Notlarımı düzeltebilir miyim?

Arpenix

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 9. sınıfa gidiyorum, sınavlara son gün çalışıp yüksek not alınmayacağını lisede anladım :D
Açıkçası notlarım bayağı düşük, derslerde soru falan cevaplamıyorum. Sözlülerim nasıl gelir?
Notlarımı da şöyle söylebilirim: Biyoloji 38, coğrafya 41, edebiyat 41, matematik 14, sağlık ve trafik 78, fizik 51, kimya 55, İngilizce 41, Almanca 41, din 55, peygamberimizin hayatı (seçmeli ders) 100, astronomi 100 (seçmeli ders), müzik 100, tarih 36. Notlar böyle olunca ortalamama bakmaya bile cesaret edemedim.

3 tane farklı okul değiştirdiğim için konulardan bayağı eksik kaldım ve çok çalışkan değeilim ama bu notları da hak eden birisi de olmadığımı düşünüyorum.
2. sınavlara hafiften hafiften başladım çalışmaya, arada tahtaya falanda kalkıyorum (bazı dersler), kısacası durum budur. Hala düzeltme şansım mevcut mu? Varsa nasıl düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki şansın var. Ama diğer sınavlardan minimum 85 alman gerekiyor. Böylece 50 ortalama notunun üstüne çıkabilirsin.

Tabii ki şansın var. Ama diğer sınavlardan minimum 85 alman gerekiyor. Böylece 50 ortalama notunun üstüne çıkabilirsin.

Sonunda cesaret edip girdimde 52 gözüküyor ortalmam notlarımı geçer seviye tutup geçemez miyim?
Mesela tarihten 36 aldım 64 alsam diğer dersleride sınır seviyesinde alsam olmaz mı hocam?

Sonunda cesaret edip girdim, 52 gözüküyor ortalamam notlarımı geçer seviye tutup geçemez miyim?
Mesela tarihten 36 aldım, 64 alsam diğer dersleri de sınır seviyesinde alsam olmaz mı hocam?
Usta edebiyat dersinin ve genel ortalamanın 50 üstü olması gerekiyor. Edebiyat dersinin ortalaması kaç? Edebiyat ve genel ortalaman 50 üstündeyse kalmazsın.

Usta edebiyat dersinin ve genel ortalamanın 50 üstü olması gerekiyor. Edebiyat dersinin ortalaması kaç? Edebiyat ve genel ortalaman 50 üstündeyse kalmazsın.

Edebiyatı her türlü geçerim 41 aldım birdaki sınav en kötü 60 alıcağımdan eminim bir de bir notum yazılmamış o yüznde ortalma 49 diye gösteriyordu küsuratlı. Diğer dersleride sınır seviyesi olmak üzere geçerim.
Düzeltme şansının olup olmadığı sana bağlı. Planlı bir şekilde çalışırsan rahat yükseltirsin. 9.sınıf zor değil.

Şu anki notlarım son gün çalışıp ile yapabildiğimdi büyük ihtimalle 2.sınavlar ocağın başına doğru olacak konu eksiğimin fazla olmasına rağmen bence hala zamanım var.
Konu eksiğimden günlük tekrar yapamıyorumda (bazen bayağı yorgun oluyorum okulum 8:00 de başlıyor evim biraz uzak olduğu için erken kalkmam gerekiyor) günlük ortlama kaç saat çalışmam lazım güzel notlar elde edebilmek için.
Düzeltebilirsin tabii. Hatta 80 OBP'yi düzgün notlar alırsan geçebilirsin bile.

Günlük ne kadar çalışmam gerek ne yapabilirm?

Son düzenleme:
@Arpenix Bunun belirli bir ölçüsü yok. Kimi 5 saatte anlar konuyu, kimi 1 saatte. Konuları planlayarak günlere ayır, düzenli bir şekilde çalış.
Belge alayım diye kasma, notlarını yükseltsen yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı