Nvidia 1000 serisi ne zaman gelir?

Mustafa_35

Kilopat
Katılım
7 Şubat 2016
Mesajlar
469
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yeni bir notebook almayı planlıyorum. Fakat 2016 yaz aylarında Nvidia GTX 1000 serisi çıkarak diye duydum. Bu konuda bilgisi olan veya bu konuyla ilgili yazı okumuş varsa yardımcı olabilir mi? Bununla ilgili yazı varsa link atarsanız sevinirim. İnternette araştırdım fakat bulamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz zamanlarında çıkacak diye biliyorum ben gecikme olmazsa. Nisan ayında Amd Polaris mimarisini laptoplar için çıkaracağını açıkladı. Ben de bekliyorum bu mimarileri ama endişeliyim biraz ilk seri sıkıntılı çıkar mı diye. Okadar performans farkını kim gözden çıkarabilirki.
 
Teşekkürler. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi bulabileceğim bir site biliyor musun ? Yani yeni çıkıcak serinin özelikler ile ilgili bilgi içeren bir site?
 
Hemen bugün tanıtılsa bile Türkiye'ye gelmesi 2-3 ay sürecektir. Onu da göz önünde bulundurmalısınız.
 
Suan notebook um var ama 4 senelik yenilemek istiyorum yani acelem yok sadece yeni nesil daha iyi bir teknoloji gelecekse bekleme taraftariyim. Yani sene sonu gelsede beklerim ama bu gtx 1000 serisi bilgisi ve bu sene gelecegi doğru mu ? Onemsedigim konu bu ve sizlerde cikicak seklinde yazdigınızdan artik cıkmasını bekleyecem gibi.
 
Firmanın ne çıkaracağı ve ne zaman çıkaracağı hakkında hiç birimiz kesin bir şey söyleyemez, söylerse de yanlış olur. Firmalar bu tür bilgileri saklı tutmaya önem verir çoğunlukla. Bir gelişme olduğu zaman kendi sitesi üzerinden yayınlarlar. Yeni serinin adı hakkında bir şey belli değil ancak tek bildiğimiz bir şey var ki o da önceki nesline göre daha verimli olacağı.
Beklemenin sonu yok bence, onu beklemek için geçireceğin vakitle bütçene uygun iyi bir bilgisayar al ve canını çıkarmaya başla derim ben.
 
Yeni nesil ile arasinda cok performans farki olur mu ? Duydugum kisi cok daha guclü olur bekle demisti. Yani o beni tereddutte birakti. Ben 6bin tl civari bir urun almayı planlıyorum . Yani almisken gercekten guclu ve performanslı bir cihaz almak istedigimden bu seriyi beklemekte kararsizım. Sizce cok fark olur mu ?
 
Farkın ne kadar olacağı hakkında bir bilgim yok ancak yeni gelecek ürünlerinin fiyatlarını da düşünmek lazım.
GTX 860M ve GTX 960M arasında ki performans farkına aşağıda ki bağlantıdan bakabilirsin. Bu bir öngörü ancak yeni nesil ile şimdikinin arasında da böyle bir performans farkı olabilir. Tekrar söylüyorum bu benim tahminim ama şirket bir anda %50 daha fazla performans veren bir kart yapmaz önceki nesile göre.
GeForce GTX 960M vs GeForce GTX 860M – benchmarks and gaming tests with the latest drivers (350.12)
 
Herkese cevapları için teşekkür ederim. Yeni nesli beklemektense almak daha mantıklı . Aradaki fiyat farkını göz önüne alırsak bütçemi aşacak gibi. Ayrıca performans ne kadar fark edecek o da belli değil. Tekrar herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı