Netspeed vs TurkNet

Makaleler
9
Yer
Bağcılar
Daha fazla  
Meslek
Türkçe öğretmenliği öğrencisi ve eski sistemler hastası :)
Arkadaşlar, ne zamandan beri Türk Telekom taahhütünün bitmesini bekliyorum, nihayet bu ay bitti / bitiyor. Altyapı sorgulaması yaptığımda TurkNet ve Netspeed ile 100Mbps olarak görüyorum her ikisinde de. Gerek müşteri hizmetleri ve memnuniyeti gerek kopma / ping / yavaşlama yaşamayacağım ya da daha az yaşayacağım bir sağlayıcı istiyorum. Santral zaten hemen evin yanında, bazen ekipler gelip açıyorlar denk geliyorum :) Altyapı konusunda sorun yok gibi, sadece sağlayıcıların artısı eksisi ve kazananı söylemenizi istiyorum :) Hangisine geçelim?

Screenshot_20220706-095234_Chrome.jpg

Screenshot_20220706-095515_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam TurkNet'i tercih ederim. Netspeed kullanıcısı olarak memnunum ama TurkNet biraz daha güven veriyor, müşteri desteği vb. anlamında. Ve daha öncesinde TurkNet kullanıyordum ücretler yükselince geçmiştim şu an ücretler aynı tekrar geçmeyi düşünüyorum TurkNet'e.

Ping olayı Wi-Fi ve kablolu bağlantıda çok fark ediyor.

İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. sonucu paylaşırmışsınız?
Bufferbloat Test by Waveform test sonucunu paylaşır mısınız?
TurkNet alt yapınızın desteklediği Max değerleri verebilir. (Tek paketi var.)

Diğer firmanın paketinde, modem kira ücreti var mı? Kontrol ediniz. Ekstraları Fiyat'a dahil olmuyor maalesef.

Not: TurkNet'in müşteri hizmetleri var. (Sadece abonelik sonrasında Telefon ile müşteri desteği sağlamıyorlar.)
Arza kayıt sayfasından kayıt oluşturduğunuzda. Gerek arayarak, gerek yazılı olarak iletişime geçiyorlar.

Davet Koduna ihtiyacınız olursa, belirtmeniz yeterli.

Ping olayı Wi-Fi ve kablolu bağlantıda çok fark ediyor.

İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. sonucu paylaşırmışsınız?
Bufferbloat Test by Waveform test sonucunu paylaşır mısınız?
TurkNet alt yapınızın desteklediği Max değerleri verebilir. (Tek paketi var.)

Diğer firmanın paketinde, modem kira ücreti var mı? Kontrol ediniz. Ekstraları Fiyat'a dahil olmuyor maalesef.

Not: TurkNet'in müşteri hizmetleri var. (Sadece abonelik sonrasında Telefon ile müşteri desteği sağlamıyorlar.)
Arza kayıt sayfasından kayıt oluşturduğunuzda. Gerek arayarak, gerek yazılı olarak iletişime geçiyorlar.

Davet Koduna ihtiyacınız olursa, belirtmeniz yeterli.

Hocam ikinci linktekini telefonda yapamadım, olmuyor sanırım, bilgisayara geçince atayım tekrar onu.

Screenshot_20220706-112647_Chrome.jpg

Bu ilk linkteki hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220706-112647_Chrome.jpg
    Screenshot_20220706-112647_Chrome.jpg
    80,2 KB · Görüntüleme: 38
Netspeed firmasının ping değerleri iyi değil. Oyun oynuyorsanız çileden çıkartabilir. TurkNet daha iyi bu konuda. Kesinlikle TurkNet tercih edin.

Evet oyun oynuyorum, sanırım tercihim TurkNet olacak.

Hocam TürkNet'i arayıp bir görüşün, size sunacakları fırsatları değerleri sizinle paylaşsınlar. Gerek şanı gerek hızı ile aklımızda yer edinmiş bir firma zaten. GigaFiber'i geldiği anda kullanacağım bir firmadır kendileri.

Evet oyun oynuyorum, sanırım tercihim TurkNet olacak.
NetSpeed firmasını tam 8 ay boyunca kullandım. Başlarda her şey iyi hoştu. Sonra zırt pırt kesilmeye başladı. Sonrasında hattıma ve modemime suç atıldı. Sonra upload hızım durduk yere 6 Mbps'den 600-700 kbps'ye düştü. Sorunun tehşisi için saha ekiplerini yönlendirmeyi istedim ancak bunu yapmayacaklarını söylediler. Dümdüz kendi ağızımla ısrar kıyamet saha ekiplerini yönlendirin ölçüm yapsınlar şeklinde yalvardım üstelik. Dahası Twitch'e yayın yapıyordum bir ara. Yayın tekrarına baktığımda yayında sürekli kasılmalar, bitrate azalmaları, kare atlamaları. Ne ararsanız vardı. Onlar ise müdahale etmeyi reddedip durdular. Sadece kenardan izlediler. Ben de en son TürkNet'e geçtim ve hiçbir sorunum kalmamıştı. Tam 4 saat kasmadan, donmadan yayın açmıştım ve OBS hiç hata vermemişti. Oyundaki ve SpeedTest üzerindeki ping değerlerim çok iyi olmuştu. NetSpeed'de en az 14 pin alırken TürkNet'de en kötü pingim 5-6 civarıydı. Üstelik şu an IPv6 hizmeti alıyorum ve IPv6 kullanan google servislerine olan erişimim çok kısaldı. Kısaca epey memnunum TürkNet'den.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı