4 sene boyunca matematikten bir kere bile 15 üstü not almadım hoca 10 puan isim soy isim yazana veriyordu 5 puanda ben alıyorum ben mezun oldum. Yapabildiğin 2-3 tane ders olsa yetiyor ortalama yükseltsin kalanı basit. 4 sene boyunca Türk dili ve edebiyat dersinden de kaldım son sene 4 seneyi birden kapattık. Buna rağmen her sene 60 genel ortalamam oluyordu. İşin sonu üniversite sınavında patlıyorsun. Sınıfı geçmek geçememek dert değil.
Bizim lisede her sene edebiyatı geçmek zorunlu, 5 dersten fazla kalmamak (emin değilim) ve ortalama 50'nin üzeri olduğu zaman sınıf geçebiliyorsun.
Edebiyattan 41 aldım, düzenli çalışma ile 90 alacağıma inanıyorum.
Aynen öyle. Kalırsın vb. diyenler boş yapıyor beden, müzik, din vb. derslerin hocası kafadan 100 giriyor. Diğer derslerin hepsinden de 20-30 alsan ortalama rahat 60 falan oluyor.
Diğer dersleri sınır puan ile rahatça geçerim, önemli olan matematik. Bizim matematik hocamız yoktu, başka bir okuldan geliyor o hoca da geçen hafta bir kere bile gelmedi. 6 ders boştu. 2. sınavların konusunu hızlı hızlı geçecek bir şey ve anlamayacağım büyük ihtimalle. "Ben 20 30 alanları bile geçiriyorum yeter ki adam olun, benim ilk önceliğim adam olmanız" diyor.
Bir dahaki sınavdan 86 alıp geçmem lazım, sözlüyü yüksek gireceğini sanmıyorum.
@Arpenix, sorun. Sormaya cesaretiniz olsun, çekinmeyin. Öğretmenleriniz size her zaman yardımcı olmak için yanınızdalar, yardım etmek de mecburiyetindeler. Seni geri çeviren öğretmenin olacağını sanmıyorum, mutlu olacaklardır.
@Arpenix, sorun. Sormaya cesaretiniz olsun, çekinmeyin. Öğretmenleriniz size her zaman yardımcı olmak için yanınızdalar, yardım etmek de mecburiyetindeler. Seni geri çeviren öğretmenin olacağını sanmıyorum, mutlu olacaklardır.
Kişisel meseleden ziyade öğretmenlerin gözünde "bundan bir şey olmaz" gibi görülüyorum olarak düşünüyorum, (edebiyat dersinde bugün falan bayağı soru cevapladım da öğretmen beni sevdi ve 2 3 öğretmen hariç gözlerinde düşük bir yerde görülüyorumdur herhalde) mesela tarihten 36 aldım gidip de "öğretmenim nasıl çalışırım" diyemem ama matematik dersinden 14 almama rağmen matematik öğretmenine rahatlıkla sorabilirim.
Öğretmenden öğretmene değişiyor.
Biliyorum konuyu fazlasıyla uzatıyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum.
Bizim lisede her sene edebiyatı geçmek zorunlu, 5 dersden fazla kalmamak (emin değilim) ve ortalama 50'nin üzeri olduğu zaman sınıf geçebiliyorsun.
Edebiyattan 41 aldım, düzenli çalışma ile 90 alıcağıma inanıyorum.
Eğer köklü bir müfredat değişimi gelmediyse böyle bir şey yok emin olmamakla beraber söylüyorum. Edebiyattan geçemezsen o sene sorumlu olursun diğer sene sorumluluk sınavlarına girersin ben 9 sınıfın edebiyat sorumluluğuna 3 sene girdim hiç geçemedim 10. ve 11 sınıfta aynı 12 de de kaldım ve son senenin son dönemi bütün sorumlu yılları bir hafta içinde sınavlardan 50 50 50 50 alarak geçmiştim. 5 dersten kalma muhabbetine gelirsek benim 9. sınıfta yanlış hatırlamıyorsam 6-7 tane kaldığım ders vardı. Dediğim gibi eğer milli eğitim bir değişiklik yapmadıysa bizde işler böyleydi 9. sınıfta kandırmak için söylenen yalanlardan olabilir bir araştırmanı tavsiye ederim 50 ortalama çok zor değil her türlü 50 ortalamaya ulaşırsın.