Nitro 5 AN515-55 LoL düşük FPS

Osman Kayan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar LoL oynarken grafikleri düşürsem de arttırsam da 100FPS civarlarında kalıyorum. Yer yer 70'lere düştüğü dahi oluyor. İşlemci kullanımım %20 ekran kartı ise %30 civarlarında seyrediyor. Ekran panelim 144Hz olduğu için daha yüksek FPS almak istiyorum. Sistemim Nitro 5 AN515-55.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok az FPS alıyorsunuz ekran kartı driverini güncelleştirin, NVIDIA denetim masasından ayarları performansa alın, sonra diğer ayarlardan LoL oyununu bulup grafik birimini yüksek grafikli NVIDIA işlemcisi olarak değistirin.

Çok az FPS alıyorsunuz ekran kartı driverini güncelleştirin, NVIDIA denetim masasından ayarları performansa alın, sonra diğer ayarlardan LoL oyununu bulup grafik birimini yüksek grafikli NVIDIA işlemcisi olarak değistirin.

Evet ayarlarım halihazırda bu şekilde. Bulabildiğim çoğu yöntemi denedim. Biraz farklı şeylere ihtiyacım var mesela bilgisayarın zorla işlemci ve ekran kartını daha fazla kullanmasını sağlayabilir miyim?

Dediğiniz gibi bende de düşük ve yüksekte çok FPS farkı olmuyor. 100FPS oyun içi çatışmalarda ve oyun sonuna doğru aldığınız FPS mi, boş alanda zoom yapınca ne kadar FPS veriyor oyun başı?

Dediğiniz gibi bende de düşük ve yüksekte çok FPS farkı olmuyor. 100FPS oyun içi çatışmalarda ve oyun sonuna doğru aldığınız FPS mi, boş alanda Zoom yapınca ne kadar FPS veriyor oyun başı?

100 FPS ne yazık ki dakika 2 3'den sonra o civarsa seyrediyor. Oyun başında boş alana Zoom yaptığımda ise 140-150 civarlarında. Resimdeki kullanıma bakarsanız dahili GPU'yu kullanıyor. Aygıt yöneticinsen devre dışı bırakırsam dahili GPU'yu bilgisayar kullanılmayacak duruma geliyor.

100 FPS ne yazık ki dakika 2 3'den sonra o civarsa seyrediyor. Oyun başında boş alana Zoom yaptığımda ise 140-150 civarlarında. Resimdeki kullanıma bakarsanız dahili GPU'yu kullanıyor. Aygıt yöneticinsen devre dışı bırakırsam dahili GPU'yu bilgisayar kullanılmayacak duruma geliyor.
Hocam oyun başı 150 başlayıp sonradan düşüyorsa çok da takılmayın, ikinci bir 8gb Ram daha iyi performans verecektir. 1650ti ekran kartında sizden daha güçlü bir işlemci ile oynuyorum Ram 8gb, ben de bahsettiğiniz değerlere yakın fps alıyorum. Oyun başı 160-170 sonradan 100 kadar iniyor, kasma donma vesaire yoksa çok takılmayın. Ekstra bir 8gb Ram sizin için iyi olur ben çok ihtiyaç duymadığım için takmadım ama madem yüksek değerler istiyorsunuz alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı