Noctua NH-D15s chromax Black alınır mı?

Bütçem varken Thermalright almazdım açıkçası. Noctua'nın kalitesi ve sessizliği bir başka. :D

Thermalright Noctua'dan daha eski bir firmadır, fanları traktör seside çıkarmaz, sırf premium diye Noctua almak fantezi olur, ona bir şey diyemem.

25.6 dBA sesi var, Nocua'nın da 24.6 dBA, bahsettiğiz fark buysa.
 
@Marix Fanlarının traktör sesi çıkarttığını söylemedim. Harcanan para benim param. Ortada bir fantezi varsa fantezisi de beni ilgilendirir bu yüzden.

Evet, düşük devirlerde ses farkını daha çok duyuyorum bu yüzden Noctua kullanıyorum Thermalright yerine.
 
@Marix fanlarının traktör sesi çıkarttığını söylemedim. Harcanan para benim param. Ortada bir fantezi varsa fantezisi de beni ilgilendirir bu yüzden.

Evet, düşük devirlerde ses farkını daha çok duyuyorum bu yüzden Noctua kullanıyorum Thermalright yerine.

Ben size Noctua'yı satıp Thermalright alın demedim. Sizin soğutucunuz ve paranız da beni ilgilendirmez çünkü konudaki odak siz değilsiniz.

Konu sahibinin 2000 TL'sini çöpe atmaması için bilgi veriyorum. Gerisini kendi bilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Marix Kendiniz için önemli olmayan ses konusunun da konu sahibi için önemsiz olacağını varsayarak böyle bir yorum yapamazsınız. Sizin için "çöpe atmak" olarak nitelendirdiğiniz durum birçok kişi için baş ağrısı sebebi. Bu yüzden konudaki Noctua, Thermalright'ın ürününden fiyat da başta olacak şekilde ses ve kalite konusunda önde.
 
Bütçem varken Thermalright almazdım açıkçası. Noctua'nın kalitesi ve sessizliği bir başka. :D

Bütçesi varsa 5600 yerine daha üst seviye işlemci alması daha iyi değil mi? Kaldı ki yanlış bilmiyorsam eğer 5600'ü bazı ayarlar ile stok soğutucu ile kullananlar da var galiba emin değilim, yanlış söylediysem konuyu bilenler düzeltebilir.

Sanki 5600'den daha güçsüz bir işlemci için sorulsa bu soru, yine bütçem varken Noctua alırım diyeceksiniz gibime geldi. :D

Ben mesela 7800X3D işlemcisini kullansaydım belki Noctua tercih edebilirdim ama bu başka bir işlemci.
 
1.si bu gönderdiğiniz maximum load yani tam güçte çalıştıkları hali. Ben düşük devirde sesin daha az olduğunu belirttiğimi hatırlıyorum yukarıdaki mesajımda.
2.si ise bu setuplara birebir setuplar olmadığı sürece bu değerlerin hiçbirisi aynı çıkmayacak.

Thermalright TL-C12 V2 kullanıyor sizin gönderdiğiniz seride ve 25 desibel değerinde sesi. Noctua'nın üstündeki fanda ise 24 desibel değerinde çalışan bir fan var. Thermalright bunu 120 Mm'lik bir fanda yakalarken Noctua 140 Mm'lik bir fanda daha düşük ses değerine sahip. Zaten siz de söylediniz arada 1 desibellik fark var.

Noctua bu değerleri tek fanla sağlarken, Thermalright 2 fanla sağlıyor.

Gerçek hayat kullanımlarında hangisinin daha sessiz olduğunu bu örneklerden çıkartabilirsiniz. Ben zaten Noctua, Be Quiet! ve Thermalright'ın farklı modellerini de test ettim ve deneyim üzerine konuşuyorum. Ses konusunda Noctua'dan iyisi benim bilgisayar düzeneğim için yok.

Bütçesi varsa 5600 yerine daha üst seviye işlemci alması daha iyi değil mi?
Sistem toplanmıyor. Zaten var olan bir sistem üzerine konuşuyoruz.
 
Bütçesi varsa 5600 yerine daha üst seviye işlemci alması daha iyi değil mi? Kaldı ki yanlış bilmiyorsam eğer 5600'ü bazı ayarlar ile stok soğutucu ile kullananlar

5600'e 2600X soğutucusu taktık arkadaşın bilgisayarda, sıcaklık 70 nadir oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı