NVIDIA App üzerinden 4060'a overclock yapılmalı mı?

raidenqwe

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F - GIGBYTE RTX 4060 OC - 16 GB DDR5 RAM - CRUCIAL 1TB M.2 SSD - GIGABYTE A620M-H Anakart
RTX 4060 ekran kartına sahibim. NVIDIA App üzerinde gezinirken bir ayar dikkatimi çekti otomatik ayarlama diye. Uygulama en iyi overclock ayarlarını bulup ekran kartını overclokluyormuş. Sizce ekran kartını overclocklamalı mıyım? Gözle görülür bir performans artışı yaşar mıyım? Ekran kartı aşırı ısınır mı? (şu an yük altında Max 75 dereceyi gördüm)

Ekran görüntüsü 2025-07-22 022657.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yük altında 75 derece çok yüksek değil 80-85 üzeri sıkıntı olur artık ekran kartı için, performans konusunda ne kadar artış yapar bilmiyorum fakat çok büyük bir artış olacağını zannetmem.

Yük altında 75 derece çok yüksek değil 80-85 üzeri sıkıntı olur artık ekran kartı için, performans konusunda ne kadar artış yapar bilmiyorum fakat çok büyük bir artış olacağını zannetmem.

Bilgisayarı geçen sene topladım neredeyse 1 yıl oldu alalı. Overclock yaparsam bir sıkıntı olur mu yani garantisi falan gider mi?

Bilgisayarı geçen sene topladım neredeyse 1 yıl oldu alalı. Overclock yaparsam bir sıkıntı olur mu yani garantisi falan gider mi?

Evet garantisi gider diye biliyorum overclock yaparsanız, overclock kısmında uyarı olarak gösteriyordur zaten. İşlemciler için böyle yani ekran kartını bilmiyorum tam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı