Nozzle'ın etrafi filament ile kaplandıktan sonra topçuklar oluşmaya başladı

xJustMert

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün yazıcıyı yaklaşık 30 dakikalık bir süre başıboş bıraktım ve geri geldiğimde Nozzle'in etrafındaki koruyucu silikon şişmişti ve filament ısıtıcı bloğun içine kadar sızmıştı. Isıtıp temizledim fakat bundan sonra böyle küçük topçuklar oluşmaya başladı. Aslında 2 tane sorum var bu topcuklar neden oluşuyor? (bu arada bunlar yapışık değil ve elimle çektiğimde geliyor) ve bu filamentin yukarıya doğru gitmesini nasıl önleyebilirim? Bu arada ilk katmanlardada mesela bir kare çıkarıyorum diyelim küçük bir alanda bazen filament yapışmıyor bunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim? Bu arada yazıcım Creality Ender 3 V3 KE. Yardımcı olursanız sevinirim.

Nozzle tıkalı. Yapışmama sorununuz için ise, eğer tablanız kirli değil ise tablanızda çukur olması muhtemeldir. Tabla kalibrasyonunu yaptırırken okuduğu nokta sayısını artırın (mesela 60). O noktalara da denk gelerek derinlikleri hesaplasın.

Cihazınızın menüsünü tam olarak bilmiyorum. Otomatik tabla kalibrasyonu yaptığınız menünün ayarlarında 5x5 6x6 gibi bir rakam görmeniz lazım. O rakamı 9x9 yaparsanız 81 noktadan okuma yapar. Ona göre Z ayarlamasını hafızaya alır.

Cihazın her yerini kurcaladım fakat öyle bir ayar yok sanırım yine de teşekkürler.

Cihazın klipper menüsü yok IP adresine girince bir arayüz çıkıyor fakat oraya da baktım bulamadım. Cihaza klipper yüklemem için rootlamam gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı