Nvidia Ampere 12 Nisan'da Gelebilir

MSI2080TI.png

GTX 2070 ve 2080 modellerinin 12 Nisan'da çıkacağı dedikoduları dolaşıyor. Henüz net bir bilgi yok. Volta HBM2 teknolojisi üzerine tasarlanıyordu. Bu AMD'de olduğu gibi sanıyorum Nvidia tarafında da bazı gecikmelere ve karar değişikliklerine yol açmışa benziyor.

GTX 2070 ve 2080'nin GDDR6 olacağı söyleniyor. Volta mimarisinde olan "tensor core" teknolojisi çok pahalı ve oyuncuların asla kullanamayacağından dolayı, Nvidia Ampere'ye yeşik ışık yakmış görünüyor.

3.jpg

Daha erken gelir umarım. Madenciler yedi bitirdi piyasayı.
Kaynak
(2080Ti resmini PS ile yaptım henüz öyle bir ürün görülmedi)

GDDR 6 bellekler için büyük çaplı üretim süreci bu yılın ikinci çeyreğinde başlayacak. Buna göre ekran kartlarının da Temmuz ayında piyasaya çıkması bekleniyor. GDDR 6 kanadında SK Hynix 8GB ve 16GB modüller halinde üretim yapacağını duyurdu. Buradan gelecek ekran kartlarının en düşüğünde 8GB bellek olacağı söylenebilir. GDDR6 üretiminin %20 daha maliyetli olması ile GTX 2080 için 699$ fiyat etiketiyle piyasa çıkması beklentisi var.​

@ProfTech Bunu iki şey belirler. Birincisi altyapı, ikincisi hizmet aldığınız ISS. Ben TürkNet ile 35 Mbps alıyorum ve altyapım 8K'ya müsait. Elimdeki teknoloji hazır mı, tabii ki de hayır :)
Ben de TürkNet olsa da değişen bir şey olmaz. Bina 25 yıllık olduğu için kablolar çok eski ve 8 MBPS den yukarı alabileceğimi sanmadığım için uydunet tercih ettim. İyiki de etmişim 24 MBPS sonrası 8 mbps düşüyor yetiyor bana tek ben kullandığım için. Abim askerden geldiğin de 50 mbps ye yükseltecem tarifeyi. Tabi o zamana kadar tarifeleri değiştirirler diye düşünüyorum. Bakalım hayırlısı. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı