NVIDIA GPU vs AMD GPU

Sadece oyun için Intel iyi, bir de sürekli yonga seti ve soket değiştirmeseler çok güzel. İleriye dönük olması açısından Ryzen 5 1600 AF ile X470 anakart alabilirsin veya üst segment bir B450 de alabilirsin, güzel olur.

RX 5700 XT ve RTX 2070 SUPER arasında 10W fark varken kalkıp AMD'yi yerden yere vurmak doğru değil.

Ekran kartlarında OC'ye güvenme. Kazanacağın en fazla 5-6 FPS olacaktır. "İlerde OC yapacağım için Nvidia alacağım" doğru bir mantık değil.

Evet böyle bir konu açayım dedim sizin fikirlerinizi merak ettim.
Fazla uzatmadan konuya giriyorum;
Benim düşüncem şudur ki;
Eğer sistemini 4-5 yıldan fazla kullanmak istiyorsan NVIDIA almanı öneririm yarın bir gün bu ekran kartları yeni çıkan oyunlarda en yüksek ayarlarda seni tatmin etmeyebilir ve bu nedenle kartlara hız aşırtma yapılır. Kartlara daha yüksek güç vererek MHz değerin arttırır bu performansı arttırır tabii daha fazla güç verilmesi kartın ısısını arttırır.

NVIDIA kartlarına hız aşırtma yaptığımızda sıcaklık değerleri AMD kartının factory yani ellenmemiş(hız aşırtılmamış) sıcaklık değerlerine eşittir. AMD ekran kartlarına overclock yani hız aşırtma yapılırsa 80-100 dereceye kadar çıkabilir üstünde su kaynatabilirsiniz. :D.

Sisteminizi 4-5-yıldan az kullanacaksanız şiddetle AMD öneririm hiçbir şekilde NVIDIA fanboyu değilim. Bilgisayar toplamak için araştırdığım zamanlarda ben neden daha fazla para verip NVIDIA alayım ki daha yüksek performansa daha ucuz AMD kartları var diyordum 4 ay boyunca bir araştırma yaptım ve benim düşüncelerim bunlar.

Forumlarda AMD ekran kartlarında sıcaklık sorunu yaşayan birçok insan gördüm.
Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
Lütfen efendi bir şekilde fikirlerinizi yazıya geçirin.

Saygılarımla...

NVIDIA kesinlikle hocam.

RX 5700 XT ve RTX 2070 SUPER arasında 10W fark varken kalkıp AMD'yi yerden yere vurmak doğru değil.

Ekran kartlarında OC'ye güvenme. Kazanacağın en fazla 5-6 FPS olacaktır. "İlerde OC yapacağım için Nvidia alacağım" doğru bir mantık değil.
Eğer cidden fps farkı dediğiniz gibiyse yükte 75 derece benim için ideal tabi kartın sorun çıkarmaması önemli

Ben sadece kendi kullanıcı yorumlarımı söylemek istiyorum. Bu zamana kadar hep AMD kart tercih ettim. Sırasıyla HD 6570, RX 470, RX 560 ve şuan son olarak da XFX RX 590 kullanıyorum. AMD kartlar cidden fiyat performans ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Ama gel gelelim XFX RX 590 modeline. Evet ısınma problemi olan bir model. Uzay montajda 79 dereceyi görmüş. Ben taktım kasaya 87 derece oldu :D Tamam ısınmasını da geçtim yazılım sürücü kaynaklı birçok problem yaşadım WattMan hatası, siyah ekran hatası gibi. Biraz uğraşlarım sonucu hataları çözdüm. Hala stabil undervolt değerlerini bulmaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım bu lanet kart 80 dereceyi görüyor :D Bu yaşadıklarımdan sonra tekrar AMD kart almayı düşünmüyorum açıkçası. Fanboy filan değilim sadece kendi düşüncelerimi aktardım. İyi günler iyi forumlar.

Ben sadece kendi kullanıcı yorumlarımı söylemek istiyorum. Bu zamana kadar hep AMD kart tercih ettim. Sırasıyla HD 6570, RX 470, RX 560 ve şu an son olarak da XFX RX 590 kullanıyorum. AMD kartlar cidden fiyat performans ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Ama gel gelelim XFX RX 590 modeline. Evet ısınma problemi olan bir model. Uzay montajda 79 dereceyi görmüş. Ben taktım kasaya 87 derece oldu :D tamam ısınmasını da geçtim yazılım sürücü kaynaklı birçok problem yaşadım WattMan hatası, siyah ekran hatası gibi. Biraz uğraşlarım sonucu hataları çözdüm. Hala stabil undervolt değerlerini bulmaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım bu lanet kart 80 dereceyi görüyor :D bu yaşadıklarımdan sonra tekrar AMD kart almayı düşünmüyorum açıkçası. Fanboy falan değilim sadece kendi düşüncelerimi aktardım. İyi günler iyi forumlar.

Model yükseldikçe bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor diyorsunuz kısaca değil mi efendim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı