NVIDIA, DLSS 3.5 sürümünü tanıttı

Cyberpunk 2077'de Path Tracing açıkken (Overdrive) 20 FPS'den fazla veren kaç tane kart var? Tüm AMD'ler zaten çöpe gidiyor NVIDIA kanadında da çok fazla yok.

DLSS ve FG bu sebeple önemli.
Hocam çok düşük geldi açıkçası yani DLSS diye bir teknoloji olmasa böyle mi olacak yani?

Hocam çok düşük geldi açıkçası yani DLSS diye bir teknoloji olmasa böyle mi olacak yani?

Evet. RT çekirdeklerinin gelişimi hala emekleme aşamasında, ama yapay zeka işimizi kolaylaştırıyor. DLSS gibi teknolojileri tamamen unutursak belki 10 sene sonra çıkacak RTX serisi kartların saf gücüyle ancak bugün Cyberpunk 2077 ya da Portal RTX gibi oyunlarda 60 FPS Path Tracing keyfi sürebiliriz.

10 senelik donanım gelişimini beklememek için de DLSS, Frame Generation gibi özelliklerden yardım alıyoruz. Bu olay da teknolojinin kelime anlamına denk geliyor.

4060 değmez, en ucuz 4060 Ti'a yönelmek yine daha mantıklı. Ben 3060 12 GB ile kıyaslarsam Cyberpunk 2077'de DLSS kalite açtığımda 75-80 FPS civarı verip 170W güç tüketiyordu kart. Sen de kendi performansından görürsün.

4060 Ti ise bunu yapıyor daha düşük güç tüketimiyle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence Ti almak 8gb ram ile mantıksız 2k da yeni oyunlar 8gb'nin üstünde kullanıyor kartın tam performansını alamıyorsun Hogwarts'da bu sebeple çok sıkıntı çekmiştim.

Bence Ti almak 8gb ram ile mantıksız 2k da yeni oyunlar 8gb'nin üstünde kullanıyor kartın tam performansını alamıyorsun Hogwarts'da bu sebeple çok sıkıntı çekmiştim.

1080P için öneriyorum. 4060, 3060 satılıp geçilecek bir kart değil saf performansta aynı gibi olduğundan. 2060 kullansa neyse.

2k çok güzel gözüküyor ama 1080p de oynanmıyor yeminle.

Yok be 2K da kullandım monitörün boyutunu doğru seçersen görüntü hepsinde aynı. 1080P'de 27 inç kullanırken 1440P 27 inçe geçersen görüntü farkı oluşur tabii ama 24 inç 1080P'den 27 inç 2K'ya geçersen kaliteyi koruyarak boyutunu artırmış oluyorsun.

O da kullanım mesafesine göre daha iyi görünür doğrudur. 1080P günümüzde hala 240/360Hz opsiyonlarıyla dominant konumda.

Yok be 2K da kullandım monitörün boyutunu doğru seçersen görüntü hepsinde aynı. 1080P'de 27 inç kullanırken 1440P 27 inçe geçersen görüntü farkı oluşur tabii ama 24 inç 1080P'den 27 inç 2K'ya geçersen kaliteyi koruyarak boyutunu artırmış oluyorsun.

O da kullanım mesafesine göre daha iyi görünür doğrudur. 1080P günümüzde hala 240/360Hz opsiyonlarıyla dominant konumda.
İşin garip yanını söyleyeyim ben 1080p TV (41 inc) ile oynayarak bu farkı hissediyorum artık panel kalitesinden mi başka bişeyden mi anlamadım. 60 hz üstünü single oyun için gerek duymuyorum bu arada.

İşin garip yanını söyleyeyim ben 1080p TV (41 inc) ile oynayarak bu farkı hissediyorum artık panel kalitesinden mi başka bişeyden mi anlamadım. 60 hz üstünü single oyun için gerek duymuyorum bu arada.

4K monitörlerde en yaygın 32 inç olduğunu düşünürsek sen düşün 1080P ve 41 inç uyumunu. Yakın mesafe için iyi değil, ekran büyük olsa da pikseller bulanık görünür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı