HelloNegibor
Hectopat
1170'in performansı 1080 Ti gibi olursa 3500 TL fiyat altında satılacağını sanmam.
1080Ti 5000 TL'ye satılırken 4000 TL bile olsa arada 1000 TL'lik fark olur ki bu çok güzel bir fark.
1170'in performansı 1080 Ti gibi olursa 3500 TL fiyat altında satılacağını sanmam.
3500 TL bile satılsa beklemek için yeterli bir sebep olmaz mı? Gtx 1080Ti alacak olsan şuan 5000 TL. Benim bilgisayarımda şuan ekran kartı bile yok param hazır yeni seriyi bekliyorum. 2-3 ay kalmış yeni seri çıkmadan eski seri kart almak pek mantıklı gelmiyor bana açıkcası. İşlemcinin GPU suyla idare edilmeli bence.
3-4 ay süreceğini sanmıyorum. En fazla 1 ay içerisinde tek tük çıkmaya başlar özel soğutmalar. Birde yeni çıkacak kartlarda fiyatlandırma ne olursa olsun bir önceki serideki aynı fiyatla daha düşük performans sunmaz hiçbir kart mantıken. Ben acelesi olmayanlar için bekleme taraftarıyım ama yazın sonunda kartların tanıtılmasıda çok adi bir satış politikası. Tüm dünyada okulların tatil olduğu bir zamanda en fazla sistem toplanan aylarda eski kartlara mahkum bırakıp stokları bitirmeye çalışıyorlar gibi geliyor bana.Satışa çıkmadan önce çeşitli yerlerde performans testleri yapılır. Çıkan sonuçlar neticesinde alınıp alınmayacağı netleşir. Şöyle bir sıkıntı var 2 ay sonra ilk çıkacak seri Founders olur özel soğutmalı modellerin çıkması 3-4 ayı bulabilir. Üstte belirttiğim rakam alt limit fiyatıdır. Umarım fiyat çıtası o fiyattan yüksek olmaz.
Hayat o kadar toz pembe değil malesef önceki serilerdede örneğin 1060, 980 nin seviyesinde oluyordu 980ti ise 1070in bir tık altında kalmıştı yine öyle olacağını düşünüyorum. 1170 1080ti ın bir tık altında olacaktır üstüne çıkacağını sanmıyorum ama yinede beklemeye değer.Pek beklediğim gibi olmadı. GTX 1170 = GTX 1080Ti gücünde veya o karttan sadece 3-5 FPS daha fazla veren bir kart... Ben ise şöyle olacağını düşünürdüm: GTX 1170 = GTX 1080 Ti SLI
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.