NVIDIA 417.71 Driver ile Freesync Monitörlere Destek

Birkaç saat önce sunulan yeni güncelleme ile kendim kullanmakta olduğum LG 29UM68-P Freesync monitörümde oyunlarda bu özelliği kullanmaya başladım.

Daha önce 75Hz olarak oyunlarda sadece AMD kartlar ile sorunsuz çalışan SYNC teknolojisi şu an da GTX 1070 ile aktif durumda ve sorunsuzca çalışıyor.

Freesync monitör sahipleri mutlaka denesinler. :)

Adsız.png
 
Sorunsuz çalışıyor ama gene yırtılma var anlayamadım. Ama güzel olan birşey var V-Sync açıp üstüne Freesync açınca FPS düşse de takılma olmuyor o yandan iyi olmuş. Monitörüm AOC G2260VWQ6.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Orodruin Çalışıp çalışmadığını nereden test ettiniz? TestUFO üzerinden mi?
Bütün FreeSync monitörlere geldi mi?

Listede olmayanlarda da açılabiliyor. Nvidia kontrol panelinde monitörünün gösterildiği yerlerde monitöründe nvidia logosu varsa o iş tamam. Ancak stabil çalışacağının garantisi yok. Ben açtım kullanıyorum. Monitör OSD'sinden bakınca her sefer farklı Hz değerleri görüyorum ve bu demektir ki çalışıyor. Olumsuz bir yanını görmedim henüz.(Yırtılma, flickering, bluring, stuttering vs.)

Yalnız FPS üst sınırını Freesync Range'inde tutmakta yarar var. Örneğin 144 Hz Monitör için 143 FPS ideal olacaktır. Bu sayede Gsync sürekli devreye girip çıkmaz ya da CSGO gibi yüksek FPS alınan oyunlarda hep inaktif kalmaz. Minimum durum ise hem monitöre hem de bileşenlere bağlı. Kimi monitör minimum 30Hz, kimisi 40Hz destekler. Benimki 40Hz destekliyor. 40 FPS'ten az alırsam aldığım FPS'in 2 katı yani 35 FPS'e 70 Hz veriyor. 40 FPS'e kadar 40Hz'e düşebiliyor.

30 olsaymış iyi olurmuş demedim değil. MMORPG oyunlar oynuyorum ve yoğun kalabalıkta 30-35 FPS gördüğüm yerler oluyor. Sanırım işlemci yükseltip aldığım minimum FPS'i 40'ın üzerine çıkarırsam keyfime kimse dokunamayacak :D 40 FPS'e kadar cidden akıcılık kaybolmuyor bu güncellemeden önce 60 FPS'in altına düşse fark ediyordum.

D.N: Yukarıda da dediğim gibi bu alt sınır sizde 30 FPS ya da 48 FPS gibi değerler olabilir. Monitöre göre değişkenlik gösterir.
 
Msi Mag241c ile test ettim.
Freesync çalışma frekansı 48-144hz iken gsync ile 75-144hz çalışıyor. Aralık çok dar. Nvidianin aralığı genişletmek için uğraşacağını sanmıyorum, millet artık bedava gsync kullandığını sanıyor ne de olsa.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı