NiceHash vs binancepool

Günlük şu an getirisi 57 lira elektrik de 3-5 lira bir şey olur. Ama şu an kartın az hashrate veriyor. 54 MH/s civarlarında olması lazım sanırım OC yapmamışsın. YouTube'dan kendi kartın için araştırmanı tavsiye ederim İngilizce olsa da adamın yaptığını yap olmadığı yerde yaz yardımcı olalım.

Havuz olarak Binance +ları var -leri de bolca var. En büyük artısı tabii ki de günlük paranın yatması ve cüzdanına hemen çekebilmen. Ama kazanç olarak daha düşük ve dengesiz.

Overclock bilerek yapmak istemedim hatta undervolt yaptım bellek sıcaklığı 103-104 derecelerdeydi korktum açıkçası düşürmek istedim GPU sıcaklığı ise 68-69 civarlarında
@apogoose bu arada şimdi fark ettim kartın gereksiz fazla güç harcıyor ve şu an fazla sıcak acilen gerekli ayarları yapman gerekli.
Bende 5700XT yok tabii ama minerstat verilerine göre kartın 91W harcaması gerekli.
Kart sıcaklığını 60 derecenin altında mümkünse 55 derecenin de altında tutmaya çalış sağlığı açısından.

Undervolt yaptım otomatik ekran kartı driverından daha başka ne yapabilirim ki acaba.
 
OC ayarlarıyla hiç uğraşmamış tahminen. Olur öyle.
Overclock bilerek yapmak istemedim hatta undervolt yaptım bellek sıcaklığı 103-104 derecelerdeydi korktum açıkçası düşürmek istedim GPU sıcaklığı ise 68-69 civarlarında
Güç limitini düşür, core düşür, memory arttır. Karta zarar vermezsin korkma. Memory arttırırken +50 şeklinde arttır. Stabilite sorunları gördüğünde yaptığın ayarı geri al. Bir kere doğru konumu yakaladın mı, bi daha ayar yapmakla uğraşmazsın; kartında sağlıklı çalışır. 68-69 sıcak bu arada.
 
OC ayarlarıyla hiç uğraşmamış tahminen. Olur öyle.

Güç limitini düşür, Core düşür, Memory arttır. Karta zarar vermezsin korkma. Memory arttırırken +50 şeklinde arttır. Stabilite sorunları gördüğünde yaptığın ayarı geri al. Bir kere doğru konumu yakaladın mı, bir daha ayar yapmakla uğraşmazsın; kartında sağlıklı çalışır. 68-69 sıcak bu arada.

Deneyip yazacağım teşekkür ederim
 
Senin kartının memory templeri maksimum 90 derece görmeli. O da maksimum. Mümkünse 80 civarlarını tercih ederiz kartın sağlığı açısından.
 
Undervolt yaptım otomatik ekran kartı driverından daha başka ne yapabilirim ki acaba.
Fan hızını manuel olarak ayarla Radeon ayarlarından. Hızı %39 da şuan sanırım sıcaklığın sabit 60 derecenin altına düşecek şekilde fan hızını ayarla. Bu arada miner olarak TeamRed miner öneririm şahsen kendi 6700xt kartımda bir kaç w fark olmuştu güç tüketiminde. Belki sizde de olur.
 
Bende RX 5700 var modlu olarak 56.77 mh hızla kazıyorum. Şu an ekran kartı belleği 96 derece çekirdeği 56 derece. XT modelinde farklılıklar var XT olmayan model kullansaydın yardımcı olabilirdim. Havuz içinde KuCoin havuzu kullanman faydana olacaktır. Binance pool mantığı ile aynıdır ama daha stabildir.
 
@TheAny @TENSES şu an ayarları yaptım kazıma başladım 52 mh/slere çıktı fakat sıcaklıkda bir değişiklik olmadı acaba bir şeyi gözden kaçırmış olabilir miyim?

1639947889359.png


Güç tüketimi 190W'lardan 100Wlara düştü

1639947938183.png
 
Fan hızı o kadar düşük ki... Fan hızını manuel olarak arttırın. %60 civarlarına çekin. Bu kadar yavaş çalışırken fanların, kart sıcaklığı yüksek olması normal.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı