- Katılım
- 27 Ekim 2018
- Mesajlar
- 7.901
- Makaleler
- 21
- Çözümler
- 30
Sizlere soruyorum, NT Çekirdeği artık eskimedi mi? Yenisi ne zaman çıkacak?
İllaki yenilenmek zorunda fakat bir oyunda bile motor değişiyor yıllar geçtikçe. Onun dışında Microsoft neden NT Çekirdeği yerine Linux çekirdeği kullanıyor sunucularda?Zaten sürekli yenileniyor.
Hocamım dediği gibi durumYenisi ne zaman çıkacak derken hocam?Sıfırdan yeni bir çekirdek çıkmayacaktır. Güncellemeler gelebilir fakat NTv2 gibi bir şeyin çıkması çok zor
![]()
Birçok kullanıcının da dile getirdiği üzere Windows işletim sistemlerinin çok fazla problemi var. Ortaya atılan bir teoriye göre bu problemler yüzeysel değil, çekirdek kaynaklı. Dolayısıyla Microsoft, Windows 11 işletim sistemlerinde kendi NT çekirdeği yerine Linux NT çekirdeğini tercih edebilir.
Raymond, yeni blog gönderisinde Microsoft'un geçtiğimiz günlerde Windows System for Linux 2'yi (WSL2) yayınladığına değindi ve şu an Edge'i Linux'a uyarlamak için çalıştığını söyledi. Bundan yola çıkan geliştiriciye göre Microsoft, bir gün Windows çekirdeğini (kernel) bırakarak Linux çekirdeğine geçebilir. WSL2, değiştirilmemiş Linux ikili (binary) dosyalarının Windows 10'da herhangi bir emülasyona gerek olmadan çalışmasına izin veriyor. Bunun yanında Microsoft geliştiricileri, WSL'yi geliştirmek için Linux çekirdeğine de işlevler ekliyorlar.
Evet doğru olabilir. NT çekirdeğinin çok eskidiği, hantallaştığı, bakımının gittikçe zorlaştığı ve bu nedenle Microsoft´un gelecekte Windows´u tamemen Linux çekirdeğine taşıyacağı iddia ediliyor.
2019 yılında yayınlanmış bir haber:
![]()
Windows 11, Linux Çekirdeğini Kullanarak Çalışacak
Birçok kullanıcının da dile getirdiği üzere Windows işletim sistemlerinin çok fazla problemi var. Ortaya atılan bir teoriye göre bu problemler yüzeysel değil, çekirdek kaynaklı. Dolayısıyla Microsoft, Windows 11 işletim sistemlerinde kendi NT çekirdeği yewww.webtekno.com
Geçtiğimiz ekim´de yayınlanan çok daha yeni bir haber:
![]()
Bu Efsaneye Göre Windows, Gelecekte Tamamen Linux'a Kayacak
Açık kaynağın efsane ismi, Microsoft'un attığı adımların en sonunda Windows'un Linux'a katılmasıyla sonuçlanacağına inanıyor!www.chip.com.tr
NT çekirdeği eskimeyen bir çekirdek. 1993 yılından beri her sürümde geliştiriliyor. NT 3.1 ile başladı 6.4'e kadar geldi. Ki o zamandan bu zamana NT çekirdeği oturdu artık. Birden çekirdek değişirse tüm sürücüler ve programlar baştan yazılmak zorunda kalınır. Ve kriz oluşur büyük bir. O yüzden değişmez daha birkaç yıl.
NT 10.0 pazarlama için konulmuş bir isim. Kendisinin gerçek ismi NT 6.4 oluyor. Microsoft hani işletim sisteminin adı Windows 10, çekirdek adı da onun gibi olsun diye NT 10.0 koyuyor. Ama aç Shell32.dll dosyasını Vista, NT 4.0, 2000, XP simgeleri dolu. Ki Windows 10'un ilk yapılarında çekirdek sürümü 6.4'dü.Yanlış bilmiyorsam NT 10.0'da şu anda. Ek olarak NT sürekli güncelleme ve patch alan bir şey.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.