Nothing Phone 1 mi A36 mı?

Bertug Tosun

Hectopat
Daha fazla  
Günlük kullanım, fotoğraf çekimi, basit oyunlar (Minecraft, Hay Day tarzı) ve güncelleme alacak; genel performansını aşırı düşürmeyecek, arayüz sadeliği içeren ve sistem akıcılığının devam edeceği bir cihaz benim için önemli kriterler arasında bulunuyor.
Güncelleme için A36 düşündüm ama fiyat performans olarak bakınca NP1 gayet iyi duruyor. Para verip güncellemenin bir-iki sene içinde kesilmesini de istemiyorum.
Hepsini bir araya toplayınca iki telefonda işimi görür gibi ama uzun süredir ne piyasa takibi yapıyorum ne de teknoloji ile iç içeyim. Bir fikrim yok.

Bence Nothing Phone 1, A36'dan daha iyi. Ama dediğin gibi, artık son güncellemesini aldı, bu yüzden güncelleme önemli değilse, sade bir arayüz istersen Nothing Phone 1 hala tercih edilebilir. Ben de Galaxy A36 kullanıyorum, ancak sadece günlük kullanım için; oyun vs. oynamıyorum ve güncelleme alması benim için önemli.

Günlük kullanım, fotoğraf çekimi, basit oyunlar (Minecraft, Hay Day tarzı) ve güncelleme alacak; genel performansını aşırı düşürmeyecek, arayüz sadeliği içeren ve sistem akıcılığının devam edeceği bir cihaz benim için önemli kriterler arasında bulunuyor.
Güncelleme için A36 düşündüm ama fiyat performans olarak bakınca NP1 gayet iyi duruyor. Para verip güncellemenin bir-iki sene içinde kesilmesini de istemiyorum.
Hepsini bir araya toplayınca iki telefonda işimi görür gibi ama uzun süredir ne piyasa takibi yapıyorum ne de teknoloji ile iç içeyim. Bir fikrim yok.
Nothing işlemci kamera vs vs açısından çok daha iyi bir seçim olacaktır ayrıca bu fiyat bandındaki telefonlarda güncellemeyi pekte önemsememeniz gerekiyor çünkü o cihaz 6 sene güncelleme alsa bile o güncellemelerde çok kasar yetersiz kalır mesela samsung aldın o 2-3 güncellemede çok yavaşlayacak falan filan o yüzden genel işlemci kamera performans oyun diyorsan nothing çok çok daha mantıklı ama ÖNERİM bu fiyat içerisinde nothing 2a nedenini söyleyeyim bu söylediğiniz ikisinden de iyi ve sizi kolay kolay zora sokacak bir telefon değil nothing 1 ve a36 ya göre çok çok daha memnun kalırsınız tahmini fiyatı ise dediğiniz telefonlar ile de aynı

ekstradan da not düşeyim fiyatları baya düşecek nothing'in çünkü türkiyede üretime başlıyorlar hatta sabrederim derseniz 3a da çıkacak yakında

Nothing işlemci kamera vs. Açısından çok daha iyi bir seçim olacaktır ayrıca bu fiyat bandındaki telefonlarda güncellemeyi pek de önemsememeniz gerekiyor çünkü o cihaz 6 sene güncelleme alsa bile o güncellemelerde çok kasar yetersiz kalır mesela Samsung aldın o 2-3 güncellemede çok yavaşlayacak falan filan o yüzden genel işlemci kamera performans oyun diyorsan nothing çok çok daha mantıklı ama önerim bu fiyat içerisinde nothing 2A nedenini söyleyeyim bu söylediğiniz ikisinden de iyi ve sizi kolay kolay zora sokacak bir telefon değil nothing 1 ve A36 ya göre çok çok daha memnun kalırsınız tahmini fiyatı ise dediğiniz telefonlar ile de aynı.

Ekstradan da not düşeyim fiyatları bayağı düşecek Nothing'in çünkü Türkiye'de üretime başlıyorlar hatta sabrederim derseniz 3A da çıkacak yakında.

A36 Android 18'e kadar yolu var ve kolay kolay eskimez. Eski Samsung modellerinde Exynos işlemcilerden dolayı bu tarz sıkıntılar olabiliyordu ancak Snapdragon 6 gen3 bu güncellemeleri rahatlıkla kaldırabilecek seviyede.

A36 derim hocam neredeyse fark yok göz zevkinize göre ama Samsung daha güvenilir.

A36 2025'te çıkmış bir telefon NP1 ise yanlış hatırlamıyorsam 2022 ortalarında çıkmıştı bana kalırsa Samsung alırım.

A36 Android 18'e kadar yolu var ve kolay kolay eskimez. Eski Samsung modellerinde Exynos işlemcilerden dolayı bu tarz sıkıntılar olabiliyordu ancak Snapdragon 6 gen3 bu güncellemeleri rahatlıkla kaldırabilecek seviyede.

A36 derim hocam neredeyse fark yok göz zevkinize göre ama Samsung daha güvenilir.
snapdragon kaldırabilir ancak bu telefonunun performansının düşmeyeceği anlamına gelmiyor snapdragon 6 gen 3 çok üst seviye bir işlemci değil yani olsa olsa 3-4 güncellemeyi rahat alır ondan sonra performans daha da düşer ayrıca neredeyse fark yok değil var nothing bariz şekilde a36 dan daha iyi tasarımları farklı bataryası farklı kamerası farklı güvenilirlik olarak da Samsung'un daha güvenilir olduğunu nereden çıkardınız anlayamadım şahsen ayrıca arkadaşa 1'in güncelleme desteği azaldığı için 2a yı önerdim en azından ikisinden daha güçlü ve daha iyi bir telefon

Snapdragon kaldırabilir ancak bu telefonunun performansının düşmeyeceği anlamına gelmiyor Snapdragon 6 gen 3 çok üst seviye bir işlemci değil yani olsa olsa 3-4 güncellemeyi rahat alır ondan sonra performans daha da düşer ayrıca neredeyse fark yok değil var nothing bariz şekilde A36'dan daha iyi tasarımları farklı bataryası farklı kamerası farklı güvenilirlik olarak da Samsung'un daha güvenilir olduğunu nereden çıkardınız anlayamadım şahsen.

Batarya konusunda Samsung üstün, kas gücü anlamında nothing bir tık önde ancak kullanım amacımız belli. Arka kamerada nothing, ön kamerada ise Samsung fark atmış. Tasarım kişisel bir tercihtir. Güvenilirlik anlamında ise Samsung'un yıllardır pazarda yer alması ve nothing markasının 3-4 sene önce kurulması.

Güncelleme desteği önemliyse A36 seçebilirsiniz. Önemli değilse ve nothing phone 1 de karar kıldıysanız onu alabilirsiniz, güncelleme almamasına rağmen güzel bir süre götürür gene. Sizin kararınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı