NVIDIA isteyenlere AMD önerenler

İşte ben de bunu bir türlü anlamadım. Yakınlarıma, çevreme hep AMD'li sistem dizdim. İşlemcisi, ekran kartı da AMD. Hem ucuza dizdiler hem de daha yüksek performans alıyorlar. Bu WattMan hatası kimi vuruyor arkadaş? Hayatımda bir kere bile şu hatayı görmedim.

Arkadaşım mesele saf performans değil ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir kartı satın aldıktan sonra sadece Benchmark'larda mı kullanıyorsun? Üstelik son kullanıcı için bunlar çok anlamsız şeyler. Biz teknoloji okur yazarlığı yüksek kişiler olarak bununla ilgilenip sorunlarla baş edebiliriz ancak işten gelip akşamları iki saat oyun oynayacak kişiye en yüksek FPS'i alsın diye sorunlu bir kart aldırırsak o adamın günde ayırabildiği iki saati de zehir etmiş oluruz.
Benim için mesele fazla FPS. Senin için 45 ile 60 FPS arasında hiçbir önem yok mu? Yoksa çok mu zenginsin?

Ama şanssızlığın en çok AMD kartları vurduğunu inkâr edecek yoktur diye düşünüyorum.

Doğru bu arada. Ben bugüne dek masaüstü sistemlerimde 2 AMD (RX 580-6900 XT) 2 NVIDIA (GTX 680-RTX 2070) tercih ettim. Çok şükür iki markanın ürünleri de sorun çıkartmadılar. Ama AMD kartlarla yaşadığı sorunları paylaşan insanlar NVIDIA'dan ezici şekilde daha fazla.

İkimiz de aşağı yukarı aynı zamandan beri forumu kullanıyoruz. Gerçekten gelip forumda açılan konuları tek tek atmam mı lazım? Hiç mi denk gelmedin o konulara?
O konularda hep başka bir yerde arıza çıktığının farkında değil misin?

@Shahdee benim için 45 ile 60 FPS arasındaki farktan daha önemlisi oyunun düzgün çalışıp çalışmadığı. Pat diye kapanacaksa ne yapayım ben 100 FPS'i? Yüksek FPS'te "oyun kapanacak mı, kapandı mı, bozuldu mu, sinematiğe girince ekran gitti sandım" dertleri yaşamaktansa kafam rahat bir şekilde daha düşük FPS'te oynarım.

Hocam, burada sorun yaşayanların çoğu RX570, 580. O iki kart da kronik sorunlu zaten. WattMan hatasının tamamen çözüldüğünü iddia eden de yok fakat 6000 ve sonrasında yaşama olasılığı çok çok az. Kullanıcı bu sebepten dolayı NVIDIA almak istiyorum derse de kendi bilir, bir şey diyemeyiz ama teknoloji şans işi, bunu da unutmayalım. Her kartta sorun yaşanma olasılığı var.

@Shahdee benim için 45 ile 60 FPS arasındaki farktan daha önemlisi oyunun düzgün çalışıp çalışmadığı. Pat diye kapanacaksa ne yapayım ben 100 FPS'i? Yüksek FPS'te "oyun kapanacak mı, kapandı mı, bozuldu mu, sinematiğe girince ekran gitti sandım" dertleri yaşamaktansa kafam rahat bir şekilde daha düşük FPS'te oynarım.
8 GB 3070 mi kapanıyor yoksa 6700 XT 12 GB mı? Yoksa benim gözüm mü hatalı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00