NVIDIA, DLSS 3.5 sürümünü tanıttı

Gelmiyorsa bence bir bildikleri vardır. Sırf 4000 serisini satmak olduğunu düşünmüyorum tek nedenin.

Kimse kusura bakmasın ama NVIDIA bencil. Bir firma o konuda sırf sattirmak için. Bile. Getirmezler zaten anlatılmış bu özelliğin 20 ve 30 serisinede belli başlı şartlar ile geleceği sonuçta işin izleme onlardada var farklı bir versiyon gelir sadece o serilere

Dostum, öyle FPS uçması kaçması yaşayacağını düşünüyorsan boşuna heveslenme fazla. DLSS 2.0'a göre minik bir FPS farkı olur. Bunun asıl amacı o değil.

@kino hocam anlatmış zaten üst mesajlarda, tekrar tekrar anlatmaya gerek yok.
Hocam fark olsun yeterli. Şahsen DLSS 2'nin pek bir işe yaradığını görmedim. Çoğu oyunda açsam da aynı açmasam da aynı değerleri elde ediyorum.

Hocam fark olsun yeterli. Şahsen DLSS 2'nin pek bir işe yaradığını görmedim. Çoğu oyunda açsam da aynı açmasam da aynı değerleri elde ediyorum.

O RAM ya da işlemci yetersizliğindendir. DLSS/FSR açıldığında oyun arka planda bir alt çözünürlükte çalışıyormuş gibi oluyor atıyorum 1080P çözünürlükte oynuyorsan 720P oluyor teknik olarak.

Senin donanım da 720P'de darboğaza uğrayacak seviyede ise doğal olarak fark göremezsin. DLSS/FSR ancak sistemin tabanı daha fazla kare çizecek güçte ama ekran kartı güçsüz kalıyorsa işlevsel olur. Yalnızca FG direkt GPU üzerinden çalıştığı için diğer donanımların ne olduğu önem yaratmıyor.

Reddit'te birisi güzel bir şema yapmış bırakayım buraya.

u4tmp23diujb1.png

NVIDIA, ışın izlemenin yeniden yapılandırılmasına odaklanan DLSS 3.5 sürümü için bazı detaylar paylaştı. Sonbaharda (büyük ihtimalle Cyberpunk Phantom Liberty'e denk getirelecek) geleceği söylenen teknolojinin DLSS 3.0'dan 5 kat daha fazla veri üzerinden öğrenim kazandığı iddia ediliyor. Mevcut ve önceki sürümlerde yeniden ölçeklendirme esnasında renk kaybı ve hatalı ışık efektleri olduğu tespit edildiğinden DLSS 3.5'in buna odaklanacağı ama farklı gelişmelerin de olacağı söyleniyor.

Eki Görüntüle 1912640
Eki Görüntüle 1912641

Kaynak;
Konudan bağımsız şekilde bu sonuçlar şaka mı? Ekran kartları bu kadar mı güçsüz? DLSS yoksa 20 fps mi şimdi?

Konudan bağımsız şekilde bu sonuçlar şaka mı? Ekran kartları bu kadar mı güçsüz? DLSS yoksa 20 fps mi şimdi?

Cyberpunk 2077'de Path Tracing açıkken (Overdrive) 20 FPS'den fazla veren kaç tane kart var? Tüm AMD'ler zaten çöpe gidiyor NVIDIA kanadında da çok fazla yok.

DLSS ve FG bu sebeple önemli.

4K Ultra-Ray Tracing Overdrive modu dahi olsa bana da 20fps düşük geldi açıkcası ama hangi ekran kartıyla test ettikleri de önemli.

4K Ultra-Ray Tracing Overdrive modu dahi olsa bana da 20fps düşük geldi açıkcası ama hangi ekran kartıyla test ettikleri de önemli.

RTX 4090 bile 4K'da 20 FPS veriyor native çözünürlükte. Path Tracing şaka değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı