Netspeed Nasıldır?

Merhaba 2019'dan sonra netspeed'e geçmeyi düşünüyorum, şu an Turk Telekom kullanıyorum bu firma iyi midir? Kullanan arkadaşlar lütfen yazsın. Geçiş işlemleri, ping değerleri, download ve upload hızları hakkında bilgiler verirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok kez sorun bildirdim diye Facebook grubundan banladılar. Pingim yüksek. Bağlantı kopması mevcut. Ucuz etin yahnisi yenmez. Şu anda kullanıyorum. LOL 100 Ping ile oynanıyor. İlk ay bu ping 19'du. 2.ay 24 mbps yerine 16 mbps hız aldım. Karar sizin.

Denizli'deyim öğrenci evinde netspeed kullanıyoruz 2 aydır. VDSL ucuza modem bulamadığımız için mecbur ADSL internet aldık. Bizim burada ADSL 12 Mbps destekliyor. Gerçekten de desteklediği hız kadar indirme hızı vs. veriyor. Ping konusuna gelirsek, bazen telefonlar internete bağlıyken bilgisayarda oyun oynayınca ping fırlıyor. Bazen altyapısında sorun olup deli gibi ping çıkıyor. Bazen hiç ping olmuyor.

Son olarak müşteri hizmetlerine gelelim. Sabah 8 - akşam 5 çalışıyorlar. Aradığınızda temsilciye bağlanmak için neredeyse 20 dakika beklediğim oldu. Firmalarına bizzat gidip gördüm sadece 3 kişi çalışıyorlar. Yani bir sorununuz olduğunda müşteri temsilcisine bağlanmak bazen ölüm olabiliyor.

Bu arkadaşların dediği sorunlar olduğu için bende geçmek istemem. Şu an Türk Telekom kullanıyorum, bağlandığı zamandan bu yana hiç bir ping sorunu ve kesilme gibi bir sorun olmadı.

Kullanıyorum çok memnunum. Türknet rezaletinden sonra ilaç gibi geldiler. 75Mbps 200GB AKN paketini kullanıyorum. Pingim Speedtest'te 7-8. Oyunlarda PUBG 48-60 ping civarı, Rainbow Six Siege'de 40-55. Ne zaman arasam dakikasında müşteri hizmetlerine ulaşıp derdimi anlatabiliyorum.

Benim tecrübelerim bu şekilde, şu zamana kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Netspeed ile 5. ayımı dolduracağım. Daha önce TTNET kullanıyordum. Açtığım bir konu da var inceleyebilirsiniz nasıl bir süreç geçirdiğimi. Netspeed bulunduğunuz bölgedeki altyapı imkanları dahilinde ucuza hizmet veren bir İSS. Aldığınız hizmetin kalitesini ne yazık ki Netspeed değil kullandığınız altyapı veriyor.

Ben 5Mbit üzerinde hız alamıyordum. TTNET'te 16Mbit paket için 70 küsür lira ödemektense Netspeed'e geçip 8Mbit sınırsız kullanıp 44 TL veririm diye düşündüm. Altyapı aynı olduğu için aldığım hizmet değişmedi. Yine 5Mbit sadece fatura düşük.

Sonra TTNET altyapı çalışması yaptı 2 ay falan oluyor. Hat değerlerim düzelmişti. Netspeed ile görüştüm. Paketimi 16Mbit yaptırdım. SNR değerlerini kontrol ederek kopma yaşamamak için hızımı 12Mbit yaptırdım. Bu işlemleri yaparken sorun yaşamadım teknik bilgi açısından yeterliydi müşteri hizmetleri.

Bu arada benim hiç arayıp da müşteri hizmetlerine ulaşamadığım olmadı. Hatta bayram olduğu hafta pazar günü aramıştım. Haliyle açmadılar tatil günü. Ertesi gün onlar beni aramıştı.

Özeti şu; altyapıyı hangi firma veriyorsa kaliteyi o belirliyor. Siz Netspeed'den sadece uygun fiyat alıyorsunuz.

Geçen sene yeni bir siteye taşındım ve birkaç ay Netspeed’in İstanbul’da hizmete girmesini bekledim.

Beklenen süreden biraz daha uzun olunca Turkcell superonline aldım. Hatta vodafone düşündüm ama abonelik süreci bile mide bulandırıcı olunca vazgeçtim.
Netspeed İstanbulda hizmete başlayınca müşteri hizmetleri ile görüştüm ve sözleşmeyi posta yoluyla git-gel şeklinde yapıyorlarmış.

En nefret ettiğim abonelik sürecidir kendisi, Vodafone da aynısını yapıyordu.

Superonline çok mu iyi tabi ki değil ama büyük firma ve her zaman muhatap bulabiliyorsun.

Fiyatı da uygun değil biraz fazla veriyorum ama kafam rahat.

Ben de 3 yıldır Superonline kullandım. Bir gün olsun kesinti yaşamadım. Geçen gün Netspeed'e başvurdum ve abone oldum. Elektrikçi ile ankastreden eve hat çekme işi kaldı sadece. Bağlandıktan sonra deneyimlerimi aktarırım.

Netspeed ile 5. ayımı dolduracağım. Daha önce TTNET kullanıyordum. Açtığım bir konu da var inceleyebilirsiniz nasıl bir süreç geçirdiğimi. Netspeed bulunduğunuz bölgedeki altyapı imkanları dahilinde ucuza hizmet veren bir İSS. Aldığınız hizmetin kalitesini ne yazık ki Netspeed değil kullandığınız altyapı veriyor.

Ben 5Mbit üzerinde hız alamıyordum. TTNET'te 16Mbit paket için 70 küsür lira ödemektense Netspeed'e geçip 8Mbit sınırsız kullanıp 44 TL veririm diye düşündüm. Altyapı aynı olduğu için aldığım hizmet değişmedi. Yine 5Mbit sadece fatura düşük.

Sonra TTNET altyapı çalışması yaptı 2 ay falan oluyor. Hat değerlerim düzelmişti. Netspeed ile görüştüm. Paketimi 16Mbit yaptırdım. SNR değerlerini kontrol ederek kopma yaşamamak için hızımı 12Mbit yaptırdım. Bu işlemleri yaparken sorun yaşamadım teknik bilgi açısından yeterliydi müşteri hizmetleri.

Bu arada benim hiç arayıp da müşteri hizmetlerine ulaşamadığım olmadı. Hatta bayram olduğu hafta pazar günü aramıştım. Haliyle açmadılar tatil günü. Ertesi gün onlar beni aramıştı.

Özeti şu; altyapıyı hangi firma veriyorsa kaliteyi o belirliyor. Siz Netspeed'den sadece uygun fiyat alıyorsunuz.
Hocam o zaman neden İSS değiştirince hız değişiyor. Bazen konularını görüyoruz A firması 5mbps veriyordu B firmasına geçtim hızım 25mbps'e çıktı mevzusu. Bu nasıl oluyor?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı