Notlarım düşük, ne yapabilirim?

Öğrenme stilini biliyor musun? Ayrıca Matematik ezber yapılacak son derstir. Her örneğin mantığını kavrayana kadar anla. Bol bol soru çöz ve çözemediğin soruları mutlaka sor. Ben çalıştım olmadı diye bir şey yok çıkar onu aklından. 20 gün çalıştıysan ya verimli geçirmemişsindir, yada baştan yapamayacağım korkusuyla başlamışsındır derse.

Sınavlara son gün çalışırım ama sağlam çalışırım kalsam da 1 puanla geçecek olsam da ölürüm yine hocalardan yıl sonu puan istemem prensip meselesi ama Matematikten ve Edebiyattan yüksek alırsan notlarında yükselme olur.
Arkadaşlar benim derslerim çok da iyi değil. Her yazılılar okununca içime soğuma ve stres+korku hissi geliyor. Ne kadar çalışsam da olmuyor, yapamıyorum. Geçen sınavda 20 gün çalıştım ama sonucu yine düşüktü (matematik sınavı) ailem sürekli bu konuda okul ile alakalı her konuda beni çok aşırı fazla sıkıyor. Her hocalar ile konuştum dediklerinde içime şu anlattığım his giriyor. Düşük alınca çalıştım diyorum daha çok çalış diyorlar. Arkadaşlar ne yapabilirim lütfen ciddiye alın.

Haftada 5 saat olan Edebiyatın ön sayfasından sadece 2 puan aldım muhtemelen 10 puan alacağım ama ben üzülmüyorum 2.sınavda yapabileceğinden bir tık daha fazlasını yapmam gerekiyor hepsi o.

@bilmeyenbiri Önerdiğin bir kitabı var mı?

Kendi okuduğum kitabı olan “Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne?”
IMG_2956.JPG

Öncelikle şunu söyleyeyim çok çalışmak değil verimli çalışmak önemlidir. Ben mesela bazı derslere çok az çalışıp fazla çalışanlardan yüksek alıyordum. Kendine uygun olan çalışma yöntemini bul. Sayısal derslerde soru çözmezsen 1 yıl da çalışsan işe yaramaz. Kesinlikle soru çözmelisin. Ezber gereken derslerde ise şifreleyerek ezberle gerçekten çok etkili oluyor mantıksız olsa bile bir şekilde kendi kafanda uydur bir şeyler.
Kendine uygun soru kitaplarını bul. Kolaydan zora giden kitaplar konunun temelini anlaman için etkili olabilir.
Ön yargılı olma ben anlamıyorum dersen ne kadar uğraşsan da olmaz. Kendine inan.
Son olarak sakın kendini çok sıkma stres yapmamaya çalış. Biraz rahat ol yani :) Neyse benden bu kadar. İnşallah başarılı olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı