4 sene boyunca matematikten bir kere bile 15 üstü not almadım hoca 10 puan isim soy isim yazana veriyordu 5 puanda ben alıyorum ben mezun oldum. Yapabildiğin 2-3 tane ders olsa yetiyor ortalama yükseltsin kalanı basit. 4 sene boyunca Türk dili ve edebiyat dersinden de kaldım son sene 4 seneyi birden kapattık. Buna rağmen her sene 60 genel ortalamam oluyordu. İşin sonu üniversite sınavında patlıyorsun. Sınıfı geçmek geçememek dert değil.
Aynen öyle. Kalırsın vb. diyenler boş yapıyor beden, müzik, din vb. derslerin hocası kafadan 100 giriyor. Diğer derslerin hepsinden de 20-30 alsan ortalama rahat 60 falan oluyor.
Hocana düzelmek istediğini, nasıl çalışman gerektiğini sor. O anlatacaktır, onun önemli dediği yerleri özellikle çalış.
@Arpenix, kağıdını gör demiyorum. Hocana düzelmek istediğini belirt, nasıl çalışman gerektiğini de sor.
@Arpenix, sorun. Sormaya cesaretiniz olsun, çekinmeyin. Öğretmenleriniz size her zaman yardımcı olmak için yanınızdalar, yardım etmek de mecburiyetindeler. Seni geri çeviren öğretmenin olacağını sanmıyorum, mutlu olacaklardır.
@Arpenix, kişisel meseleleri bir kenara bırakmaları lazım. Yardıma gelen öğrenciyi geri çevirmezler.
Önemli değil, cevaplamak için buradayım. Aklına takılan her soru için yardımcı olacağım.Biliyorum konuyu fazlasıyla uzatıyorum.
Bizim lisede her sene edebiyatı geçmek zorunlu, 5 dersden fazla kalmamak (emin değilim) ve ortalama 50'nin üzeri olduğu zaman sınıf geçebiliyorsun.
Edebiyattan 41 aldım, düzenli çalışma ile 90 alıcağıma inanıyorum.