor.

YAPA hizmet alabilmek için tek şart var. Santral ile son kullanıcı arası bakır kablo olmalı. Mesafeye göre ADSL veya VDSL hizmet alınabilir.

Eğer arada VDSL destekli saha dolabı varsa YAPA hizmet verilemez çünkü bakırın büyük kısmını fiber almış oluyor. Burada SAYE'nin devreye girmesi lazım ama artık 10 yıl sonra mı olur bilemiyorum...

İnşallah bir an önce gelir SAYE sistemi. Anladığım kadarıyla ISS'ler TT'den bağımsız download/upload verebilecekler bu sayede.

İnşallah bir an önce gelir SAYE sistemi. Anladığım kadarıyla ISS'ler TT'den bağımsız download/upload verebilecekler bu sayede.
COVID'den ötürü ertelenmişti. 2 yıldan fazla oluyor bu karar ilan edileli.

Onu geçtik şimdi portlara zam geliyor. Düşünün gelme olasılığı var mıdır?

Kablonet yeni Docsis teknolojisini, Türk Telekom da G.fast ya da 35b gibi yeni nesil VDSL altyapıları sınamayacaklarından bu hız sınırlamalarına alışmamız şart.

Bari FTTH için hız sınırlarını yavaş yavaş kaldırılsa ama bu da çok zor. VDSL kullanan kullanıcılara haksızlık olacak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı