Nokia 8 vs. Sony XZ1

Nokia 8 bazı kutularda etiketi sökülmüş şekilde geliyormuş. Etiket dediğim şey de kutunun açılmamış olduğunu kanıtlayan bandrol. Satıcıya sorulunca Türkçe kullanım klavuzu ve garanti belgesini koymak için açıldığını söylüyor, ben inanmadım. Özellikleri çok iyi ama ben yerinde olsam Nokia 8 almazdım

XZ1 de çöp bu arada. Sorunsuz cihaz alan bayram yapıyor haberin olsun elli çeşit kronik sorunu var. Rev5 alsan da işin garanti değil.

Bende ikisi arasında kalmıştım, XZ1 rev4 aldım. Çünkü aldığım zamanda Nokia 8 600-700 lira daha pahalıydı. Kulanmakta olduğum XZ1 rev4'te herhangi bir kronik sorun ya da sorun yok. Tüm testleri yaptım, telefonun canını çıkardım, yine tık yok. XZ1 gayet iyi ve alınabilir.

Ancak ben XZ1'i aldıktan 5 hafta sonra arkadaşım da Nokia 8 aldı. Bir hafta telefonları değiştirdik. Neredeyse hiç farkları yok ama iş kameraya gelince Nokia 8 beni daha çok tatmin etti. Ayrıca XZ1 kağıt gibi hafif/ince ve metal kasasıyla premium hissiyatı var. Nokia 8 de ince ama XZ1'e göre değil. Ben Nokia 8'in tutuş hissiyatını ve tipini daha çok sevdim.

Çoğu yerde XZ1'in Nokia 8'den daha iyi fotoğraf çektiği söylenir ama bu otomatik modda geçerli. Ben manuel kullandığım için manuel performansına bakarım. Çokta bir fark yok ama fiyat farkı az ise ki Nokia 8 daha ucuz, direkt Nokia 8 al geç.

Eğer mümkünse; teknoloji mağazasına gidip her iki telefonuda eline al.

Son düzenleme:
Video'da sorun yok ancak fotoğraf çekimlerinde OİS'in eksikliği tartışılmaz ve amiral gemisi bir model için F2.0 çok kısık bir diyafram gece hem OİS'in eksikliği hem diyaframın çok açılmaması birleşip grain'li ve detaysız fotoğraflara sebep oluyor.
Dediğin doğru ama ben fix manuel kullandığım için her koşulda cam gibi çektiriyorum. Bana en iyisini ver, yine manuel kullanırım.

Örnek:
IMG-20180721-WA0000.jpg

Fotoğrafı yükleyemediğim için WP'tan gönderip geri gönderttim. O yüzden düşük kalitede.

Herkes bizim gibi Enstantene, İSO, Long Explosure gibi kavramları bilmiyor hocam standart kullanıcı açar ''Süper Otomatik'' modda çeker yoksa bence de OİS önemli değil çünkü Tripod ile gezerim ama sürekli de Tripod taşıyamam ve fotoğraf çekmek için her zaman extra uğraş gösteremem maalesef. RAW olarak kalite tabiki güzel Sony sonuçta ama XZ1 bilerek topallaştırılmış bir cihaz gibime geliyor.

Açıkçası fotoğraf o kadar da önemli değil benim için.Tasarım olarak 2 telefonun da tasarımları kötü. En az 3 yıl kullanacağım için ilerde kasma gibi sorunları olmayacak bir telefon istiyorum.Xz1'i hiçbir mağazada bulamamam, sadece vatanda reyondaki ürün kalması beni sony'nin tutulmadığı sonucuna götürdü. Zaten Türkiye'den desteğini çekmiş. Xz1'in su geçirmeme, ağır çekim video gibi özellikleri var. Nokia 8'in de kapasitif tuşlar, az da olsa daha büyük ekran,2k parlak ekran,always on display gibi özellikleri var. Çok arada kaldım farklı önerileriniz varsa onları da alabilirim. Vatan bilgisayardaki satacı bana sürekli huawei almamı önerdi ama huaweilerin performansını düşük diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı