NVIDIA 416.16 Driver Güncellemesi ile FPS düşüyor

ufoandaliens

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Youtube'da benchmark testlerine bakarken bir bildirim geldi ve Nvidia'nın yeni driverı ile oyun test videosu paylaşılmış. Video'yu izlediğimde çok şaşırdım önceki yani eski driver ile arasında bazı oyunlarda 5-10 FPS düşüş gözüküyor. Bunun nedeni sebebi nedir acaba, Nvidia neden böyle bir driver güncellemesi yaptı ki?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil ekran kartları şişirmek için. Diğerlerinin Performansı düşecek yeni ekran kartlarından almak zorunda kalacağız.

Aynı konuyu açtım onay bekliyor hay allah. :LOL: Ayrıca katılıyorum, RTX kartlarda kesinlikle yoktur böyle bir performans düşüklüğü.

Gelen Driver güncellemesi tüm ekran kartı sürücülerine gelmiyor mu acaba? Nvidia GTX serisinde fps düşüklüğü yaşarken RTX serisinde bir şey değiştirmemişse gerçekten vahim bir durum hangi akla zihniyet anlamadım GTX serisinide onlar çıkardı, kapitalizm bu olsak gerek...(Acaba her yeni çıkan seride bunu yapıyor mu, GTX çıktığında da bir önceki seriyi böyle bir güncellemeyle performansını düşürmüşler miydi?)

Muhtemelen elinizde GTX 750 Ti var mesela onun sürücüsünü DDU ile silip onun ilk çıktığındaki ona gelen driverı indirirseniz baya bir performans artacaktır.

750 ti yok ama driverlar için yeni bir sürüm çıktığında yüklememiz öneriliyor mu sizin mantığınıza göre herkes ilk driverı kullanırdı..

Gelen Driver güncellemesi tüm ekran kartı sürücülerine gelmiyor mu acaba? Nvidia GTX serisinde FPS düşüklüğü yaşarken RTX serisinde bir şey değiştirmemişse gerçekten vahim bir durum hangi akla zihniyet anlamadım GTX serisinide onlar çıkardı, kapitalizm bu olsak gerek...(Acaba her yeni çıkan seride bunu yapıyor mu, GTX çıktığında da bir önceki seriyi böyle bir güncellemeyle performansını düşürmüşler miydi?)

750 ti yok ama driverlar için yeni bir sürüm çıktığında yüklememiz öneriliyor mu sizin mantığınıza göre herkes ilk driverı kullanırdı..
Benim bildiğim her yeni seri çıktığında böyle oluyor.

Paylaşılan videonun tam aksini gösteren videolar da var. Sürücü ile performans düşürmeleri son derece anlamsız olur. Önceki sürümlere geçmek 5 dakika almıyor. 416.16 sürümünde FPS dışı sorunlar var, G-Sync sorunları, kimi oyunlarda ışık patlamaları gibi. Yeni teknolojileri adapte ederken yaşanan sürücü sıkıntısı sıkıntı sanki. Ben bir önceki sürümü yükledim şimdilik. 416.34'te PUBG'de yaşanan aydınlatma sorunları çözümüne dair bir şey göremedim. Beklemeye devam...

Arkadaşlar ben de aynı konuyu açacaktım sizin açtığınızı gördüm ben Gtx 1060 ekran kartını kullanmaktayım, dün bu güncellemeyi kurdum alıcı gözle Fps değerlerini karşılaştırmadığımdan ötürü fark edemedim lakin Youtubede gördüğüm videoda Gtx 1060 son zamanlarda aldığı güncellemeler ile 5,6 Fps kayba uğramış. Şimdi ben eski sürüm olan 3.99 sürümüne geçmeli miyim ? Geçmek istersem denetim masasından sürücüyü kaldırmam yeterli mi, başka yollardan mı kaldırmalıyım? Şimdiden teşekkürler

Nvidia algısal olarak çok iyi olduğu sürücü konusunda son zamanlarda çok sık hata yapmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda ben de 4** sürümlerine güncelledim ve takılmalar, oyundan atmalar olmaya başladı. Yeni sürücü çıkana kadar eski sürücüye döndüm, sorunlar ortadan kalktı. Ama onun üzerine çıkan her sürücüde de çeşitli sıkıntılar olmaya başladı. Düzelmesini bekliyorum güncellemek için.

GTX 1060 kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı