4 sene boyunca matematikten bir kere bile 15 üstü not almadım hoca 10 puan isim soy isim yazana veriyordu 5 puanda ben alıyorum ben mezun oldum. Yapabildiğin 2-3 tane ders olsa yetiyor ortalama yükseltsin kalanı basit. 4 sene boyunca Türk dili ve edebiyat dersinden de kaldım son sene 4 seneyi birden kapattık. Buna rağmen her sene 60 genel ortalamam oluyordu. İşin sonu üniversite sınavında patlıyorsun. Sınıfı geçmek geçememek dert değil.
Bizim lisede her sene edebiyatı geçmek zorunlu, 5 dersten fazla kalmamak (emin değilim) ve ortalama 50'nin üzeri olduğu zaman sınıf geçebiliyorsun.
Edebiyattan 41 aldım, düzenli çalışma ile 90 alacağıma inanıyorum.
Aynen öyle. Kalırsın vb. diyenler boş yapıyor beden, müzik, din vb. derslerin hocası kafadan 100 giriyor. Diğer derslerin hepsinden de 20-30 alsan ortalama rahat 60 falan oluyor.
Diğer dersleri sınır puan ile rahatça geçerim, önemli olan matematik. Bizim matematik hocamız yoktu, başka bir okuldan geliyor o hoca da geçen hafta bir kere bile gelmedi. 6 ders boştu. 2. sınavların konusunu hızlı hızlı geçecek bir şey ve anlamayacağım büyük ihtimalle. "Ben 20 30 alanları bile geçiriyorum yeter ki adam olun, benim ilk önceliğim adam olmanız" diyor.
Bir dahaki sınavdan 86 alıp geçmem lazım, sözlüyü yüksek gireceğini sanmıyorum.
Hocana düzelmek istediğini, nasıl çalışman gerektiğini sor. O anlatacaktır, onun önemli dediği yerleri özellikle çalış.
Yani notları görünce hocalara gidip de kağıdımı görebilir miyim demeye utanıyorum
Son düzenleyen: Moderatör: