Nutuk'a iftira atılıyor

Şeriat yerine laikliği savunamazsin zaten arkadaş doğru söyleyecekken eksik söylemiş, gereksiz tepki alıyor.

ben şeriatı desteklemiyorum demek Kuran'ı desteklemiyorum demekdir bu da seni dinden çıkarır.
Bir görüşte uyusabildik sonunda. Tatlı su muslumanlari anlamıyor şunu maalesef. Şeriatı reddetmek dinden cikmak zaten.

"kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin tâ kendileridir." (mâide suresi, 44. ayet sonu)

Dostum eğer müslümansan şeriat'ı desteklemek zorundasın neden mi çünkü şeriat = kuran demekdir ben şeriatı desteklemiyorum demek Kuran'ı desteklemiyorum demekdir bu da seni dinden çıkarır.

Az önce ne dedim?

Şeriat, çok anlamlı bir kelime. Bize laf oyunu yapıp siyasi şeriat ve dini şeriatı aynı kefeye koymayın, koydurmayın.

Ben, siyasi şeriati desteklemiyorum. Dini şeriat Kuran'ın, dolayısıyla Allah'ın hükümlerine uymaktır. Buna itirazım yok.

Geçen bir kanun teklifi gördüm ne kadar doğru bilmiyorum.

“Doğuştan gelen biyolojik cinsiyete ve genel ahlâka aykırı tutum ve davranışta bulunan ya da bulunmayı alenen teşvik eden, öven veya özendiren kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Bu tarz davranışlarını kastediyorum, bende desteklemiyorum açıkçası ama saltanata döndü bu iş iyice, kendi görüşüne uymuyorsa istediğini yapmaya döndü iş.

Dediğim gibi şeriat'ı kötüye kulanan çok ülke var ancak bu şeriat'ın suçu değil.

Bu mantıkla bakarsak bir ülke var adını vermeyeceğim :) laikliği kötüye kullanıyor burada suç laiklikde değildir.

Dediğim gibi şeriat'ı kötüye kulanan çok ülke var ancak bu şeriat'ın suçu değil.

Bu mantıkla bakarsak bir ülke var adını vermeyeceğim :) laikliği kötüye kullanıyor burada suç laiklikde değildir.
Fransa diyeceksiniz muhtemelen. Emin olun şeriat uygulanabilecek bir sistem olsaydı uygulanırdı. Türk halkına en uygun sistem laikliktir.

Şeriat yerine laikliği savunamazsin zaten arkadaş doğru söyleyecekken eksik söylemiş, gereksiz tepki alıyor.

Bir görüşte uyusabildik sonunda. Tatlı su Müslüman'lari anlamıyor şunu maalesef. Şeriatı reddetmek dinden cikmak zaten.

Hocam bır şey sormak ıstıyorum. Sımdı dıyosunuz ya serıatı reddetmek dınden cıkmaktır. Müslüman'lar laıklık ıstedıgınde dınden cıkmısmı oluyorlar? Ya da bır kadını dusunelım. Ortunmek ıstemıyor kapanmak ıstemıyor. O yuzden laıklık ıstenıyor. Kı bana gore laıklık daha mantıklı. Tabı kotuye kullanılmaması adına. Orası ayrı konu. Acıkca laıklık ısteyen Müslüman'lar gercek Müslüman degıller mı? Ya da onlar aslından dınden mı cıkmıs oluyorlar? Ve farkında mı degıller?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı