Bu arada bu sıcaklık çok yüksek sıvı soğutma modelin neydi? 140W çeken 5900X'in 89 derecelerde gezinmesi garip.5-6 ay önce topladığım sistemimde sıcaklık ile ilgili aklımda soru işaretleri var. AIDA64 programı ile 15 dakikalık stress test sonrasında aşağıda ki değerleri aldım. Sizce 360 mm sıvı soğutucu olmasına rağmen bu değerler normal mi? İntternette okuduğum kadarıyla 360mm sıvı soğutucu ile insanlar 5900X stress altındayken 70 derecelerde dolaşıyorlar. 360mm sıvı soğutucuyla bu kadar yüksek sıcaklık görmek biraz midemi bulandırdı. Noctua hava soğutmayı denemek için satın aldım bakalım. Sıvı soğutucu yurt dışı ürünü oldugu için garantiye gönderemiyorum. Noctua ile de yüksek sıcaklık alırsam sorun işlemcide diyeceğim. Düşük sıcaklık olursa sogutucudan demektir
Kasam TD500 mesh.
Yaklaşık 1 aydır sistemimde kullanıyorum. Render işleri yaptığım için genelde işlemci Full yük altında oluyor. Günlük olarak 4.6GHz 1.35v da yaklaşık 12 saat süren render esasında maksimum 76 dereceleri görüyorum. Full RPM çalışırken bile ses düzeyi çok iyi.
Inventus indiriminde Backup sistemimdeki 5900X için 1 adet daha satın aldım.
Bu arada bu sıcaklık çok yüksek sıvı soğutma modelin neydi? 140W çeken 5900X'in 89 derecelerde gezinmesi garip.
Açıkçası sizin değerlerinizde bir tuhaflık var bence çünkü diğer sistemimde de Wraith Prism RGB ile ki (2700X işlemcimden kalan stok fan) 4.3GHz olarak tüm çekirdekleri kullandığım işlemlerde bile 80 dereceyi geçmedim.
Ben kişisel olarak sıvı soğutmayı sevmiyorum o yüzden hava soğutma tercih ettim. Ama 360mm bir sıvı soğutmanın daha iyi bir performans sergilemesi gerekir NH-U12s e nazaran.
Sentetik testler haricinde günlük kullanımınızda oyunda vs. sıcaklıklar ne durumda? Benim render esansında %100 yük bindirdiğim durumda 76 derece iken AIDA testinde 82'ye de çıkıyor. Ancak normal kullanımım esansında 76 üzerine çıktığını görmedim.
Bence macun yenileyerek tekrardan bir montaj deneyin. Bu esnada fan yönleri ve yerleşimi de kontrol ederseniz iyi olur. Çünkü elinizdeki sıvı soğutma fazlasıyla iyi bir model. Mümkünse bir de kasa içerisinden bir fotoğraf atabilirseniz iyi olur.
Bendeki durumu ekledim. Ama tabii o.c yapılı bu şekilde.
Hocam Noctua sonrası sonuçları da paylaşabilir misiniz?
Bence macun yenileyerek tekrardan bir montaj deneyin. Bu esnada fan yönleri ve yerleşimi de kontrol ederseniz iyi olur. Çünkü elinizdeki sıvı soğutma fazlasıyla iyi bir model. Mümkünse bir de kasa içerisinden bir fotoğraf atabilirseniz iyi olur.
Bendeki durumu ekledim. Ama tabii o.c yapılı bu şekilde.