NVIDIA, DLSS 3.5 sürümünü tanıttı

Adamlar bir şekilde teknoloji ile kapatıyorlar.
 
AMD ezik psikolojisinden çıksa bunlar olmayacak, dün bir konuda da yazdım. Madem FSR 2.0'ı yalnızca yazılım odaklı yapacak ve 10 senelik kartlarda bile çalıştırtacak beceriniz vardı ne diye bunca sene beklediniz?

DLSS 1.0 çöp gibi görüntü kalitesiyle çıktığında çıkarıp masaya vuracaktın bu iş böyle yapılır diye. Ama yok NVIDIA DLSS 2.0'ı çıkaracak sonra paçaları tutuşan AMD FSR 2.0'ı getirip "kullanıcı dostu" postunu giyecek. Hepimiz biliyoruz FSR 2.0 var olmasa 6000 serisi şu halinin ancak yarısını satabilirdi. İnsanlar şu anda kullanmasalar bile güvenli liman diye tutuyorlar kenarda.

Katılıyorum. AMD her zaman rakibi NVIDIA ne yaptıysa ona rakip olabilmek için değil altında kalmamak için hamleler yaptı bana kalırsa. 6000 serisi F/P, FSR 2.0 ve VRAM oranı olmasa çok zor satardı. Adamlar donanımı yapıp ortadan kayboluyorlar bildiğin.

Bilemiyorum. 2.0 geldiğinde gayet normal karşılandı, çünkü gayet beklendik bir şeydi. Ama DLSS 3.0 deyince kimsenin aklına sıfırdan kare üretip FPS'i ikiye katlamak gelmemişti, çıkartıp masaya vurur gibi attı önümüze adamlar.

Çıta bi' anda fırlayınca 4.0'da ne bekleyeceğimizi bile kestiremez olduk.

4.0 ile herhalde 20 FPS aldığımız oyundan 200 falan alacağız. Biliyorum abartı oldu ama teknoloji bu sonuçta, bir anda aklını başından alabiliyor.
 
AMD FSR3 ile nasıl karşılık verebilecek ama zor 4000 serisi ile NVIDIA AMD'yi tokatladı şu anda Intel'de ekran kartlarında sıçrama yaparsa AMD için çanlar çalmaya başlar.
 
5000 serisi için gelecek bence.
NVIDIA para sever.
4000 serisinde kullanılamaması için bir gerekçe yok. Işıklandırmada oluşan bozulmaları düzelten bir sürücü güncellemesi alt tarafı, ekstra donanım kullanmıyor.

Ayrıca bu sonbaharda çıkacak olan bir şeyin 5000 için gelecek olmasını düşünmek bile mantıksız.
 
3000 serisi kartlar kullanabiliyor mu?
Ah keşke DLSS 3 3000 serisine de gelse.

Yanlış bilgi olmasın bu olay RT çekirdeklerini ve yeniden ölçeklendirmeyi ilgilendirdiği için kısmen RTX 2000 ve 3000'e de gelebilir.

Hepimiz şu anda aynı DLSS sürümünü kullanıyoruz tek fark 4000 serisinde Frame Generation var. DLSS 3.0'ı 3.0 yapan olay FG teknolojisi, upscaling değil. DLSS kısmı ise şimdilik herkeste aynı, 3.5 sürümü tamamen 4000'e özel mi olur kesin bir şey demek yine doğru olmaz.
 
Artık firmalar optimizasyon ile uğraşmayıp, DLSS basıp geçiyorlarmış gibi geliyor bana.

Yine buraya tamamen indirgemek doğru sayılmaz, çünkü optimizasyon sorunları yalnızca ekran kartını etkilemiyor. Absürt RAM tüketimi, dengesiz işlemci kullanımı derken temelden sorun yaşanıyor.

Bunun en yakın örneği TLOU'dır mesela. DLSS açtığında 1 FPS bile fazla alamayan sayısız kişi vardı. İşlemci ve RAM'in altta canı çıkmış optimizasyon sorunundan sebep kare çizdirecek pozisyonda olsa zaten DLSS/FSR'a bile ihtiyaç duymayacak.

Yeni nesil bir sistemle eski oyun oynarken değerlerin düşük olması da benzer bir sebepten ötürü. Optimizasyon dönemin şartlarına göre yapılıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı