Next YE-43020FS2-4K televizyonu önerir misiniz?

Katılım
10 Kasım 2019
Mesajlar
931
Çözümler
2

4K çözünürlüklü bir TV için fiyat iyi gibi duruyor ama bilemedim. TV'den pek anlamam, hiç akıllı TV kullanmadım. Android değil galiba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ürün geldi fakat servis bekliyorum sabah kayıt açtım hala haber yok.
IMG-20230207-WA0005.jpeg


Güncelleme:
1-Servis 2 gün sonunda zar zor geldi. Kurulumu yaptı. Alırken mutlaka montajın ücretli/ücretsiz olduğunu kontrol edin. Bazı model kurulumları ücretli. Bu model ücretsiz.
2-Ürünle gelen kumanda inanılmaz güzel yapmışlar. Bildiğiniz mouse oluyor. Aşırı pratik bir kumanda.
3-Televizyon webOS çok hızlı geldi bana. Yazılımı çok iyi.
4-Televizyona gelen bir bildirim gördüm. Ekranda titreme sorunu varmış galiba. Bunu sistemi güncelleyek çözüldüğü yazılmış. Ben de ilk açılır açılmaz yazılımı güncelledim. Öyle bir sorunla karşılaşmadım.
5-Ses kalitesi modları var.Hoparlör çok kaliteli değil.Fiyata göre normal birkaç modu var.Mutlaka onları deneyin.

Masada televizyon, ayaklara çok yakın. Bir anda devrilecekmiş hissi veriyor. Duvara montajlatırsanız daha güvenli olur. Ama o da ücretli.

Dahili uydu alıcı kalitesi:
Kanallar arası geçiş hızlı. Otomatik güncelleme var.
Renkler çok hoşuma gitmedi, kendim renk ayarları yaptım. Kontrast vs. gayet güzel oldu.
HDR özelliği var. Fakat dahili uydu alıcıda çalışmıyor HDR. Çünkü HDMI ile sunulan özellik imiş. Sanıyorum ki Digitürk vb gibi uydu alıcılarda HDMI bağladığınızda daha fazla kalite alırsınız.
Sesli komut ile kumandadan komut verip istediğiniz uygulamayı açabiliyorsunuz.
Netflix, Prime Video, YouTube vb gibi uygulamalar sorunsuz ve market uygulamasından güncelledim. Daha birçok uygulama mevcut. Netflix'te vs görüntü kalitesi akıyor gerçekten uydu alıcıda ki gibi değil.
Xbox Series S performans:
1-İlk olarak sistemi HDR-4K UHD olarak çalıştırdım.
2-Yüksek çözünürlük destekleyen oyunlarda gerçekten televizyon kalitesini orada hissettim. Eğer konsol vs kullanacaksanız öneririm.
3-Televizyonun kumandası ayrıca Xbox kolu olarak da kullanabiliyorsunuz çok ilginç geldi bana.

Sonuç:
Servisin gösterdiğini özensizlik, verilen paranın sonucu gibi duruyor, ucuz ürün vs diye büyük ihtimal. Bu yönden hoşuma gitmedi tavır ve davranışları. Bunu göz ardı edebilirsiniz.

Televizyonda ise ayaklara çok yakın olması her an düşcek havası veriyor. Onun dışında dahili uydu alıcısında aman aman bir renk canlılığı göremedim fakat YouTube Netflix Xbox gibi yerlerde gayet beni tatmin etti. Bu fiyata bence fp ürün. 4K video açtınızda hissediyorsunuz gerçekten. Konsolda her oyunda geçerli değil 4K olayı bu yüzden PS5 veya Xbox Series X öneririm.

Resimleri 1 2 güne yüklerim.

Dahili uydu alıcısı için dediğim yorumlar 4K videolardan sonra biraz sönük geldi :) Yoksa günlük kullanıcının her türlü işini görür.

Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım.
 
Son düzenleme:
@Doktrin hocam Next'in servisine kim bakıyor?
Duvar montajı için VESA bağlantısına para alıyorlar. VESA apartlarını her modelde ücretsiz vermiyorlar. Ne kadar ücret istediler bunun için?
Benim evde 31 inç 82 ekran LG var. Sizce 43 inç ideal mi olur yoksa ufak mı gelir? Boyut olarak nasıl bir his veriyor? (Aklımda 50 inç almak var çünkü.)
Ses olarak tizler ve baslar nasıl? Hani maç ve film/dizi tarzı içerikleri izlerken tatmin etmez mi?
Kanal geciş hızına çok takılan oluyor. Bu TV'de hız nasıl hocam?
APK uygulama yükleyebilme var bildiğim kadarıyla.
Bizi aydınlatırsanız memnun olurum. Bir de belki bakmışsınızdır. Farklı modelleri mevcut Next'in
Next TV 1 bu Android Next TV 2 bu seninkinin büyüğü. Yorumun var mı?
 
Next'in kendi servisi var Türkiye'de kendi sitesinden girip bakabilirsin. Duvar bağlantısı yaptırmadığım için ücretleri bilmiyorum fakat modeli söyleyince size söylerler fiyatı.

Boyut olarak kenarları olmadığı için güzel his veriyor fakat kısa mesafe alıncaksa(mutfak vb) 50 çok gereksiz olur. Salon için 50" tavsiye ederim.

Ses olarak söyle söyleyeyim sanki banyodaymış gibi bir ses geliyor tiz bas falan iyi değil. İş görür mü görür fakat alışmanız lazım. En kötü hoparlör alırsınız 2+1 bağlarsınız çok dert değil o.

Kanal geçişi hızlı gayet iyi yani. APK uygulamasına henüz bakamadım.

Benim tercihim WebOS'tan yana. Android TV sıcak bakmıyorum. Bildiğim kadarıyla da webOS daha hızlı. Eğer mutfak için vs alıncaksa hiç gerek yok 50" falan çünkü mesafe yakınlaştıkça 4K olmadığı için kanallarda, görüntüde pikselleşme o oranda artacak.Yüksek fiyatlar vermeye değecek bir ürün değil zaten ucuz olduğu için cazibesi var.

1675944516842[452].jpg


Şöyle ses bıraktım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı