Notlarım düşük, ne yapabilirim?

Apex Champion

Decapat
Arkadaşlar benim derslerim çok da iyi değil. Her yazılılar okununca içime soğuma ve stres+korku hissi geliyor. Ne kadar çalışsam da olmuyor, yapamıyorum. Geçen sınavda 20 gün çalıştım ama sonucu yine düşüktü (matematik sınavı) ailem sürekli bu konuda okul ile alakalı her konuda beni çok aşırı fazla sıkıyor. Her hocalar ile konuştum dediklerinde içime şu anlattığım his giriyor. Düşük alınca çalıştım diyorum daha çok çalış diyorlar. Arkadaşlar ne yapabilirim lütfen ciddiye alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulunun rehberlik hocasına gidip durumu anlatman daha doğru olur. Burada kimse sana rehber hocan kadar doğru tavsiye veremez ancak kendi tecrübelerimden birkaç şey aktarabilirim.

Madem hala notların düşük, muhtemelen ders çalışma tekniğinde hata vardır. Yüksek ihtimal de konu eksiğin var. Kendini biraz daha derse vermeye ve not almaya çalış. Çünkü o notu açıp okuduğunda dersin tam o anı aklına gelecek. Başkalarının notunu veya konu anlatımlı kitaptan okursan bu dediğim olmaz. Konu eksiğini 20 günde değil, notlarını okuduktan sonra her gün kısa süreli soru çözerek kapatabilirsin. Çok değil, kaliteli 10-15 soru bile çoğu zaman yeterlidir.

İstersen 3 ay çalış. 3 ay boyunca 10 saatlik çalışman, yıl boyu günde 1-2 saatlik tekrarından daha faydalı olamaz. Ayrıca kötü bir ders, 20 gün gibi nispeten kısa sürede düzeltilemez. Çalışmak emek işidir ve malesef ki emeğinin karşılığını derslerde kısa sürede alamıyorsun. Zaten birçoğumuz bu yüzden çalışmayı sevmez. Emeğinin karşılığını hemen alamazsın. Sabırla çalışmaya devam et, sadece sınavlara değil, günlük tekrarını da unutma.

Son olarak, ailenin senden daha çok rehberliğe gitmesine ihtiyacı var.

Şu hayatta seni anlayabilecek tek kişi yine sensin dostum. İnsanlar senin üzerine gelebilir çünkü senin düşüncelerini ve hangi psikolojik durumlar yaşadığını bilmiyor. İnsanlar güzel sözden anlamıyor eğer agresif biriysen içinde biriken o siniri kusup onların seni anlamasını sağlayabilirsin. Hiç unutmuyorum çoğu hocam lisede hiç çalışmadığını ama öğretmen olduğunu belirtti.

Yatarak liseyi bitirdim, yatarak üniversite okuyorum bir sıkıntı yok :)

Nekadar takarsan okadar başına bela olur, her şey gelip geçici şu kısa dünyada canını hiçbir şeye sıkmana gerek yok.

Kafana takma, bana sınıfta öğretmen notumu söyleyince gülüp geçiyordum.
Sonuç ne oldu peki? Bunu nasıl başarıyorsunuz?
Yatarak liseyi bitirdim, yatarak üniversite okuyorum bir sıkıntı yok :)

Nekadar takarsan okadar başına bela olur, her şey gelip geçici şu kısa dünyada canını hiçbir şeye sıkmana gerek yok.
Hocam aileniz zengin mi? Değilse nasıl böyle kafaya takmam işini başarıyorsunuz? Yatarak geçirmesem bile ilk senemde sinirlerim bozuluyor.

Alişan Kapaklıkaya’nın kitaplarını oku. Emin ol pişman olmayacaksın. Yaşama azmiyle beraber ders çalışma isteği de gelecek. Sadece şu kadarını söyleyeyim kitap fuarında görmüştüm ve öğrenciler akın akın gelip “Hocam sayenizde ... bölümünü kazandım çok teşekkür ederim” diyorlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı